ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Τι ρισκάρεις όταν το παίζεις δύσκολος/η;

Από το δύσκολος ως το δυσκοίλιος, δύο φωνήεντα δρόμος. Καλή η τακτική της αδιαφορίας, αλλά έχει κι αυτή τα ρίσκα της.

Τι ρισκάρεις όταν το παίζεις δύσκολος/η;

Στον φυσικό κόσμο η αδράνεια δεν επιφέρει καμία αλλαγή. Στον κόσμο των singles, η τακτική του αδιάφορου και κατ’ επέκταση δύσκολου παίκτη, είναι μία από τις αποτελεσματικές τακτικές και αντίθετα με τον φυσικό κόσμο μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Δυστυχώς ή ευτυχώς όταν ξεπερνάς τα όρια, θα έρθουν τα κάτω και θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περίμενες.

Νομίζει ότι δεν ενδιαφέρεσαι
Όπως λέει και η Καλομοίρα. Αν αργείς να απαντήσεις σε μηνύματα, απαντάς με ένα σκέτο «Χμμ, ναι» ή «Καλή φάση», οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος με επαρκείς κοινωνικές συναναστροφές θα υποθέσει ότι θέλεις να σε αφήσει στην ησυχία σου. Καλή τακτική, δε διαφωνούμε, αλλά μην το παρακάνεις με την αδιαφορία.

Πόσο να περιμένει πια;
Εσύ μπορεί να έχεις όλα τα καλά του κόσμου και να θέλεις να πάρεις την επιβεβαίωση ότι σε γουστάρουν αρκετά. Μάντεψε όμως, κι αυτοί που έχεις απέναντι σου θέλουν την επιβεβαίωση. Σοκαριστικό;

Παίζεις, ναι τον/ην παίζεις
Αυτή η υπόθεση είναι ακόμη χειρότερη από τις προηγούμενες. Με το ύφος πολλών καρδιναλίων, οι άλλοι υποθέτουν ότι θέλεις μόνο να περάσεις την ώρα σου. Ότι είναι ένα φλερτάκι τόνωσης της αυτοπεποίθησης σου. Δηλαδή δεν φαίνεσαι απλώς αδιάφορη/ος, φαίνεσαι και μαλ***ς.

Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές
Όσο εσύ το παίζεις δύσκολος/η κάποιος/α άλλη έχει αδράξει την ευκαιρία και έχει αρχίζει να φλερτάρει με το πάλαι ποτέ φλερτ σου. Ναι γιατί αυτό θα γίνει. Θα αποτελέσεις παρελθόν-σιγά μην περιμένει να δείξεις εσύ ενδιαφέρον. Μοιραία θα αδιαφορήσει Και το χειρότερο; Δεν θα προσπαθήσει καθόλου αν τον φλερτάρει ένας άλλος ενδιαφέρων άνθρωπος με όρεξη για επικοινωνία.

(Δεν) μιλάς με γρίφους
Μπες στην θέση τους. Αν είχες την υποψία ότι σε κάποιον αρέσεις, αλλά πότε σου απαντάει, πότε όχι και μέχρι τώρα έχει απαντήσει αρνητικά στις προτάσεις σου για ποτάκι, τι θα καταλάβαινες; Θα αναρωτιόσουν αν σε γουστάρει ή αν είναι απλώς μ***ας. Ένα άγχος θα σου το προκαλούσε. Μέχρι να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι είναι απλώς μ***ας και ψάξεις αλλού για πορτοκαλιές.

Έχεις σχέση
Να άλλο ένα συμπέρασμα που θα έβγαζε οποιοσδήποτε τον έγραφαν. Και δεν είναι παράξενο. Όταν κάποιος αποφεύγει να βγει μαζί σου, μία σου απαντάει και μία σε αγνοεί, το πιο πιθανό είναι να έχει σχέση. Κι αν δεν σκεφτεί ότι έχεις σχέση, θα υποθέσει ότι φλερτάρεις και με άλλα άτομα κι αυτός/ή είναι απλά μία καβάτζα. Κρίμα το παιδί.

Θα σου γυρίσει μπούμερανγκ
Έστω ότι αντέξει και υπομείνει τους άθλους που του/της επέβαλλες. Όταν εσύ δείξεις ενδιαφέρον πιστεύεις ότι δεν θα το εκμεταλλευτεί έστω και λίγο για να πάρει μία μίνι εκδίκηση; Κι αν δεν το κάνει για να πάρει εκδίκηση, θα το κάνει γιατί θα πιστεύει ότι εσύ έτσι λειτουργείς στις σχέσεις σου. Και οι δύο περιπτώσεις δεν προμηνύουν καλό τέλος.

Δεν θέλεις πολλά-πολλά
Ναι, κι αυτήν την εντύπωση μπορεί να δώσεις. Αν απαντάς μία στο τόσο, μην σοκαριστείς αν μάθεις ότι είχε καταλάβει ότι δεν θέλεις σχέση, αλλά κάτι χαλαρό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY