ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Γιατί η υπομονή θα σε βοηθήσει στην προσωπική σου ζωή;

Η υπομονή είναι μια αρετή που προβλημάτισε πολλούς (ερωτευμένους) ανθρώπους. Όχι άδικα.

Γιατί η υπομονή θα σε βοηθήσει στην προσωπική σου ζωή;

Αν θέλεις να βρεις πραγματικά τον έρωτα της ζωής σου, θα πρέπει να περιμένεις καρτερικά. Η αρετή της υπομονής είναι όντως χρήσιμη όταν πρόκειται για αισθηματικά ζητήματα. Όπως είπε και ο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της γλυκός.

Περιμένεις πάντα κάτι έτσι κι αλλιώς
Περιμένεις να σου απαντήσουν σε ένα μήνυμα. Περιμένεις να κάνει αποδοχή εκείνο το αίτημα φιλίας. Περιμένεις να σου ζητήσει να βγείτε ή περιμένεις να απαντήσει στη δική σου πρόσκληση. Σχεδόν ολόκληρη η (αισθηματική) σου ζωή απαρτίζεται από απανωτά «περίμενε». Επιστρατεύσε υπομονή, αλλιώς δεν θα περάσεις καλά.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αλλάξει η ζωή σου
Ίσως γνωρίσεις το ταίρι της ζωής σου στο μετρό. Μπορεί να συναντήσεις τον έρωτά της ζωής σου στο πάρτι του κολλητού σου φίλου. Δεν θα μπορούσες ποτέ να ξέρεις πότε θα γνωρίσεις τον επόμενο άνθρωπο που θα σε κάνει να ερωτευτείς παράφορα.

Πρέπει να κρατάς την ψυχραιμία σου
Όσο κι αν θέλεις κάποια στιγμή να φρικάρεις, αφού είναι και το πιο εύκολο, είναι προτιμότερο να διατηρείς την ψυχραιμία σου. Είτε αυτό είναι ένα τέλειο ραντεβού στο οποίο μπορεί να χάσεις τα λόγια σου, είτε είναι το χειρότερο, το θέμα είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου.

Σπάνια ο κόσμος απαντάει άμεσα
Ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο φλερτ. Θα υπάρξουν στιγμές, αν είσαι εξωγήινος και δεν έχουν ήδη υπάρξει, που θα κοιτάς το κινητό σου περιμένοντας να ανάψει η οθόνη. Θα περάσει η ώρα και θα αναρωτιέσαι γιατί δεν έχει απαντήσει ακόμη. Έτσι όμως θα κερδίσεις, διατηρώντας την ψυχραιμία και την υπομονή σου.

Τα ραντεβού έχουν το ρίσκο τους
Ακόμη κι αν γνώρισες έναν υπέροχο άνθρωπο και έχετε πολλά κοινά, ποτέ δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει αύριο ή μετά από τρεις μήνες. Αν δεν μπορείς να το αντέξεις αυτό, δεν θα καταφέρεις να αντέξεις σε μία μεγάλη σχέση.

Φόρτωσε το μυαλό σου με ένα πρόβλημα τη φορά
Αν σε πιάσει πανικός επειδή έχεις περάσει τα τριάντα ή δεν τα έχεις περάσει και αγχώνεσαι για το πότε θα γνωρίσεις κάποιον και πόσο καιρό θα σου πάρει, αυξάνεις τις πιθανότητες πάθησης καρδιάς. Άσε την κινδυνολογία κατά μέρος και εστίασε σε ένα πρόβλημα τη φορά.

Δεν θα τρελαθείς κιόλας
Σε συνέχεια του προηγούμενου, αν ανυπομονείς να σε καλέσει σε ραντεβού το άτομο που γνώρισες χθες, και πάλι δεν σε βλέπουμε καλά. Κάθε φορά θα έρχεται κάτι καινούριο στην πορεία μιας σχέσης στο οποίο θα πρέπει να δείξεις καρτερικότητα. Ακόμη κι αν βγείτε ραντεβού, μετά θα πρέπει να περιμένεις μήνυμα. Πάνω από όλα η (ψυχική) υγεία σου.

 Συνήθως δεν είναι καλό να πιέζεις καταστάσεις
Η αγάπη δεν θα προκύψει από το πρώτο ραντεβού, ούτε από το δεύτερο. Ο ενθουσιασμός, το πάθος, ναι. Η αγάπη χρειάζεται χρόνο, εμπόδια, εμπιστοσύνη για να χτιστεί. Όσο υπέροχος κι αν είναι ο άνθρωπος που γνώρισες, οφείλεις να δείξεις ψυχραιμία και να περιμένεις, το δέσιμο είναι κάτι που έρχεται αβίαστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα."

Honoré de Balzac

  • 1719- Το Λιχτενστάιν κηρύττει ανεξαρτησία από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY