ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς θα πω ότι θέλω σχέση;

Θέλεις αποκλειστικότητα, θέλεις να είστε μαζί και δεν θέλεις να βγαίνεις με άλλους ανθρώπους. Εκείνος/η, θέλει το ίδιο;

Πώς θα πω ότι θέλω σχέση;

Σε τρώει, θέλεις να μάθεις τι θέλει κι αν βγαίνει με άλλες/ους. Εσύ πάντως ξέρεις τι θέλεις: να είστε μαζί γιατί σου αρέσει και περνάτε σούπερ. Φαντάζεσαι πως ίσως το ίδιο θέλει κι εκείνος/η, αλλά δεν μπορείς να το πεις με σιγουριά. Παράλληλα ντρέπεσαι και να πεις ωμά «θέλω σχέση». Μήπως τα έχεις κάνει λιγάκι πολύπλοκα στο μυαλό σου;

Για αρχή, δε ζητάς και τον ουρανό με τα άστρα

Μία φωνούλα μέσα σου λέει ότι ζητάς πολλά. Κι όμως, δεν είναι παράλογη επιθυμία να θέλεις να είσαι με κάποιον με τον οποίο συζητάτε ωραία, βγαίνετε και περνάτε όμορφα και απολαμβάνετε το σεξ.

Σιγουρέψου ότι δεν έχει περάσει μία εβδομάδα

Ο χρόνος είναι υποκειμενικός παράγοντας εδώ. Για παράδειγμα, κάποιοι έχουν καταφέρει να βγουν τρία ραντεβού μέσα σε μόλις μία εβδομάδα και άλλοι έχουν βρει χρόνο για τρία ραντεβού μέσα σε ένα μήνα. Το πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος θα το καταλάβεις από την οικειότητα που έχετε αναπτύξει ανάμεσα σας.

Ένας καλός τρόπος να το καταλάβεις αυτό είναι να παρατηρήσεις το εξής: όταν συζητάτε πού θα βγείτε, διαφωνείτε; Αν διαφωνείτε και δεν απαντάτε με το τυπικό «Δεν έχω πρόβλημα», έχετε αποκτήσει την απαραίτητη οικειότητα.

Πάρε το ρίσκο και ρίξε τους τοίχους

Είναι λιγάκι τρομακτικό να φέρεις αυτή τη συζήτηση εσύ στο τραπέζι. Όσο να ‘ναι εκτίθεσαι λίγο, ανοίγεσαι. Αν και εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να ντροπιαστείς, ουσιαστικά μόνο κερδισμένος/η μπορείς να βγεις. Θα μάθεις αν αυτό το άτομο σου κάνει.

Μίλα ντόμπρα

Το τελευταίο που θέλεις είναι να κάνεις τη συζήτηση αυτή και τελικά να μείνεις με ερωτηματικά. Το λες και τεράστια αποτυχία. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο ξεκάθαρη/ος γίνεται και πες «Αποφάσισα ότι δεν θέλω να βγαίνω με άλλους/ες, θα ήθελα να βγαίνω μόνο μαζί». Δες την αντίδρασή του/ης και πες «Εσύ;».

Μην υποθέσεις ότι είστε ήδη μαζί

Πιστεύεις ότι αυτήν την ερώτηση θα την κάνεις για τους τύπους και ότι ουσιαστικά είστε μαζί; Κάνεις λάθος. Δεν μπορείς να βγάλεις ένα τέτοιο συμπέρασμα από μόνος/η σου. Άσε που αν σου απαντήσει ότι δεν θέλει αποκλειστικότητα, θα πέσεις από τα σύννεφα.

Σκέψου από πριν τι θα απαντήσεις σε κάθε σενάριο

Αν απαντήσει «ναι», ξέρουμε, θα χαμογελάσεις τόσο έντονα που θα πάθουν θλάση οι σιαγόνες σου και μετά θα το γιορτάσετε με αχαλίνωτη σεξουαλική ολονυκτία. Κι αν πει «όχι»; Τι θα κάνεις τότε;

Αν φρικάρει, δεν είναι το σωστό άτομο

Πάνω που σκεφτόσουν ότι δεν υπάρχει χειρότερη απάντηση από το όχι, σκεφτόμαστε εμείς απαισιόδοξα για χάρη σου. Αν στην προηγούμενη περίπτωση ήταν σκεπτικός, σε αυτήν θα τον/η δεις να τρομοκρατείται και να μην ξέρει τι να κάνει. Είναι και αυτό μία πιθανότητα.

Εννοείται ότι θα είναι απολύτως λογική αντίδραση να τον/ην παρατήσεις.

Αξίζεις κάποιον που να είναι τόσο ενθουσιασμένος/η όσο εσύ

Το λιγότερο που μπορείς να απαιτήσεις σε μία σχέση είναι τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία. Να είστε ενθουσιασμένοι και οι δύο στην ιδέα της αποκλειστικότητας και να μην το βλέπετε σαν υποχρέωση. Οτιδήποτε άλλο θα είναι μονόπλευρο  - και η αγάπη θέλει δύο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY