ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Σημάδια ότι δεν είναι έτοιμος για σχέση

Το νιώθεις, το αισθάνεσαι, όπου και να πάει το αισθάνεται κι αυτός. Μήπως μωρέ δεν είναι έτοιμος για σχέση;

Σημάδια ότι δεν είναι έτοιμος για σχέση

Βγαίνετε, περνάτε ωραία αλλά δεν έχετε κάνει ποτέ την επίμαχη κουβέντα. Ωστόσο αισθάνεσαι τον πόθο στην ατμόσφαιρα αλλά ο δισταγμός του είναι ξεκάθαρα αυτός που επικρατεί. Υπάρχει περίπτωση το κλισέ «Δεν είμαι έτοιμος» να είναι αληθινό; Φυσικά και υπάρχει.

Είναι ασυνεπής
Τη μια μέρα είναι διαχυτικός και έτοιμος να περάσει την ημέρα μαζί σου και την επόμενη έχει κατεβάσει ρολά και δεν τον βρίσκεις πουθενά. Άλλες φορές συγκινείται εύκολα και την επόμενη είναι κλειστός σαν στρείδι. Δεν υπάρχει μία λογική συνέχεια στα συναισθήματά του και δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Αυτό είναι ένα σημάδι που υποδηλώνει ότι ακόμα δεν έχει ακόμα βρει τον εαυτό του.

Μαγκώνει στις δύσκολες στιγμές
Σε οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε δεν ξέρει πώς να αντιδράσει, είτε απομονώνεται.  Ίσως πέρασε πρόσφατα τις δικές του δύσκολες στιγμές και δεν έχει τα ψυχικά αποθέματα να ασχοληθεί με επιπλέον προβλήματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι έτοιμος για σχέση.

Δεν έχει ξεπεράσει την τελευταία σχέση
Οι σχέσεις αφήνουν την υπογραφή τους στο ψυχικό σου κόσμο. Μία σχέση μπορεί να είναι μία όμορφη ανάμνηση, αλλά μπορεί και μόνο η σκέψη της να είναι οδυνηρή. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι δύσκολο να αποκόψεις τον εαυτό σου από την επιρροή του παρελθόντος.

Δεν νιώθεις ότι η «σχέση» είναι σταθερή
Το ένστικτο σου έρχεται για άλλη μία φορά να σε γρονθοκοπήσει στο στομάχι. Συνήθως, αν η ανασφάλειά σου δεν είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου, το ένστικτό σου ξέρει καλύτερα από εσένα τι συμβαίνει με δαύτον. Τίποτα, απλώς περνάτε καλά.

Δεν έχει σταθερή δουλειά
Αυτό δε συμβαίνει με όλους. Όσοι όμως δυσκολεύονται να βρουν μία σταθερή δουλειά ώστε να προγραμματίζουν τα έξοδά τους, ίσως να μη νιώθουν έτοιμοι για σχέση.

Το κλασικό σημάδι με τους φίλους
Σχεδόν πάντα ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν αυτός που βγαίνεις αποφεύγει σθεναρά να γνωρίσει τους φίλους σου. Όχι μόνο. Αποφεύγει να σου γνωρίσει και τους δικούς του. Στο μυαλό του είναι ένα μεγάλο βήμα, το οποίο δεν θέλει ακόμη να κάνει.

Δεν ξέρεις τι θέλει
Όποτε η συζήτηση φτάνει στο φλέγον θέμα των σχέσεων, ξαφνικά αρχίζει να φάσκει και να αντιφάσκει. Δεν είναι ποτέ ευθύς σχετικά με το αν θέλει σχέση ή απλώς να περνάει καλά. Ακόμη χειρότερα, δεν εκφράζει ποτέ αυτά που θέλει από μία σχέση. Δεν ξέρεις και ίσως δεν θα μάθεις αν δεν γνωρίζει τι θέλει ή αν απλώς δεν έχει σκοπό να το μοιραστεί μαζί σου. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν είναι έτοιμος για σχέση μαζί σου.

Δεν έχει φίλους
Μπορεί οι φίλοι του να είναι δεσμευμένοι, άρα και κλεισμένοι σπίτι τους. Ίσως μετακόμισε και τους άφησε πίσω. Για πολλούς λόγους –πέραν του ότι μπορεί να είναι ο Μαύρος Πιτ- μπορεί να έχει αποκοπεί από την παρέα του. Δεν είναι έτοιμος για σχέση, και δεν φταις εσύ, έχει όντως πιο σημαντικά πράγματα να σκεφτεί.

Σ’ το λέει
Αλλά εσύ εκεί, το βιολί σου. Το γεγονός ότι σ’το λέει, αλλά συνεχίζει να έχει επαφές μαζί σου, σημαίνει πώς πράγματι δεν είναι έτοιμος και χρειάζεται χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ας αφήσουμε τις όμορφες γυναίκες για τους άντρες που δεν έχουν φαντασία."

Μαρσέλ Προυστ

  • 1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY