ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Τα δέκα στάνταρ που καλό είναι να έχεις στην εργένικη ζωή σου

Μόνο όσοι έχουν σχέση επιτρέπεται να έχουν στάνταρ; Έχει και η εργένικη ζωή διλήμματα.

Τα δέκα στάνταρ που καλό είναι να έχεις στην εργένικη ζωή σου

Όταν ζεις μία εργένικη ζωή, είτε επειδή είναι δική σου επιλογή, είτε επειδή ήρθαν απλώς έτσι τα πράγματα, καλό είναι να έχεις απαιτήσεις. Απαιτήσεις που δείχνουν ότι δεν υποτιμάς τον εαυτό σου και σε ανεβάζουν στα μάτια σου. Γιατί είσαι υπέροχος άνθρωπος και το ξέρεις.

Δεν βγαίνεις ραντεβού απλά για να βγεις
Ξέρεις τι θέλεις. Ίσως είσαι εκτός σχέσης και για καιρό και σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να βγεις με εκείνο το άτομο που δεν σου κάνει κλικ, απλά για να μην μείνεις μέσα την Παρασκευή το βράδυ. Αν πιστεύεις ότι ίσως πρέπει να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία, σαφώς και θα το κάνεις. Αν όμως το κάνεις επειδή βαριέσαι, καλύτερα να μην το προσεγγίσεις σαν ραντεβού, αλλά σαν έξοδο με ένα φίλο/-η.

Δεν κοιμάσαι με κάποιον/α χωρίς να θέλεις
Μπορεί οι φίλοι σου να σου λένε με περιπαικτικό τόνο ότι έχεις καιρό να κάνεις σεξ. Ίσως πετυχαίνεις και άρθρα που λένε κάθε πότε πρέπει να κάνουμε σεξ και πόσο καλό κάνει το σεξ στην υγεία.  Αν δεν είναι αυτό που θέλεις και την επόμενη μέρα πιστεύεις ότι θα ξυπνήσεις χειρότερα από την προηγούμενη, καλύτερα απόφυγέ το.

Δεν ντρέπεσαι επειδή δεν έχεις σχέση
Θα έχεις μπει στον πειρασμό να απαντήσεις με απογοητευτικό τόνο όταν σε ρωτάνε αν έχεις σχέση. Εσύ στάσου στο ύψος σου και πες περήφανα «Είμαι μπακούρι και έχω άλλες προτεραιότητες αυτόν τον καιρό».

Να θυμάσαι ότι είσαι ήδη ολοκληρωμένος και χωρίς ταίρι
Ακόμη κι αν δεν έχεις σχέση, έχεις πετύχει άλλα πράγματα στη ζωή σου για τα οποία θα έπρεπε να χαίρεσαι. Έχεις τους φίλους σου, έχεις τη δουλειά σου, κάνεις τις εξόδους σου και όλα αυτά χωρίς να δίνεις αναφορά σε κανέναν. Μπορείς να έχεις μία ευτυχισμένη ζωή κα χωρίς να έχεις κάποιον/α δίπλα σου.

Δεν αποφεύγεις τους φίλους που έχουν σχέση
Θα κάνεις καινούριες παρέες άπαξ οι φίλοι σου κάνουν σχέση, είναι λογικό. Δεν γίνεται να κρατάς συνέχεια το φανάρι. Αλλά, θα χρειαστεί να βρεις μία ισορροπία. Οι φίλοι που έχουν σχέση, είναι και αυτοί άνθρωποι και θέλουν και να σε δουν χωρίς τον σύντροφό τους και να βγουν για ποτό ενίοτε. Από την άλλη μεριά, θα είναι πάντα εκεί για εσένα – ειδικά όποτε δεν έχεις όρεξη να βγεις.

Δεν φοβάσαι τις εκδηλώσεις που σου λένε να φέρεις συνοδό
Αν δεν είναι καλεσμένη ολάκερη η οικογένεια (κάτι που είναι ελαφρώς παράξενη παράδοση στην Ελλάδα) και είσαι καλεσμένος εσύ, θα έχεις ερωτηθεί από το ζευγάρι αν θα φέρεις συνοδό. Πάρε συνοδό, μία φίλη ή ένα φίλο και πέρνα τέλεια.

Δεν μένεις σε μία τοξική σχέση επειδή είναι καλύτερο από το τίποτα
Ένας από τους τρεις πιο συχνούς φόβους των ανθρώπων είναι ότι θα πεθάνουν μόνοι τους, σύμφωνα με την ψυχολογία. Είναι απολύτως λογικό και ανθρώπινο να φοβάσαι να φύγεις από μία σχέση που δεν σου προσφέρει τίποτα, ειδικά όταν αυτή η σχέση χρονολογείται από παλιά. Αν όμως αυτή η κατάσταση δεν διορθώνεται, μήπως πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό;

Αναγνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ μοναξιάς και μοναχικότητας
Έχει διαφορά από το νιώθω μοναξιά και το είμαι μόνος. Όταν νιώθεις μοναξιές, θέλεις να δεις ανθρώπους και να μιλήσετε. Όταν είσαι μόνος σου, σπίτι σου ας πούμε, είναι αυτές οι στιγμές που αφιερώνεις στον εαυτό σου. Και μετά αυτές οι μοναχικές στιγμές, γίνονται απαραίτητες.

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν θέλεις οικογένεια
Αυτό το στερεότυπο βασάνιζε και βασανίζει πολλούς ανθρώπους. Αν σε τρομάζει η ιδέα, νιώθεις τεράστιο βάρος και βλέποντας ένα παιδί δεν σου δημιουργούνται συναισθήματα, δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις για να κάνεις άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους. Μπορεί κάποτε να νιώσεις αυτό το συναίσθημα, μπορεί και ποτέ. Έχεις διαθέσιμες και τις δύο επιλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η καλύτερη χρήση της ζωής είναι να την αφιερώσεις σε κάτι που θα διαρκέσει περισσότερο απ’ αυτήν."

William James, 1842-1910, Αμερικανός φιλόσοφος

  • 1806 - Στη Μάχη της Ιένας ο Αυτοκράτορας Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης εκμηδενίζει τον πρωσσικό στρατό.
    1888 - Ο Γάλλος κινηματογραφιστής Λουί Λε Πρενς γυρίζει το φιλμ Roundhay Garden Scene, την αρχαιότερη σωζόμενη ταινία.
    1915 - Η Βουλγαρία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Σερβίας (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).

© 2002-2019 MEDIA2DAY