ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Πώς να μετατρέψεις μία καλοκαιρινή περιπέτεια σε σχέση

Το ύπουλο καλοκαιράκι μπορεί να σε κάνει να ερωτευτείς, ακόμη και ένα αδιάφορο ειδύλλιο.

Πώς να μετατρέψεις μία καλοκαιρινή περιπέτεια σε σχέση

Σχεδόν όλες οι σχέσεις ξεκινάνε από ένα ειδύλλιο. Συνήθως γνωρίζουμε ανθρώπους μέσω φίλων σε μπαρ και κάποια στιγμή ίσως και να καταλήξουμε σπίτι ελαφρώς ζαλισμένοι και με όρεξη. Αν το σεξ είναι σχετικά καλό και αυτό το άτομο δεν είναι serial killer/νάρκισσος ή απλώς ηλίθιος, θα σκεφτούμε την περίπτωση να του στείλουμε ένα μήνυμα στο προσεχές μέλλον.

Η άλλη περίπτωση είναι το ίντερνετ και κάπου εδώ να τονίσουμε ότι οι γνωριμίες μέσω διάφορων πλατφορμών δεν είναι θλιβερές, ίσως να θεωρούνταν θλιβερές πριν 6-7 χρόνια. Τα κοινωνικά δίκτυα και τα προφίλ μας δίνουν μία γενική εικόνα με σκοπό να αποφασίσουμε αν θέλουμε να βγούμε με το συγκεκριμένο άτομο.

Και αυτοί οι τρόποι γνωριμίας επιταχύνουν κάπως την όλη διαδικασία. Τα τουλάχιστον δύο ραντεβού πριν το πρώτο φιλί και η υπεύθυνη δήλωση καθιέρωσης σχέσης για να υπάρξει σεξ είναι σχετικά ξεπερασμένα –ο κόσμος πλέον φέρεται λίγο πιο αυθόρμητα.

Τι συμβαίνει όμως όταν η ιδέα του να μετατρέψεις ένα ειδύλλιο σε σχέση αρχίζει να φαίνεται θελκτική;

Αρχικά πρέπει να κάνεις μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Ας υποθέσουμε ότι εσύ και η περιπέτειά σου έχετε αρχίσει να βλέπεστε εδώ και ένα μήνα. Είναι λογικό, αν περνάς καλά να σκεφτείς την περίπτωση σχέσης. Πρέπει όμως να εξετάσεις τη φύση της μέχρι τώρα έκβασης του ειδυλλίου σου.

Στέλνετε μηνύματα ο ένας στον άλλο μόνο για σεξ ή στέλνετε και ,ας πούμε, κάτι αστείο που πετύχατε στο ίντερνετ; Βρίσκετε μόνο όταν είστε μεθυσμένοι ή βρίσκεστε και νηφάλιοι; Κοιμάστε και καμιά φορά μαζί ή το αποφεύγετε; Μιλάτε ή κάνετε μόνο σεξ; Επιδιώκετε και οι δύο να βρεθείτε; Αυτά είναι κάποιο από τα ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν να προσδιορίσεις κατά πόσο είστε φίλοι με πλεονεκτήματα ή ένα επαναλαμβανόμενο one night stand.

Σίγουρα αυτό θέλεις;

Ενώ η ιδέα της σχέσης είναι ελκυστική όταν βρίσκεσαι στην αγκαλιά ενός άνθρώπου, θυμήσου ότι η σχέση είναι δέσμευση. Σίγουρα θέλεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου μία σχέση που απαιτεί δέσμευση και αφοσίωση; Σκέψου το αυτό εξονυχιστικά και προχώρα στο επόμενο βήμα.

Γεφύρωσε το κενό

Αν μέχρι τώρα αρκεστήκατε στο περιστασιακό σεξ, μπορείς να το «σοβαρέψεις» αργά-αργά. Για αρχή μπορείς να την/ον καλέσεις στο σπίτι σου για πίτσα και μπίρα (και μετά σεξ). Ακόμη κι αν είναι διστακτικός/ή προσπάθησε να μην το αφήσεις να σε επηρεάσει. Επιδίωξε τρόπους να συζητήσετε, να δείτε αν έχετε κοινά ρε παιδί μου. Μετά το πιο πιθανό είναι να γίνει και το σεξ καλύτερο -περισσότερη εμπιστοσύνη και επικοινωνία=καλύτερο σεξ.

Η επικοινωνία είναι το παν

Κάνεις δεν μπορεί να μπει στο μυαλό σου, όσο κι αν αυτό θα ήταν ιδανικό. Κάποιοι άνθρωποι έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και την αδράνεια σου δεν την εκλαμβάνουν ως προτροπή για να κάνουν εκείνοι κάτι, αλλά σαν αδιαφορία απέναντι σου. Συζήτησε αυτά που θέλεις, με διακριτικό τρόπο πάντα και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Ωστόσο, το κλειδί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να προχωράς αργά και σταθερά. Οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου, που μπαίνουν στη διαδικασία των «χαλαρών» σχέσεων και περιπετειών, ίσως και να μην έχουν στα άμεσα σχέδια τους μία δέσμευση. Βλέποντας και κάνοντας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ομορφιά ξεγελάει τη σάρκα για να πάρει την άδεια να φτάσει μέχρι την ψυχή."

Σιμόν Βέιλ

  • 1910 - Ξεσπά η Μεξικανική Επανάσταση υπό την ηγεσία του Φρανσίσκο Μαντέρο.

    1945 - Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο ως εγκληματίες πολέμου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY