ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Τι έβρισκαν σέξι οι γυναίκες στη δεκαετία του 60;

Η ομορφιά, λένε, είναι υποκειμενική. Οι προτιμήσεις των γυναικών προ πενηντακονταετίας θα σε πείσουν.

Τι έβρισκαν σέξι οι γυναίκες στη δεκαετία του 60;

Η δεκαετία του ‘60  ήταν μία αρκετά ιδιαίτερη περίοδος για την Ελλάδα. Από την μία υπήρξε η δεκαετία που άνθισαν το χάλυ-γκάλυ και το ροκ εντ ρολ, από την άλλη το 1967 επιβλήθηκε η στρατιωτική δικτατορία. Ωστόσο, ένας αέρας αλλαγής έπνεε στα γυναικεία γούστα, αν σκεφτείς ότι εκείνη την εποχή θεωρούνταν σέξι ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Κώστας Βουτσάς

Τελείως διαφορετικοί σωματότυποι

Αν ρίξεις μία ματιά στα σέξι σύμβολα της εποχής, θα παρατηρήσεις το εξής παράδοξο: οι άντρες για τα σημερινά πρότυπα είχαν εντελώς αδιάφορα σώματα. Ο Παπαμιχαήλ και ο Βουτσάς, γνωστοί γόηδες της εποχής, κάθε άλλο παρά ελκυστικά σώματα είχαν. Χέρια σχετικά αγύμναστα, με τις κοιλίτσες τους, τα πιασιματάκια τους, αδιάφορους θα τους χαρακτήριζε κανείς σήμερα.

Στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Αμερική, αν ρίξεις μία ματιά στον Μπάτμαν του ’60 θα δεις ακριβώς τον ίδιο σωματότυπο. Ίσως ο Μπρους είχε λίγο μεγαλύτερη κοιλίτσα για τα ελληνικά δεδομένα – και για τα δεδομένα του χαρακτήρα που υποδύοταν. Οι μύες ενός ήρωα που προσέχει μία ολόκληρη πόλη πηδώντας από την μία ταράτσα στην άλλη, μάλλον θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο γυμνασμένοι.

Τα μαλλιά μάκραιναν χρόνο με το χρόνο

Οι Μπιτλς, ο Έλβις Πρίσλεϊ και πολλοί άλλοι είχαν γίνει γνωστοί σε όλη την υφήλιο, ακόμη και στην Ελλάδα. Κάτι το αντισυμβατικό ροκ εντ ρολ, κάτι ο πιο ελεύθερος χορός του και κάτι ο τρόπος που το αντιμετώπισε η συντηρητική κοινωνία, το στυλ αυτό έγινε πολύ διαδεδομένο στη νεολαία. Οι εφημερίδες της εποχής κατέκριναν αυτή τη νέα μόδα αποκαλώντας τους φαν της σκηνής καννίβαλους . Έτσι η υιοθέτηση του ροκ εντ ρολ στυλ ήταν ένα αντικομφορμιστικό σύμβολο ελευθερίας, κόντρα στο κατεστημένο του τύπου και των κοινωνικών προτύπων που προωθούσε. Υπάρχει τίποτα πιο σέξι από αυτό για μία νεαρή κοπέλα;

Το αντρόγυνο λουκ ήταν σέξι

Στην Ελλάδα, η μόδα του αντρόγυνου λουκ έγινε κάπως πιο αισθητή την δεκαετία του ’70 με τις καμπάνες και τα σχετικά παρόμοια σετάκια για άντρες και γυναίκες. Ωστόσο, η τάση είχε αρχίσει ήδη να παρουσιάζει κάποια ψήγματα, αφενός με τα παντελόνια που άρχισαν να φοριούνται και από τις γυναίκες και αφετέρου με τα ανεκδιήγητα αντρικά μαγιώ της εποχής.

Τσιγάρο, ποτό και ξενύχτι

Το τρίπτυχο ενός αρρενωπού άντρα. Στη δεκαετία του ’60, αν παρατηρήσεις - εκτός από τις ταινίες του Βέγγου- οι περισσότεροι κινηματογραφικοί άντρες έχουν τουλάχιστον μία σκηνή με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Για την ακρίβεια, δεν ήταν πετυχημένη η ταινία σου αν δεν είχε έστω μία σκηνή στα μπουζούκια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του."

Μενέλαος Λουντέμης

  • 1944 - Το HMAS Australia χτυπήθηκε κατά την πρώτη επίθεση Καμικάζι. 30 άντρες σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του πλοίου. (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος)
    1972 - Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνετρίβη στις ακτές της Βούλας Αττικής. 37 από τους επιβαίνοντες πνίγηκαν, ενώ 19 κατάφεραν να σωθούν φτάνοντας στην ακτή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY