ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Γιατί δε μπορώ να ξεπεράσω την παρ’ ολίγο σχέση μου;

Οι παρ’ ολίγο σχέσεις όταν τελειώνουν, δεν υπάρχει επίλογος. Μόνο απορίες και «Αν».

Γιατί δε μπορώ να ξεπεράσω την παρ’ ολίγο σχέση μου;

Οι παρ’ ολίγο σχέσεις δεν έχουν χωρισμούς, ούτε εξηγήσεις. Ακολουθεί μία σιωπή (ένα ghosting που λεν’ οι αμερικάνοι) και έπειτα το χάος. Τουλάχιστον, υπάρχουν κάποιες πιθανές αιτίες που μας γίνεται εμμονή και όταν το συνειδητοποιούμε, προχωράμε.

Δε γράφεται επίλογος

Δεν είναι ψέματα –οι άνθρωποι αποζητούμε το τέλος μίας ιστορίας. Για παράδειγμα, στις σειρές ή στις ταινίες. Εκείνες που μας αφήνουν με ερωτηματικά, ναι είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, ωστόσο δημιουργούν την ανάγκη να ψάξεις και να αναρωτηθείς τι είχε στο μυαλό του ο σεναριογράφος, τι ήθελε να πετύχει με ένα τέλος γεμάτο ερωτηματικά. Θέλεις να ικανοποιήσεις την περιέργειά σου, ίσως νιώθεις ότι κάτι άφησες στη μέση ενώ ήσουν τόσο κοντά.

Αναμφίβολα, το τέλος που αφηγείσαι εσύ στον εαυτό σου, οι εικασίες που κάνεις, δεν είναι ικανοποιητικές. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχέσεις. Όταν μία σχέση τελειώσει έτσι ξαφνικά, μένεις σοκαρισμένος, θέλεις εξηγήσεις. Παρ’ όλα αυτά, αν και είναι δύσκολο να γράψεις το δικό σου τέλος, είναι εφικτό. Άλλωστε είσαι και εσύ πρωταγωνιστής σε αυτήν την ιστορία.

Είχες και εσύ τις προσδοκίες σου

Δεν ήταν της φαντασίας σου. Και γλυκόλογα άκουσες, και με την παρέα του/ης βγήκες, και βραδυνές αγκαλιές προέκυψαν. Μία σχέση χωρίς ταμπέλες, θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις. Και μετά το τέλος αυτής της «σχέσης» δεν ξέρεις πώς να το χαρακτηρίσεις. Με ένα «βγαίναμε» ίσως.

Σε κανέναν δεν αρέσει να δίνει χωρίς να παίρνει. Η αλήθεια είναι όμως, ότι όταν δίνεις απλόχερα την αγάπη σου, παίρνεις ένα ρίσκο. Δεν ξέρεις αν θα έχεις αντάλλαγμα. Ελπίζεις. Και μπορεί και να πληγωθείς.

Γνωρίζεις μόνο τη δική σου πλευρά

Τι έκανες λάθος; Τι δεν έκανες καθόλου; Τι θα μπορούσες να είχες κάνει;

Ποτέ δεν πήρες αυτές τις απαντήσεις και είναι σκληρό επειδή τώρα κατηγορείς τον εαυτό σου για όλα. Ψάχνοντας να βρεις την άκρη του νήματος, καταλήγεις σε έναν λαβύρινθο σκέψεων –θα το έχεις διαπιστώσει. Είσαι υπεύθυνος μόνο γι’ αυτά που έκανες εσύ κι αυτά πρέπει να λαμβάνεις υπόψη. Άλλωστε, αν αυτά που έκανες λάθος, ήταν μικρής σημασίας, κάποιος άλλος υπάρχει εκεί έξω που θα τα βρει χαριτωμένα.

Από απωθημένα;

Βαθιά μέσα μας, όσο απαισιόδοξοι κι αν είμαστε σαν χαρακτήρες, είμαστε αισιόδοξοι εν γένει. Η φράση «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία» δεν είναι τυχαία. Όσες φορές έχει πει φωναχτά ότι κάτι δεν θα εξελιχθεί θετικά, δύο κύτταρα μέσα σου ελπίζουν ότι θα γίνει μία ανατροπή. Αυτό συμβαίνει και στις παρ’ όλίγο σχέσεις. Όσο η λογική σου λέει ότι αυτή η σχέση είναι τελειωμένη υπόθεση, αυτά τα δύο κύτταρα ελπίζουν και σε πιέζουν να στείλεις μήνυμα όταν πίνεις δύο μπύρες παραπάνω.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να συμφιλιωθείς με αυτήν την ιδέα. Είναι όλα μαζί που σε προβληματίζουν και σε βάζουν σε έναν φαύλο κύκλο σκέψεων. Το πραγματικό απωθημένο όμως είναι το κλείσιμο. Ίσως, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία ειλικρινής συζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY