ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Έξυπνα μηνύματα για να στείλεις στον πρώην

Υπάρχουν αρκετά καλύτερες εναλλακτικές από ένα άκυρο μήνυμα που το ακολουθεί ένα «Συγγνώμη, αλλού πήγαινε»

Έξυπνα μηνύματα για να στείλεις στον πρώην

Η επικοινωνία με έναν πρώην ίσως και να μην είναι η πιο σοφή επιλογή που θα κάνεις στην αισθηματική σου ζωή. Επειδή όμως το πιο πιθανό είναι να το κάνεις ό,τι και να λέμε, και από την άλλη μπορεί ο πρώην σου να είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου και να αξίζει τουλάχιστον για φίλος, έχουμε μερικές προτάσεις.

Πρώτα από όλα: Πότε επιτρέπεται να στείλεις στον πρώην;

Υπάρχουν και εκείνοι οι χωρισμοί, οι πολιτισμένοι, οι σουηδικοί. Κάποια αναποδιά της ζωής μπορεί να σας χώρισε και τώρα αυτή η αναποδιά να ξεπεράστηκε. Μπορεί να ωρίμασαν οι συνθήκες. Δεν θα κρίνουμε τον λόγο που χωρίσατε, αλλά το πώς το αντιμετώπισες. Αλλά ακόμη και αν σε παρέσυρε η στιγμή και είπες δύο λόγια παραπάνω, τώρα το ξεπέρασες; Αν ναι, τότε μπορείς να στείλεις.

Επιπλέον, πρέπει να ξέρεις τούτο: Η ειλικρίνεια είναι αφοπλιστική. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως ό,τι και να στείλεις, αν είναι ειλικρινές, λογικά ούτε θα νευριάσει, ούτε θα σε χλευάσει και δεν θα έχει και κάποιον ιδιαίτερο λόγο να αδιαφορήσει εντελώς. Στην χειρότερη περίπτωση δηλαδή, θα ανταλλάξετε μερικά ευγενικά μηνύματα και θα ξαναμιλήσετε στα γενέθλιά σου/του για τα χρόνια πολλά.

Στα γενέθλιά/γιορτή/πρωτοχρονιά

Ξέρουμε, θέλει υπομονή. Πόσο μάλλον αν το όνομα του είναι Πολύκαρπος και δεν γιορτάζει καν. Είναι όμως το πιο ειλικρινές μήνυμα που μπορείς να στείλεις και να δείξεις ενδιαφέρον. Pro Tip: Στείλε με καθυστέρηση μία ή δύο μέρες. Αν στείλεις την ίδια μέρα, μπορεί το μήνυμα σου να χαθεί στο χωροχρόνο των «Χρόνια πολλά».

Αν δημοσιεύσει κάποια προσωπική του επιτυχία

Πήρε προαγωγή στη δουλειά; Βρήκε καινούρια δουλειά; Ολοκλήρωσε το βιβλίο που έγραφε; Πήρε επιτέλους την πράσινη ζώνη στο αϊκίντο; Διέπρεψε στο Texas Hold’ Em; Το έπιασες το νόημα. Αν πέτυχε κάτι, έστω και μικρό, το οποίο επιθυμούσε καιρό τώρα, πες του κάτι όπως: «Συγχαρητήρια, έκανες το όνειρό σου πραγματικότητα!».

Αν μπορεί να σε βοηθήσει κάπου

Και όντως να μπορεί. Για παράδειγμα, είναι λογιστής και θέλεις να ζητήσεις κάποια διευκρίνιση σχετικά με τη νέα φορολογία; Συγχαρητήρια που έχεις πρώην λογιστή, ζούμε σε κατάλληλη εποχή για να βρίσκεις αφορμές να τον καλείς καθημερινά. Εν πάση περιπτώσει, όποιος και να είναι ο πρώην σου, κάπου θα σου φανεί χρήσιμος πραγματικά. Τότε είναι που μπορείς να του στείλεις και μήνυμα.

Αν θες να μοιραστείς ένα κουτσομπολιό μαζί του

Σχεδόν όλα τα ζευγάρια έχουν ένα αγαπημένο θέμα με το οποίο πορώνονται όποτε το συζητούν. Ίσως το αγαπημένο σας θέμα ήταν αν θα πάρει ο ΠΑΟ ή ο ΟΣΦΠ το πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Ίσως χώρισε εκείνο το ζευγάρι που σας την έδινε με τις φωτογραφίες που ανέβαζε. Μπορεί να απέλυσαν εκείνο το συνάδελφο που μισούσες. Αν το καλοσκεφτείς, υπάρχουν πράγματα που συζητούσες μόνο μαζί του και μόνο με εκείνον μπορείς να μοιραστείς. Μη χρονοτριβείς.

Αν ψάχνεις κάτι απεγνωσμένα

Μπορεί να είναι το κασκόλ σου, μπορεί να είναι το ένα γάντι από το σετ –αυτό είναι υπερβολικά αληθοφανές, αν υποκριθείς ότι έχεις χάσει κάτι-, η ακόμα καλύτερα, την ταυτότητά σου. Αν έμενες συχνά πυκνά σπίτι του, είναι πολύ φυσιολογικό να έχεις ξεχάσει κάτι ή να αναρωτιέσαι αν το άφησες εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Αυτός που περιμένει πολύ, δεν πρέπει να περιμένει πολλά."

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές

  • 1948 - Γεννιέται ο Κλάους Μάιν, Γερμανός τραγουδιστής, μέλος των Scorpions.

    1965 - Πεθαίνει ο Σόνι Μπόι Ουίλιαμσον, Αμερικανός μπλουζ μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής.

© 2002-2019 MEDIA2DAY