ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Σημάδια ότι είσαι σκληροπυρηνική γυναίκα

Δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου, δεν θέλεις τη βοήθεια (και συμπόνια) κανενός; Δες τι άλλο θα μπορούσε να σε χαρακτηρίσει σκληροπυρηνική.

Σημάδια ότι είσαι σκληροπυρηνική γυναίκα

Όταν λες «σκληροπυρηνική γυναίκα» η πρώτη που σου έρχεται στο μυαλό είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ορισμένες γυναίκες δεν φαίνεται ότι είναι δυναμικές από την πρώτη ματιά. Κάποιες τις χαρακτηρίζεις «ήρεμη δύναμη» και κάποιες άλλες εκφράζουν εμφανώς το εκρηκτικό ταπεραμέντο τους.

Σε έχουν αποκαλέσει "μαλ**ω" πολλές φορές
Ή σαλούφα ή σκύλα ή μαλάκω ή τσόκαρο. Η κοινωνία τη θέλει τη γυναίκα ταπεινή, χαμηλοβλεπούσα, να εκφράζει την άποψή της σαν σπουργιτάκι που μόλις βγήκε από το αυγό του. Δεν έχουν συνηθίσει γυναίκες, όπως η Λιάνα Κανέλλη, που μπορεί να υψώσουν και λίγο το τόνο της φωνής τους, οπότε εκπλήσσονται όταν συμβαίνει αυτό και αντιδρούν βρίζοντας. Μην πτοείσαι εσύ, δεν είναι έγκλημα να εκφράζεσαι.

Ξέρεις ότι αν ήσουν άντρας θα σε επευφημούσαν
Δεν αρκεί να λες την άποψή σου, πρέπει να στέκει και να έχει επιχειρήματα. Δυστυχώς, ενώ η γυναίκα έχει καταφέρει να χειραφετηθεί, αντιμετωπίζει ακόμη πρόβλημα όσον αφορά την ισότητα. Μπορεί να λες τη γνώμη σου, να κάνεις κάτι σωστό για την κοινωνία, αλλά μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα να αδιαφορεί ο κόσμος. Γι’ αυτό «πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται μία γυναίκα».

Δεν φοβάσαι να προκαλέσεις
Μία δυναμική γυναίκα δεν φοβάται τι θα πει ο κόσμος, γι’ αυτό και ταράσσει τα νερά. Για παράδειγμα, αν σου βάλει χέρι ένας στο λεωφορείο, δε φοβάσαι να το πεις κι ας νιώσουν οι υπόλοιποι άβολα. Καλά κάνεις, δεν είναι δικό σου το φταίξιμο.

Τρομοκρατείς τους άνδρες
Πολλοί άνδρες τρομοκρατούνται από μία δυναμική γυναίκα. Ίσως επιμένεις να πληρώσεις τον λογαριασμό ή είσαι εντελώς ανεξάρτητη. Αυτό είναι χαρακτηριστικό που θα έπρεπε κάποιος να εκτιμάει, όχι να τον φοβίζει. Ο «αληθινός άνδρας» είναι ακομπλεξάριστος, δεν τρομοκρατείται από μία γυναίκα που πατάει στα πόδια της. Ίσα ίσα, ένας άνδρας που τα έχει καλά με τον εαυτό του, αναζητά μία τέτοια γυναίκα.

Δεν σηκώνεις πολλά πολλά
Καλά κάνεις και λες αυτά που σε ενοχλούν. Έχεις τα όρια σου, τις ηθικές αναστολές σου και τα θέλω σου. Δεν είσαι τρελή επειδή επέστησες την προσοχή σε κάποιον, πιθανότατα ούτε υπερβολική. Αν για παράδειγμα το ραντεβού σου επιμένει να σε ρωτάει κάτι συγκεκριμένο ή φέρεται όλο το βράδυ μονίμως άσχημα στη σερβιτόρα, δεν είσαι παλαβή επειδή του το είπες.

Ρωτάς
Θυμάσαι στο σχολείο που οι δάσκαλοι έλεγαν να μην φοβόμαστε να ρωτήσουμε αν δεν έχουμε καταλάβει κάτι; Λοιπόν, εσύ αυτήν τη συμβουλή την ακολουθείς σαν Ευαγγέλιο. Κάποιοι άνθρωποι ντρέπονται να πουν την άποψή τους, μήπως φανούν χαζοί ή για να μη φανεί ότι δεν πρόσεχαν.

Δεν χαϊδεύεις αυτιά
Οι γυναίκες έχουν μαθει ότι πρέπει να είναι γλυκούλες και καλούλες. Αντιθέτως, εσύ έχεις αποβάλλει αυτή τη συμπεριφορά και λες τα πράγματα με το όνομά τους. Κάποιο το παίρνουν στραβά αλλά εσύ είσαι ειλικρινής γιατί θέλεις το καλό τους. Μην πτοείσαι, απλώς αν βλέπεις ότι ο κόσμος ενοχλείται πολύ προσπάθησε να τα λες πιο ευγενικά.

Είσαι παθιασμένη και έχεις άποψη, αλλά δεν πιστεύεις ότι έχεις πάντα δίκιο
Το γεγονός ότι είσαι δυναμική δεν αποκλείει ότι είσαι ανοιχτόμυαλη. Αν κάποιος σου παρουσιάσει επιχειρήματα τα οποία έχουν βάση, δε φοβάσαι να πεις ότι έχεις άδικο. Η αυτογνωσία είναι χαρακτηριστικό μιας δυναμικής γυναίκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY