ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Γιατί το φλερτ σου είναι μία κρύο μία ζέστη;

Έχουμε μερικές εξηγήσεις γι’ αυτόν τον ψυχολογικό πόλεμο, ο οποίος σε κανένα δεν αρέσει, αλλά σε όλους πιάνει.

Γιατί το φλερτ σου είναι μία κρύο μία ζέστη;

Το σκωτσέζικο ντους σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη είναι «ντους με εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού» (κυριολεκτικά) και «απότομη μεταβολή από ευχάριστη σε δυσάρεστη κατάσταση» (μεταφορικά).

Πάνω που λες «Εδώ είμαστε», πάνω που περάσατε το προηγούμενο βράδυ τέλεια, τώρα κάνει τον Κινέζο/α. Συμπεριφέρεται σαν να μη συνέβη ποτέ το (προ)χθεσινό βράδυ. Ίσως έστειλες ένα «Καλημέρα» ή ένα «Τι κάνεις;». Εκείνος/η απάντησε βιαστικά και δεν επανεμφανίστηκε ποτέ. Ένα γιατί περιπλανιέται στο μυαλό σου. Βλέπεις στόρι, σκρολάρεις στο προφίλ, βλέπεις πριν πόση ώρα ήταν «διαθέσιμος/η», τι ώρα διάβασε το μήνυμά σου και τι ώρα απάντησε. Θέλεις εξήγηση και την θέλεις τώρα. Δυστυχώς, μία συγκεκριμένη απάντηση να σου δώσουμε δεν έχουμε. Μπορούμε όμως να σου δώσουμε κάποιες πιθανές.

Δεν έχει αποφασίσει

Της/ου αρέσεις αλλά δεν ξέρει αν θέλει σχέση. Ακροβατεί μεταξύ σχέσης και ελευθερίας. Τη μία μέρα ίσως να σκέφτεται ότι θέλει να είναι με κάποιον/α και να σε βομβαρδίζει με μηνύματα. Την άλλη μπορεί να θυμάται τι ωραία περνάει με την παρέα του/ης και ότι δε θέλει να το καταστρέψει αυτό –οι πιθανότητες αυξάνονται όταν όλη η παρέα είναι single.

Αυτά είναι κόλπα ζόρικα

Είναι κλασική τακτική φλερτ αυτή. Ίσως την έχεις κάνει κι εσύ και ίσως μάλιστα να σου την έχουν ξανακάνει. Και όχι μόνο: είναι και σούπερ αποτελεσματική. Τη μία μέρα σου κάνει κομπλιμέντα, βρίσκεστε και σε κοιτάει στα μάτια με αυτή τη χαρακτηριστική λάμψη και την επόμενη συμπεριφέρεται σαν να μη συνέβη τίποτα. Μην «ψαρώνεις», να τον/ην κυνηγήσεις θέλει.

Φοβάται τη δέσμευση

Όσο κι αν ακούγεται δικαιολογία για να κρυφτεί κάποιος πίσω από το δάχτυλό του, ενίοτε συμβαίνει. Μιλάτε πολύ, τα βρίσκετε, γελάτε, περνάτε υπέροχα και τότε συνειδητοποιεί ότι έχει αρχίσει το πράγμα να σοβαρεύει. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάνει ποτέ σχέση και στην ιδέα της τρέμει το φυλλοκάρδι τους.

Θέλει να σε έχει από κοντά

Ξέρει τι θέλει. Θέλει να σε έχει από κοντά γιατί του/ης αρέσεις, αλλά δε θέλει να χάσει και τα οφέλη της μοναχικής ζωής. Κάτι σαν φίλος/η με πλεονεκτήματα. Κράτα στο μυαλό σου ότι δεν έχει διάθεση αυτή τη στιγμή να κάνει σχέση, αλλά δεν θέλει και να σε χάσει.

Έχει κάτι άλλο στο μυαλό του/ης

Δεν έχετε ακόμη σχέση. Είναι πολύ πιθανό να παίζει και σε διπλό και σε τριπλό και σε τετραπλό ταμπλό. Όποτε της/ου κάνουν κρύο ντους εκείνου/ης έρχεται σε εσένα. Και μετά συμβαίνει το αντίθετο και χάνεται. Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να ζηλέψεις.

Δε θέλει να σε πιέσει

Είναι εξαιρετικά πιθανό να νιώθει ότι σε γουστάρει αρκετά αλλά να φοβάται ότι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Οπότε τι κάνει; Απομακρύνεται. Θα συμφωνήσουμε ότι δεν είναι λογικό, αλλά να τονίσουμε ότι είναι πολύ πιθανό να έχει καλές προθέσεις και να μη θέλει απλώς να σε πιέσει.

Θέλει να το πάει αργά

Οι άνθρωποι που πάνε τη σχέση σκαλί-σκαλί, συχνά είναι και οι άνθρωποι που την έχουν πατήσει στο παρελθόν. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Το φλερτ σου στο παρελθόν αφέθηκε, έπεσε με τα μούτρα, που ‘λεν', και βυθίστηκε κανονικά στη σχέση. Το κακό με αυτό τον χειρισμό είναι ότι η σχέση μπορεί να κορεστεί γρήγορα. Κι αν δεν ήταν αυτός/ή που βαρέθηκε, τώρα πήρε το μάθημά του/ης και μαζί σου θέλει να προχωρήσει αργά και σταθερά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY