ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

12 πράγματα που χρειάζεσαι να ακούσεις μετά από ένα χωρισμό

Εκείνες οι συμβουλές που δίνουν όλοι οι φίλοι μετά από κάθε χωρισμό και εσύ γνέφεις συγκαταβατικά ενώ μέσα σου βράζεις; Κάποιες φορές χρειάζονται.

12 πράγματα που χρειάζεσαι να ακούσεις μετά από ένα χωρισμό

Εσύ που χώρισες, σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά από τα παρακάτω αρκετές φορές. Ναι, το καταλαβαίνουμε, τα θεωρείς κλισέ και πιστεύεις ότι στα λένε απλώς για να στα πουν, αλλά δεν είναι όλοι υποκριτές. Ισχύουν και έχεις ανάγκη να τα ακούσεις ακόμη και αν τώρα δεν θέλεις. Μην νομίζεις ότι δεν τα έχουν σκεφτεί εκτενώς πριν στα πουν, είναι βγαλμένα από δικές τους εμπειρίες, από εμπειρίες όλων μας.

Είμαι εδώ για εσένα
Είναι το απόλυτο κλισέ, γιατί ισχύει. Αφού χώρισες με το ταίρι σου, θες να ξέρεις ότι είναι κάποιος εκεί για εσένα. Ένας φίλος να σου δώσει ένα χαρτομάντιλο, όταν θα βλέπεις το πρώην αμόρε να ανεβάζει φωτογραφίες δείχνοντας πόσο καλά περνάει.

Ένα βήμα τη φορά
Είναι δύσκολοι οι χωρισμοί, ειδικά τα βράδια. Μέσα στη μαύρη νύχτα, κλείνεις τα μάτια σου και ακολουθει  καταιγισμός αναμνήσεων και σκέψεων, τόσο που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι σκατά συμβαίνει με το κεφάλι σου και μήπως δεν το χρησιμοποιείς αρκετά το πρωί και λειτουργεί τόσο το βράδυ. Την επόμενη μέρα καταφέρνεις να ξυπνήσεις παρά τον λιγοστό ύπνο και να συνεχίσεις την καθημερινότητά σου. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και μπράβο σου, αγάλι αγάλι θα τον ξεπεράσεις τον χωρισμό τελείως.

Να είσαι ώριμος/η
Μπορεί να θες να ξεσπάσεις εσύ τώρα στα σόσιαλ ή να αρχίσεις να βγαίνεις στα μέρη του/της για να δείξεις πόσο άνετα νιώθεις και πόσο δεν σε έχει επηρεάσει. Όχι μην τα κάνεις αυτά, φέρσου στα σόσιαλ όπως πριν, όχι όπως θα κορόιδευες.

Δεν έχω να σου δώσω κάποια συμβουλή
Είναι η πιο ειλικρινής απάντηση που μπορεί να ακούσεις από κάποιον. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, γι’ αυτό και κάποιες φορές έχεις ανάγκη να ακούσεις αυτήν την έκφραση. Η περίπτωση σας ήταν μοναδική, αλλά έκανε τον κύκλο της.

Απολογήσου αν χρειάζεται
Μία συμβουλή που θα ήθελες να ακούσεις, γιατί από μόνη/ος σου δεν παίρνεις το θάρρος. Αν νιωθεις την ανάγκη να απολογηθείς στην πρώην σου σχέση χωρίς να αποσκοπείς κάπου, χρειάζεσαι κάποιον να σε πιέσει να το κάνεις. Το ίδιο και αν θέλεις να απολογηθείς σε φίλους και οικογένεια, επειδή τους είχες λίγο γραμμένους όσο είχες σχέση.

Δεν κάνεις κάτι λάθος
Σε περίπτωση που δεν έσπασες στο ξύλο τον/την πρώην ή δεν υπήρξε κάποιου είδους συναισθηματική εκμετάλλευση ή τελοσπάντων κάτι ακραίο έχεις κάθε δικαίωμα να αγαπηθείς. Αν αυτός/η δεν ήταν ο ένας, σιγά, πήγαινε γι’ άλλα.

Ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα
Ή τουλάχιστον απαλύνει τον πόνο τους. Υπάρχει φορά που να μην έχει ισχύσει αυτό; Ίσως καμία. Αλλά υπάρχουν φορές που πρέπει να μας το υπενθυμίσουν.

Το πάθημα γίνεται μάθημα
Η συμβουλή που μετατρέπει την καταθλιψάρα σου σε πείσμα. Αν είσαι άνθρωπος που σέβεται λίγο τον εαυτό του δεν θα ξανακάνεις το ίδιο λάθος.

Πάμε για ένα ποτό
Είναι γνωστό ότι μετά τους χωρισμούς χρειάζεσαι ένα φίλο που να πίνει και να ξέρει πότε να σε βάλει στο ταξί να πας σπίτι σου. Και θα σου πάρει το κινητό την κατάλληλη στιγμή.

Δεν φταίει κανένας
Δεν χρειάζεται να φταίει κάποιος σε ένα χωρισμό. Δεν χρειάζεται να πέσουν σε κάποιον οι ευθύνες. Αγαπηθήκατε, αλλά δεν ταιριάξατε.

Ο έρωτας με έρωτα περνάει
Πόσο μάλλον αν δεν ταιριάζετε. Αυτή η συμβουλή σου υπενθυμίζει ότι θα βρεθεί το ιδανικό ταίρι για εσένα. Αυτός/η που θα αγαπιέστε αλλά θα ταιριάζετε κιόλας

Ξέσπασε
Φάε επτά πίτσες, πιες, κλάψε, γέλα, πήγαινε σε στριπτιτζάδικο. Από το να εσωτερικεύεις τα συναισθήματα που γεννιούνται μετά από ένα χωρισμό, είναι καλύτερα να διοχετεύσεις την ενέργειά σου αλλού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Δεν είμαστε τίποτα. Αυτό που ψάχνουμε είναι το παν."

Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 1770-1843, Γερμανός ποιητής

 • 1864 - Νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη.
  1974 - Πεθαίνει ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης.
  1979 – Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
  1985 - Η έκρηξη του ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ρουίς στην Κολομβία δημιουργεί ένα λαχάρ που προκαλεί το θάνατο περίπου 25.000 θανάτους.
  1990 - Ξεκινά τη λειτουργία του ο Παγκόσμιος Ιστός.
  2002 - Το πετρελαιοφόρο πλοίο Prestige βυθίζεται ανοιχτά της Γαλικίας προκαλώντας οικολογική καταστροφή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY