ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Τι να κάνεις αν δεν χωνεύεις τον σύντροφο του/ης κολλητού

Δεν είναι σπάνιο να μισείς τον/η σύντροφο του/ης κολλητού. Είναι πάρα πολύ συχνό και φυσιολογικά φαινόμενο, βασικά.

Τι να κάνεις αν δεν χωνεύεις τον σύντροφο του/ης κολλητού

Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να αντιπαθήσεις το νέο αμόρε του/ης κολλητής. Κακά τα ψέματα, οι κολλητοί είμαστε σαν τους γονείς: κανείς δεν είναι ο κατάλληλος/η για το βλαστάρι μας. Και πραγματικά, τις περισσότερες φορές αν ρωτήσεις κάποιον γιατί δεν συμπαθεί το νέο ταίρι του/ης κολλητού/ης θα σου απαντήσει «γιατί είναι βλάκας» ή «γιατί είναι αχώνευτη». Κάτι σούπερ γενικό δηλαδή, το οποίο δε βασίζεται κιόλας σε κάποιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του/ης.

Οπότε, η δική μας άποψη είναι πρώτα να ζητήσεις τη γνώμη και κάποιου άλλου που σας γνωρίζει, ώστε να έχεις σφαιρική εικόνα. Και μετά να δοκιμάσεις και κάποιες άλλες προτάσεις που έχουμε.

 
Μην κρατάς το φανάρι

Ξέρεις ότι δεν τον/η συμπαθείς, οπότε γιατί να ανοίξεις μόνος/η τον λάκκο σου; Είναι πολύ πιθανό να διαπληκτιστείτε (ελπίζουμε να μην τσακώνεστε έντονα) ξανά και ξανά. Εμείς σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις τοξικές καταστάσεις οι οποίες θα χαλάσουν τη «ζαχαρένια» σου. Αλλά και τη δική τους –να τα λέμε κι αυτά.

Προσπάθησε να εστιάσεις σε κάποιο κοινό σας ενδιαφέρον

Αρχικά, κάνε την αυτοκριτική σου και προσπάθησε να ανακαλύψεις αν είναι δικό σου πρόβλημα ή δικό του/ης. Το πιο πιθανό είναι να φταίτε και οι δύο από λίγο.

Μάθε περισσότερα γι’ αυτόν/ή ώστε να αποκτήσεις μία πιο ολοκληρωμένη άποψη. Μη μένεις στην επιφάνεια. Κάνε ερωτήσεις όπως: «Ποια ήταν η αγαπημένη σου μπάντα στο Λύκειο;» ή «Ποιο φαγητό σιχαίνεσαι;». Συχνά όταν βρίσκουμε οι άνθρωποι κάτι να μισήσουμε παρέα, δενόμαστε.

Φρόντισε να περνάτε χρόνο μαζί (με τον/ην κολλητή)

Εσύ οφείλεις να συνεχίσεις να έχεις την ίδια συμπεριφορά απέναντι στον κολλητό σου με πριν. Δηλαδή, πριν τα «φτιάξει» με το παρόν πρόσωπο. Θυμήσου ότι οι φίλοι είναι αυτοί που μένουν. Οπότε, καλό είναι να βρίσκεις χρόνο, όπως και πριν, για χάρη του/ης.

Μην αρκεστείς σε ένα καφέ ή σε ένα δείπνο. Πρότεινε να ξεκινήσετε μαζί ένα χόμπι. Ή μία συνήθεια η οποία θα είναι η μικρή σας ιεροτελεστία. Ένα σαφάρι σε μπεργκεράδικα, ας πούμε.

Γράψε πώς νιώθεις

Αντί να φέρεις σε δύσκολη θέση τον/ην κολλητό σου φίλο, προσπάθησε να κρατάς ημερολόγιο και να γράφεις γι’ αυτά που σε ενοχλούν. Πριν ξεδιπλώσεις το μίσος σου στις πρώτες γραμμές του τετραδίου, προσπάθησε να αξιολογήσεις την κατάσταση. Γιατί μισείς τόσο το νέο της/ου ταίρι;

Γράφοντας σε ένα ημερολόγιο, θα αποβάλλεις την ένταση που σε άλλη περίπτωση θα ξέσπαγες στα λάθος άτομα ή που θα σε έφερνε σε άβολη θέση.

Βρες ένα χόμπι στην τελική

Αν σκέφτεσαι από μέσα σου όλους τους δυνατούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσες να σκοτώσεις αργά και βασανιστικά την καινούρια σχέση του κολλητού/ής, προτίμησε να κάνεις κάτι άλλο. Κάτι που θα είναι καλό και για εσένα. Ξεκίνα χορό, φωτογραφία, ό,τι σου αρέσει. Το πιο πιθανό είναι ότι αν βρεις το κατάλληλο χόμπι, θα απορροφηθείς τόσο που μετά δεν θα σε ενδιαφέρει καθόλου.

Ενδιαφέρσου για τη σχέση του/ης

Αν αποτύχουν τα πάντα και θέλεις απλά να το βγάλεις από μέσα σου, αντί να πας στον/ην κολλητό/ή και να βγάλεις χολή, προτίμησε να κάνεις κάτι πιο διπλωματικό. Ρώτα «πώς πάτε με…». Σε καμία περίπτωση μην παρεμβείς στη σχέση τους –δε θα έχει θετικά αποτελέσματα, μόνο αντίδραση θα λάβεις.

Φρόντισε η συζήτηση που θα ξεκινήσεις να είναι όσο το δυνατότερο χαλαρή. Πρέπει να νιώσει ασφάλεια με το να φανεί ευάλωτος/η. Μπορεί να έχει πράγματα να σου πει με τα οποία ταυτίζεσαι και τα έχεις σκεφτεί και εσύ. Από την άλλη μπορεί να σου πει πόσο τον/ην φροντίζει, πόσο τον/ην αγαπάει και άλλα τέτοια ιδανικά συστατικά σε μία σχέση. Όπως και να ‘χει, μόνο κερδισμένος/η θα βγεις από αυτή την κουβέντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η συνήθεια είναι το εκτροφείο των σφαλμάτων."

Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

  • 1282 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μιχαήλ Η'
    1922 - Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία και η Ιταλία κηρύσσουν τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

© 2002-2019 MEDIA2DAY