ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση ίσως δεν δουλέψει

Την πιθανότητα να πάει μία σχέση καλά, και την επιτυχία των πρώτων στόχων, τις χωρίζουν τρία σημάδια.

Τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση ίσως δεν δουλέψει

Το πρόβλημα με τις καινούριες σχέσεις είναι ότι πάντα ελπίζεις ότι με τον καιρό θα γίνονται όλο και καλύτερες. Αυτό είναι αλήθεια όταν υπάρχει υγιής βάση. Ορισμένες φορές όμως, ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα κυλήσουν όπως τα ονειρευτήκαμε, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να ανθίσει πράγματι η σχέση, πέρα από τον ενθουσιασμό σου. Οκέι, πάντα σε μία σχέση, ακόμη και στην αρχή της, υπάρχουν και τα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο ορισμένες συμπεριφορές είναι αδιαπραγμάτευτες.

Τσακώνεστε συχνά για μικροπράγματα

Αν από την αρχή διαφωνείτε και τσακώνεστε για ασήμαντους λόγους, θα ξεσπάσει αργότερα. Και συνήθως αυτοί οι μικροί και καθημερινοί διαπληκτισμοί αυξάνονται με τον καιρό –η σχέση στην ουσία χτίζεται με θεμέλιο –και- τις διαφωνίες. Όσο το ζευγάρι επενδύει συναισθηματικά στη σχέση, τόσο πιο πολύ πληγώνονται και οι δύο από αυτούς τους τσακωμούς.

Ωστόσο, δεν είναι κακό να διαφωνείς. Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν σπάνια συμφωνείτε.

Είναι αφερέγγυος/η

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση στην αρχή της σχέσης από την ακύρωση ενός ραντεβού. Ειδικά όταν αυτός που ακυρώνει, ειδοποιεί τελευταία στιγμή. Σε προδιαθέτει αρνητικά, καθώς νιώθεις ότι δεν μπορείς να βασιστείς στο άτομο που προορίζεται για άνθρωπός σου.

Το δυστυχές είναι ότι αν αυτό συμβαίνει στην αρχή της σχέσης, δύσκολα θα αλλάξει στην πορεία της. Και όπως και να το δεις είναι σημάδι έλλειψης σεβασμού.

Δε νιώθεις προτεραιότητα

Όταν νιώθεις ότι σε έχει ψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων του ο σύντροφός σου, νιώθεις ασφάλεια και κάνεις το ίδιο για εκείνον. Ακόμη κι αν δεν μπορεί κανένας από τους δύο να το τηρεί κάθε φορά στο 100%. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θέλει διαρκή προσπάθεια, να ξεκλέβεις λίγο χρόνο ώστε να ακούσεις τον προβληματισμό του συντρόφου σου. Αν στην αρχή της σχέσης δεν νιώθεις προτεραιότητα, οι πιθανότητες ο σύντροφός σου να το βελτιώσει δεν είναι και πολλές.

Τι να κάνεις

Αρχικά μη φρικάρεις. Η συνθήκη λέει ότι η σχέση δε θα δουλέψει, αν δεν κάνεις κι εσύ κάτι γι’ αυτό. Αν ο σύντροφός σου σου έχει τη διάθεση και την επιθυμία να δουλέψει αυτή η σχέση, αλλά δεν ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, γιατί μπορεί να είναι η πρώτη σοβαρή σχέση που κάνει ή επειδή η φύση των προηγούμενων σχέσεων του ήταν διαφορετική, τότε μπορείς απλά να μιλήσεις γι’ αυτά που χρίζουν βελτίωσης. Αν ο σκοπός του/ης είναι να είναι στο πλάι σου θα δεις ότι προσπαθεί.

Από την άλλη, αν ο σύντροφός σου δεν έχει τη διάθεση να συζητήσει ούτε για τις αμφιβολίες σου, τότε ίσως και να μην είναι ο κατάλληλος σύντροφός, καθώς δεν έχει την απαραίτητη θέληση. Όπως και να ‘χει, αν εσύ παρατηρήσεις αυτά τα σημάδια, συζήτησε το γρήγορα –μη χάνεις και τον χρόνο σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY