ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Σημάδια ότι θέλεις σχέση αλλά όχι με αυτόν τον άνθρωπο

Ορισμένες φορές η ανάγκη μας να μπούμε σε μία σχέση μας κάνει μπλέκουμε με ανθρώπους που ίσως και να μην είναι οι κατάλληλοι (για εμάς).

Σημάδια ότι θέλεις σχέση αλλά όχι με αυτόν τον άνθρωπο

Είναι φυσιολογικό να ενθουσιάζεσαι όταν μπαίνεις σε μία καινούρια σχέση, αλλά είναι πολύ πιθανό αυτός ο ενθουσιασμός να αφορά τη σχέση σαν σχέση, κι όχι το άτομο με το οποίο την έχεις κάνει. Αν αυτό σου ακούγεται οικείο, τότε πρέπει να το σκεφτείς λίγο πιο διεξοδικά.

Σου αρέσει πολύ να νιώθεις τη φλόγα

Είσαι από αυτούς τους ανθρώπους που είναι ερωτευμένοι με τον έρωτα; Αν ο έρωτας έχει μεγάλη αξία για εσένα, τότε είναι πιθανό να έχεις υπερεκτιμήσει τη σχέση που έχεις με τον άνθρωπό σου –εφόσον δεν υπάρχει αφοσίωση ή εμπιστοσύνη.

Σκέφτεσαι διαρκώς το μέλλον

Αντί να εστιάσεις στο τώρα, δηλαδή στις όμορφες στιγμές που μπορεί να ζεις καθημερινά με τον σύντροφό σου, ονειρεύεσαι πάντα πώς θα μπορούσε να είναι η σχέση σας. Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι και να κάνεις σχέδια, είναι κακό όμως να ξεχνάς να δώσεις σημασία στο παρόν και να εκτιμήσεις αυτά που έχεις τώρα.

Βλέπεις συνεχώς τα μειονεκτήματα

Αντί να δίνεις σημασία σε αυτά που σε ελκύουν στον σύντροφό σου, δίνεις όλη σου την προσοχή σε αυτά που σε «χαλάνε». Και ξέρεις πού οδηγεί αυτό, έτσι; Προσπαθείς να τον/η φέρεις στα μέτρα σου, αντί να προσπαθείς να τον/ην εμπνέεις να γίνει καλύτερος, βάσει αυτού που είναι ήδη.

Δεν δίνεις προσοχή στις λεπτομέρειες

Όταν τρώει πιπεριές τον/ην πιάνει το στομάχι του/ης. Σιχαίνεται το ροζ χρώμα. Δεν του/ης αρέσει ο αμερικανικός κινηματογράφος. Αυτά είναι κάποια από τα παραδείγματα βασικών πληροφοριών που πρέπει να γνωρίζεις για τη σχέση σου. Εσύ όμως δεν τα θυμάσαι.

Σκέφτεσαι μόνο τις δικές σου ανάγκες

Βάζεις τις ανάγκες σου σε προτεραιότητα –και καλά κάνεις. Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ ότι σε μία σχέση πρέπει και οι δύο να κάνουν υποχωρήσεις πού και πού; Επιπλέον, έχεις σκεφτεί ότι όταν αγαπάς έναν άνθρωπο θέλεις να τον βλέπεις ευτυχισμένο;

Σκέφτεσαι τις προσδοκίες σου

Εσύ όταν τον/η γνώρισες, κάπως φαντάστηκες το μέλλον σας. Και εκτός από το σπίτι που μπορεί να φαντάστηκες, έκανες εικόνα και τον/η σύντροφό σου: με ακριβοπληρωμένη δουλειά και καλογυμνασμένο σώμα. Ή επιτυχημένο συγγραφέα με βραβεία λογοτεχνίας -όποιες κι αν είναι οι προσδοκίες σου, ο δικός σου σύντροφος όσο περνάει ο καιρός απομακρύνεται από αυτές, αντί να τις πλησιάζει.

Ζηλεύεις άλλα ζευγάρια

Βλέπεις ότι άλλα ζευγάρια τα βρίσκουν, προσπαθούν και κάνουν τη σχέση να δουλέψει και αγαπιούνται παράφορα. Τότε σε πιάνει ζήλεια. Σκέφτεσαι πως θα ήθελες να είναι έτσι και η δική σου σχέση. Και έπειτα σκέφτεσαι ότι κάτι λείπει, ίσως βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι η σχέση όσο και να προσπαθήσεις, δεν θα γίνει ποτέ έτσι όπως την ονειρεύεσαι. Αυτό είναι εξόφθαλμο σημάδι ότι αγαπάς τις σχέσεις και όχι τον/ην ίδια/ο.

Όταν γνωριστήκατε είχες μοναξιές

Αν όταν είχατε γνωριστεί ένιωθες πολύ μόνος/η είναι πολύ πιθανό να ξεκίνησες μία σχέση στην οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έμπαινες. Το θέμα τώρα είναι να ζυγίσεις τα συναισθήματά σου και να σκεφτείς αν αξίζει να ταλαιπωρείσαι εσύ και μαζί ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY