ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Μήπως παραείναι ανώριμος/η για σχέση;

Επειδή το άτομο που βγαίνεις είναι άνω των τριάντα, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι συναισθηματικά ανώριμο.

Μήπως παραείναι ανώριμος/η για σχέση;

Σου έχει συμβεί ποτέ να βγαίνεις με κάποιον που σου αρέσει, αλλά να σε εκνευρίζει και παράλληλα να σε μπερδεύει. Δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός, πολλοί άνθρωποι έχουν βρεθεί στη θέση σου. Ενώ είναι φυσιολογικό μέχρι ενός σημείου και μέρος του παιχνιδιού, κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι το άτομο που βγαίνεις είναι συναισθηματικό ανώριμο.

Απαιτεί πολλή προσοχή

Οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν ότι οι εμπλεκόμενοι στη σχέση χρειάζονται τον χρόνο τους και τον χώρο τους, είναι κι αυτοί που περιπλέκουν τη σχέση. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους παραπονιούνται επειδή ο σύντροφός τους προτιμάει να κάνει κάτι άλλο από το να περάσει χρόνο μαζί τους.

Αυτός ο τρόπος σκέψης συνδέεται με εγωκεντρική και παιδική συμπεριφορά. Άλλωστε αν το σκεφτείς, μόνο ένα παιδάκι δικαιολογείται να νομίζει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του.

Κουτσομπολεύει την προηγούμενη σχέση

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι σε καμία καινούρια γνωριμία δεν είναι θετικό σημάδι το άτομο που έχεις βγει να μιλάει για πρώην. Πόσο μάλλον να τους/τις κατηγορεί.

Η ρίψη κατηγοριών στις προηγούμενες σχέσεις μπορεί και να είναι ένα σημάδι απουσίας ενσυναίσθησης. Δηλαδή, δε γίνεται όλοι/ες οι προηγούμενοι/ες σύντροφοι να έφταιγαν αποκλειστικά για τον χωρισμό.

Πάντα φταίνε οι άλλοι

Ένας ανώριμος άνθρωπος δε θα κατηγορήσει μόνο τους/τις πρώην του. Θα έχει την τάση γενικά να μεταφέρει το φταίξιμο σε άλλους. Είναι αρκετά δυνατό σημάδι το να αποποιείται κάποιος των ευθυνών του, καθώς αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να μπει στη θέση του άλλου και να σκεφτεί τι θα έκανε ο ίδιος.

Κι αν υποθέσουμε ότι λέει αλήθεια, μπορείς να παρατηρήσεις το κατά πόσον παραδέχεται τα λάθη του σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, αν δικαιολογείται και ρίχνει το φταίξιμο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, επειδή άργησε να πληρώσει τον λογαριασμό του/ης, τότε έχει πρόβλημα.

Δεν ακούει

Οι άνθρωπος που έχει την εντύπωση ότι έχει συνέχεια δίκιο, είναι πιο πιθανό να είναι συναισθηματικά ανώριμος. Αν αρνείται, έστω, να ακούσει τη γνώμη σου, είναι πιο πιθανό να αποδειχθεί ότι είναι ο τύπος ανθρώπου που δεν ενδιαφέρεται για τις σκέψεις σου (άρα και τους προβληματισμούς σου). Και εμείς υποθέτουμε ότι θέλεις να νιώθεις ότι ο άνθρωπός σου σε εκτιμά.

Υπεραναλύει

Ο συναισθηματικά ανώριμος άνθρωπος, θα πιαστεί από πολλά αν θέλει να γκρινιάξει. Μπορεί να παραπονεθεί για τον τόνο της φωνής σου, ή να πιαστεί από μία λέξη που χρησιμοποίησες. 

Οι άνθρωποι που έχουν σχέσεις μεθεμέλιο την εμπιστοσύνη, δεν αμφισβητούν την πρόθεση του συντρόφου τους τόσο εύκολα.

Έχει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά

Η παθητική-επιθετική συμπεριφορά, οι τακτικές Λυκείου (εξαφανίστηκε ενώ είχατε κανονίσει ή αργεί να απαντήσει στα μηνύματα) η υπερβολική ζήλεια και τα ξεσπάσματα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της αλλοπρόσαλλης αυτής συμπεριφοράς.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει το να μη σέβεσαι τα όρια του άλλου ή η υπερβολική κτητικότητα, όπως και η καχυποψία. Όλα αυτά είναι ξεκάθαρες ενδείξεις ότι το άτομο που βγαίνεις δεν είναι έτοιμο συναισθηματικά για σοβαρή σχέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY