ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Μήπως ερωτεύεσαι έναν "ψυχοπαθή";

Η ψυχοπάθεια φαίνεται από την αρχή. Εκτός κι αν είσαι ερωτευμένος και την παρακάμπτεις.

Μήπως ερωτεύεσαι έναν

Για να σου κίνησε την περιέργεια ο τίτλος του άρθρου είναι πολύ πιθανό το ένστικτό σου να σε έχει ήδη προειδοποιήσει. Έχεις παρατηρήσει ορισμένες συμπεριφορές που δεν συνάδουν με αυτές ενός ερωτευμένου ανθρώπου, αλλά δεν μπορείς να το πεις με σιγουριά. Ορισμένες φορές το ένστικτο όμως αρκεί, πόσω μάλλον όταν συμβαίνουν κι αυτά.

Σε πολιορκεί με αγάπη

Στην αρχή σου φάνηκε παράξενο, αλλά αποφάσισες να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις. Μπήκε τόσο γρήγορα στη νοοτροπία της (μακροχρόνιας) σχέσης· θέλει να περνάτε την ημέρα μαζί, λέει αυτά που θέλει να ακούσεις και δείχνει μία απόκοσμη στοργή. Ίσως και να πρέπει να το αντιμετωπίσεις με καχυποψία, γιατί αυτή η συμπεριφορά είναι κοινή σε ανθρώπους που θέλουν να «γραπωθείς» από πάνω τους ώστε να μπορούν να σε χειριστούν.

Έχετε τόσα κοινά, είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο

Μα να ‘ναι σύμπτωση; Μα να ‘ναι της μοίρας σας γραφτό; Μάλλον δεν ισχύει τίποτα από τα δύο και η αλήθεια βρίσκεται στο ιστορικό του browser του. Είναι πολύ πιθανό να έχει οργώσει το προφίλ σου με σκοπό να ανακαλύψει τι μουσική ακούς, σε ποια μπαρ πηγαίνεις και τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου. Κι αν σαν χρήστης συμπληρώνεις όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που σου ζητούν τα κοινωνικά δίκτυα, τότε του είναι αρκετά εύκολο να μάθει τα πάντα για εσένα, να τα μελετήσει και να τα οικειοποιηθεί.

Η ζωή δεν του/ης έχει φερθεί καλά

Ούτε οι άνθρωποι που βρέθηκαν στον δρόμο του. Οι προηγούμενες σχέσεις τον πρόδωσαν, τον εξαπάτησαν, του φέρθηκαν σαν είναι κάποιος ασήμαντος και άγνωστος. Οι φίλοι τού την έφεραν και δεν τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές του. Η τροπή που πήρε η ζωή του είναι ξεκάθαρα απόσταγμα των πισώπλατων μαχαιριών που δέχτηκε. Δυστυχώς όμως, το πιο πιθανό είναι να ψάχνει εχθρούς για να τους φορτώσει τις ευθύνες αυτών που έκανε… ή δεν έκανε.

Σε προκαλεί

Θέλει να σε νευριάζει και θέλει και να σε κάνεις να ζηλεύεις. Το λυπητερό είναι ότι ίσως και να έχεις παρατηρήσει πως παίρνει μία μικρή ικανοποίηση από τις αντιδράσεις σου, σαν να είναι κάποιου είδους επιβεβαίωση. Μιας μορφής επιβεβαίωση η οποία κρύβει ανασφάλειες και σοβαρά θέματα.

Έχει ευαισθησίες

Όποτε βλέπει ότι δεν προσπαθείς να τον μεταπείσεις και εμμένεις στην άποψή σου, σε ρίχνει αμέσως. Ενώ μπορεί αυτό για το οποίο σε κατηγόρησε να είναι αρκετά προσβλητικό, η απολογία/συγγνώμη του ήταν αρκετά πειστική, ικανή να σε κάνει να χαμογελάσεις. Άσχετα αν ζητάει συγγνώμη για κάτι το οποίο αρχικά τον εξόργισε.

Κάνει τέλειο σεξ

Να τα λέμε κι αυτά. Αν είσαι λίγο ψυχοπαθής αφενός θέλεις να κάνεις τον σύντροφό σου να εξαρτάται από εσένα, οπότε και κάνεις το σεξ δεύτερη τέχνη σου, και αφετέρου η ψυχοπάθεια κι όλα τα χαρακτηριστικά της στη σχέση, δείχνουν ότι μάλλον το σεξ θα είναι έντονο.

Έχει και η διάθεσή του/ης γυρίσματα

Τη μία στιγμή είναι ο πιο στοργικός άνθρωπος και την άλλη σε κατηγορεί για οτιδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος σε μία σχέση. Φαίνεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και, όσο λογικά επιχειρήματα κι αν του θέσεις, βρίσκει μία άλλη αιτία για τα συναισθήματα ζήλιας που αντιμετωπίζει εκείνη τη στιγμή. Εν τέλει, θα σε κάνει να νιώθεις ο υπαίτιος σε μία κατάσταση που δημιούργησε μόνος· μην πέσεις σε αυτήν την παγίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY