ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

7 λόγοι για να βγεις ραντεβού με τον εαυτό σου

Πολλά ωραία πράγματα μπορείς να κάνεις με μόνο συνοδό τον εαυτό σου. Και όχι δεν εννοούμε αυτό που φαντάζεσαι. Καλά, και αυτό.

7 λόγοι για να βγεις ραντεβού με τον εαυτό σου

Ένα παλιό ρητό λέει ότι αν δεν βγεις ένα επιτυχημένο ραντεβού με τον εαυτό σου, δε θα επιτύχει κανένα ερωτικό ραντεβού. Εντάξει όχι, το αποκύημα είναι φανταστικό. Η αλήθεια είναι όμως ότι αν δεν τα βρεις με τον εαυτό σου, δύσκολα θα κάνεις μία υγιή σχέση. Και γιατί να μη ξεκινήσεις βγαίνοντας ένα ραντεβού με τον εαυτό σου;

Χτίζεις την ανεξαρτησία σου

Σίγουρα, το πρώτο που σκέφτηκες είναι ότι θα φαίνεσαι αρκετά μίζερος αν κάτσεις σε ένα μαγαζί μόνος σου. Το δευτερόλεπτο όμως που θα φτάσει η πίτσα, θα διαπιστώσεις ότι είναι εντελώς φυσιολογικό αν πεινάς, να κάτσεις κάπου για φαγητό, ακόμη και μόνος σου και πως δύσκολα κάποιος θα σε κατακρίνει. Για την ακρίβεια, πιθανόν να μην σε παρατηρήσει κανένας.

Ουσιαστικά, κάνοντας πράγματα τα οποία μέχρι πρότινος δεν είχες το θάρρος να κάνεις, φτάνεις ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματική σου ανεξαρτησία. Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που ντρέπονται να πάνε μόνοι για ψώνια.

Το αξίζεις

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι θλιβερό να επισκέπτεσαι μία καφετέρια ή ένα εστιατόριο μόνος σου. Ίσα-ίσα, δες το σαν επιβράβευση. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από λίγη μοναξιά, χωρίς να ψελλίσουμε ότι μία λέξη ενώ απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας μπέργκερ. Κι αν δεν το έχεις ανάγκη, ίσως τώρα να σου δημιουργήθηκε.

Θα περάσεις καλύτερα από όσο νομίζεις

Η καθημερινότητά σου πώς είναι; Τα χέρια σου έχουν γίνει ένα με τους σύγχρονους σατανάδες (κινητό και PC); Υπάρχει συνέχεια κάτι που πρέπει να διεκπεραιώσεις; Τα κανονίσματα με τους φίλους που έχεις καιρό να δεις μαζεύτηκαν και θα πηγαίνεις για καφέ όλη την επόμενη εβδομάδα; Ώπα.

Σε αυτήν την περίπτωση η έξοδος με τον εαυτό σου είναι υποχρεωτική. Άφησε το κινητό σπίτι, πάρε ένα βιβλίο και πήγαινε σε μία καφετέρια που δεν σε ξέρει κανείς.

Δεν αγχώνεσαι

Μία από τις πιο βαρετές και δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρεις πριν από ένα ραντεβού είναι το πού θα πας και τι θα κάνεις. Θα αρέσει στον άλλον αυτό που θα προτείνω; Τι θέλει να κάνει; Ενώ στην πραγματικότητα, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία, αφού ο στόχος σου είναι να γνωρίσεις τον άλλο.

Στο ραντεβού επιβράβευσης το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να περάσεις καλά και όχι να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες κάποιου άλλου.

Εξερευνείς

Είναι κρίμα να θέλεις να πας σε ένα καινούριο μαγαζί και να μη θέλει κανείς. Όπως σε μία έκθεση για παράδειγμα ή σε ένα μουσείο. Ποτέ δεν ξέρεις τι χόμπι μπορεί να προκύψει ή αν θα ανακαλύψεις ένα καινούριο κόλλημα.

Τα βρίσκεις με τον εαυτό σου

Αν αισθάνεσαι αμήχανα κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού, μία πολύ καλή εξάσκηση είναι να βγεις μόνος σου. Αν μπορείς να αντέξεις αυτό, τότε μπορείς να αντέξεις οποιονδήποτε.

Είναι τέλειος τρόπος να γνωρίσεις νέους ανθρώπους

Σε γενικές γραμμές, πολύς κόσμος βγαίνει μόνος του, απλώς δεν τους έχεις παρατηρήσει. Από την πρώτη φορά που θα το κάνεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι οι άνθρωποι δεν διστάζουν όταν θέλουν κάτι πολύ και είναι όμορφο να συναναστρέφεσαι με τέτοιους ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY