ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Πώς θα επιβιώσεις το καλοκαίρι ως single

Συνήθως οι singles τα περνάνε φίνα στις καλοκαιρινές διακοπές, τα ζευγάρια είναι που μαρτυρούν. Εκτός κι αν οι singles πέσουν στις παρακάτω περιπτώσεις.

Πώς θα επιβιώσεις το καλοκαίρι ως single

Το καλοκαίρι είναι φτιαγμένο για singles. Τα ζευγάρια η αλήθεια είναι ότι ζουν λίγο μίζερα αυτήν την εποχή του χρόνου· δεν μπορούν να κοιμηθούν αγκαλιά, χρειάζονται συνέχεια κλιματισμό για να δουν τις αγαπημένες τους σειρές και διστάζουν να βγουν στις παραλίες λόγω του ακατάσχετου χειμερινού ντελίβερι.  Κι όμως, ακόμη και αυτήν την αμιγώς εργένικη εποχή του χρόνου, τα σαββατόβραδα στα ημερολόγια μας γεμίζουν με γάμους και τα κυριακάτικα μεσημέρια σε βαφτίσεις.

Σε γάμους

Κλασικό φαινόμενο: όσες φορές δεν σε έχουν ρωτήσει όλο τον χρόνο τον λόγο που δεν έχεις σχέση, θα σε ρωτήσουν σε έναν και μόνο γάμο. Ύστερα, θα σε σπρώξουν προς το μπούγιο που αναμένει την προσγείωση της ανθοδέσμης· εκτός και αν είσαι άντρας. Δεν πρόκειται για κάτι που σε απασχολεί ιδιαίτερα, αλλά γενικά είναι λίγο άβολο. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να το αποφύγεις όλο αυτό.

Κι όμως υπάρχει.

Ξεκινάμε με την πρώτη τοποθεσία, την εκκλησία. Η καλύτερη και πιο αναίμακτη λύση είναι αντί να κάτσεις απ’ έξω ανάβοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, να μπεις μέσα στην εκκλησία και να παρακολουθήσεις προσηλωμένος το μυστήριο. Αν κάποιος συγγενής προσπαθήσει να σε προσεγγίσει, κάνε το χαρακτηριστικό «Σσσστ». Εν ανάγκη συμπλήρωσε «Είναι ιερή στιγμή» ή «Σεβάσου το μυστήριο». Θυμήσου να πάρεις βεντάλια μαζί σου.

Ακολουθεί το τραπέζι. Ζήτα από τον φίλο/η ή συγγενή σου που σε κάλεσε σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του, να μην σε βάλει στο τραπέζι που θα βρίσκεται το σόι σου. Πες του να σε βάλει με τη νεολαία. Σκέψου σοβαρά αυτήν την πρόταση, εφόσον έχεις σκοπό να φέρεις μαζί σου κάποιον φίλο/η. Πιθανότατα, θα υποθέσουν ότι είστε ζευγάρι και «για να σπάσει ο πάγος» θα ξεκινήσει ένας χείμαρρος από ερωτήσεις. Μη το ζήσεις αυτό – ζήτα να σε βάλουν αλλού.

Όσο κι αν προσπαθείς να αποφύγεις τη συναλλαγή με κόσμο στο τραπέζωμα, τη συνύπαρξη στην πίστα, μετά το ατελείωτο τσιμπούσι, δεν την αποφεύγεις. Συνεννοήσου με μία/έναν ξάδερφο/η ή φίλο/η να σε πηγαίνει για σφηνάκι στο μπαρ όποτε του/ης κάνεις νόημα. Είναι λίγο παράτολμο, καθώς μετά από κάποια σφηνάκια ίσως και να μην αντιλαμβάνεται τα σινιάλα σου, αλλά έτσι κι αλλιώς εκείνη την ώρα θα έχουν κάνει κεφάλι οι περισσότεροι καλεσμένοι και το τελευταίο που θα θελήσουν να σε ρωτήσουν είναι πότε έχεις σκοπό να παντρευτείς.                              

Σε βαφτίσεις

Η φιλοσοφία αποφυγής των αμήχανων ερωτήσεων και στιγμών είναι παρόμοια με αυτή του γάμου. Ωστόσο μία βάφτιση έχει κάποιες διαφορές. Είναι αρκετά πιθανό να σε ρωτήσουν αν και πότε θα κάνεις εγγονάκι στους γονείς σου, το οποίο είναι σαφώς πιο αγενές από το «Εσύ πότε θα κάνεις παιδί». Δεν χρειάζεται να ρίξεις το επίπεδό σου. Απάντησε κοφτά: «Πού να κάνεις παιδί με τέτοια κρίση; Να είναι δυστυχισμένο; Ας πάρω προαγωγή πρώτα και βλέπουμε». Εγγυημένα, δεν θα σε ξαναενοχλήσουν.

Στις διακοπές

Είθισται οι singles να περνάνε καλά το καλοκαίρι αλλά, ας υποθέσουμε ότι όλες/οι οι φίλοι/ες σου έχουν σχέση. Ο σύντροφός τους (πιθανόν) δεν θα βρίσκεται εκεί, αλλά θα είναι σαν να βρίσκεται. Οι βραδινές έξοδοι λήγουν νωρίς, το αλκοόλ είναι περιορισμένο και ο πρωταρχικός στόχος είναι το φαγητό. Πρακτική λύση δεν υπάρχει σε αυτό το πρόβλημα, εκτός κι αν τους ρίξεις ρούφους στο ποτό, όπως ο Γαλιφιανάκης στο Hangover. Ο μόνος (νόμιμος) τρόπος να το κάνεις είναι με τον πιο δόλιο τρόπο πειθούς, την επίκληση στο συναίσθημα. Ξεκίνα με μία αναδρομή στο παρελθόν, τότε που ακόμη πίνατε σφηνάκια τεκίλα και παρτάρατε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Είναι πολύ πιθανό να πετύχεις τον στόχο σου. Χάρη τους κάνεις άλλωστε, και στους ίδιους και στη σχέση τους. Ίσως είναι πιο αποτελεσματικό κατά τη διάρκεια της εξιστόρησης να έχεις φέρει μπύρες.

Στην περίπτωση που έχεις πάει διακοπές με ζευγάρια, προτείνουμε να βρεις το συντομότερο ακτοπλοϊκά για Πειραιά. Είναι μονόδρομος ο δρόμος που ‘χεις πάρει.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αυτό που θεωρούμε τάξη είναι η επικρατούσα μορφή χάους."

Kerry Thornley

  • 1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

    1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY