ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Οι 10 εντολές του διαδικτυακού φλερτ

Τι γνώμη έχει ο συνομιλητής σου για τα emojis; Είναι καλό να αργείς να απαντήσεις στα μηνύματα;

Οι 10 εντολές του διαδικτυακού φλερτ

Έχεις βάλει πλώρη για σχέση και διάλεξες την διαδικτυακή οδό λοιπόν. Το κακό είναι ότι δεν ξέρεις από αυτά και έχεις πέσει λίγο… στα βαθιά. Αν δεν θες να τρως καθημερινά χυλόπιτα ή από την άλλη να βρεθείς σε κάποιο χαντάκι διαμελισμένος/η, συμβουλέψου αυτήν την λίστα.

1.       Μην είσαι κόλακας

Είναι, πράγματι, αξιοπερίεργο θέαμα τα σχόλια αγνώστων σε φωτογραφίες γυναικών –κυρίως-. Αν ανοίξεις το φάκελο εισερχόμενων μηνυμάτων αυτών των χρηστών, το πιθανότερο είναι να δεις ένα σωρό αναπάντητων μηνυμάτων. Ένα θλιβερό αχταρμά αποτυχημένου φλερτ.

Και δεν είναι περίεργο – ποιος θα ήθελε να απαντήσει σε ένα άτομο που με το καλησπέρα αραδιάζει φιλοφρονήσεις όπως «Τα μάτια σου εκπέμπουν μία λάμψη μοναδική που δεν έχω ξαναντικρύσει»; Είναι τόσο λάθος και τόσο νωρίς να πει κάποιος κάτι τέτοιο σε κάποιον που έχει γνωρίσει τα τελευταία δέκα λεπτά, διαδικτυακά. Από την μία, αυτός που θα λάβει το μήνυμα υποσυνείδητα θα σκεφτεί ότι πρόκειται για μία ψεύτικη φιλοφρόνηση και από την άλλη αυτός που θα στείλει αυτό το μήνυμα, θα έχει την ελπίδα ότι με μία τόσο εξομολογητική διάθεση θα τύχει και ανάλογης απάντησης.

2.       Ου ψευδομαρτυρήσεις

Η εντολή αυτή, εν τέλει, εφαρμόζεται παντού. Έστω ότι άρχισες να μιλάς με κάποιον/α που σου αρέσει στο facebook. Αυτό το άτομο, λοιπόν, σου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι του αρέσει πολύ να γυμνάζεται. Ασυναίσθητα και αυθόρμητα, λες ένα μικρό ψεματάκι, ότι δηλαδή πας δύο φορές την εβδομάδα – το οποίο δεν είναι τελείως ψέμα, σε δύο μήνες τελειώνει η ετήσια συνδρομή σου, απλώς έχεις να πας στο γυμναστήριο εδώ σχεδόν από τότε που γράφτηκες. Εμείς σε καταλαβαίνουμε, είναι πολύ δελεαστικά τα μικρά αυτά ψεματάκια και είναι και το ίντερνετ που το κάνει λιγότερο αμαρτωλό, σχεδόν αναπόφευκτο και must.

Δυστυχώς όμως, δεν λειτουργεί. Οι προσδοκίες αυξάνονται και μετά η πραγματικότητα τις γκρεμίζει. Όπως εκείνα τα δωμάτια ξενοδοχείων που στις φωτογραφίες φαίνονται σαν διαφήμιση περιοδικού διακόσμησης και από κοντά σε απογοητεύουν – ενώ μπορεί όντως να είναι ελκυστικά, δεν ενθουσιάζεσαι γιατί περίμενες κάτι ακόμα καλύτερο.

3.       Δεν πρέπει να ξεκινήσεις μία συνομιλία με φατσούλα

Πες το φατσούλα, πες το emoji ή emoticon, σε καμία περίπτωση όπως και να το πεις δεν πρέπει να ξεκινήσεις με αυτό μία συνομιλία. Μία έρευνα του site γνωριμιών Plenty of Fish, έδειξε ότι τα πιο μισητά emojis είναι τα ροδάκινα και οι μελιτζάνες – μα καλά ποιος στέλνει ροδάκινα και μελιτζάνες για να φλερτάρει;

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο το οκτώ τοις εκατό των ανθρώπων πιστεύουν ότι ένα μήνυμα με σκέτο emoji υπόσχεται σίγουρη απάντηση.

Όλα αυτά είναι απολύτως λογικά όταν θέλεις να ξεκινήσεις συζήτηση με κάποιον και όχι απλώς να δηλώσεις την παρουσία σου.

4.       Μην κάνεις κανέναν να περιμένει

Δεν θέλεις να φανείς απεγνωσμένος και αργείς επίτηδες να απαντήσεις στα μηνύματα; Φαίνεται επιτηδευμένο. Ο κόσμος είναι πια ενημερωμένος και ξέρει πως όταν δεν απαντάς το κάνεις εσκεμμένα. Και κανείς δεν θέλει μία τοξική σχέση όπου θα σκέφτεται την κάθε του κίνηση.

Το πιο αποτελεσματικό είναι να είσαι για ακόμα μία φορά ο εαυτός σου, απάντα στον ίδιο ρυθμό που θα απαντούσες σε ένα φίλο σου.

5.       Έχε ένα σχέδιο διαφυγής

Ο δεκάλογος των διαδικτυακών γνωριμιών δεν υπάρχει για να προστατεύσει μόνο εσένα, αλλά και τον συνομιλητή σου. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι αγενής με κάποιον που γνώρισες από κοντά και δεν σου άρεσει. Γι’ αυτό και οι έμπειροι του διαδικτυακού φλερτ ξέρουν ότι στην πρώτη τετ-α-τετ επαφή πρέπει να έχουν μία ασφαλή και ευγενική ατάκα σε περίπτωση ανάγκης. Συμβουλή: Σε κάθε πρώτη γνωριμία –τέτοιου είδους- καθιέρωσε τη μία ώρα ως στάνταρ διαθέσιμο χρόνο. Τι εννοούμε; Ξεκαθάρισε από πριν ότι δεν έχεις χρόνο –μία ώρα μόνο δηλαδή- κι αν όλα πάνε καλά, ξανά κανονίζεις.

6.       Αγνόησε τις συμβουλές των φίλων σου

Και συγκεκριμένα των φίλων σου που έχουν σχέση και τους έχουν γνωρίσει το ταίρι τους στην αληθινή ζωή. Ναι, τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις και ο κανόνας των τριών ημερών πιάνει, αλλά αυτά δεν ισχύουν στις διαδικτυακές γνωριμίες. Είναι μια νέα όλοκληρη κατηγορία και διαφέρει πολύ από το κατά πρόσωπο «Πώς σε λένε; Να σε κεράσω ένα ποτό;».

7.       Μην εθίζεσαι με το διαδικτυακό φλερτ

Όχι, δεν εννοούμε ότι είναι κακό να χρησιμοποιείς πολύ την εφαρμογή, αλλά πρέπει να προσέχεις πώς θα χειριστείς τα καλούδια που σου προσφέρει. Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να κάνουν το πρώτο βήμα στις τετ-α-τετ γνωριμίες, όταν ανακαλύπτουν τις ιστοσελίδες και εφαρμογές γνωριμιών, εχμ, το παρακάνουν.

Μην κάνεις και εσύ το ίδιο λάθος. Γνώρισε όσο κόσμο θες, αλλά μόλις αρχίσεις να βλέπεις κάποιον σε πιο τακτική βάση, μην πέσεις στην παγίδα να το κάνεις και με τους υπόλοιπους που έχεις γνωρίσει.

8.       Διάβασε πίσω από τις λέξεις

Ψυχολόγησε αυτόν που έχεις –σχεδόν- απέναντι σου. Όπως στο δρόμο δεν θα έβριζες τον μπροστινό οδηγό επειδή ποτέ δεν ξέρεις αν είναι τρελός, έτσι γίνεται και με έναν διαδικτυακό άγνωστο. Ειδικά με έναν διαδικτυακό άγνωστο.

Προσπάθησε να αποφύγεις αμφιλεγόμενες κουβέντες και εκφράσεις, ταμπέλες και στερεότυπα. Γι αυτό, μείνε σε πιο ασφαλή θέματα συζήτησης όπως ταινίες, μουσική και ταξίδια και άσε τις πολιτικοκοινωνικές συζητήσεις.

9.       Ο καθένας τα δικά του

Το πρώτο αναγνωριστικό ραντεβού δύο ανθρώπων που γνωρίστηκαν στο Tinder, είναι εντελώς διαφορετικό από τα κλασικά πρώτα ραντεβού. Μία έρευνα του 2017 έδειξε ότι το 40% των αντρών πιστεύουν ότι θα έπρεπε να πληρώνουν εκείνοι σε κάθε ραντεβού. Παράξενο; Όχι. Το παράξενο είναι ότι το 29% των γυναικών πιστεύουν το ίδιο.

Κάποιοι άνθρωποι είναι αρκετά κάθετοι σε αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν προσβολή να τους κερνάει κάποιος που μόλις γνώρισαν. Καλύτερα να χωρίσετε τον λογαριασμό –ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε να τον χωρίσετε, πολλοί επιμένουν να κεράσουν- για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

10.   Δεν πρέπει να κατασκοπεύετε

Γενικότερα, αυτά καλό είναι να μη γίνονται. Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα και τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν πολύ εύκολα να κινήσουν την περιέργειά σου.

Συνήθως ξεκινάει από ένα αθώο τσεκάρισμα στο ίνσταγκραμ για να καταλάβεις λίγο καλύτερα με ποιον μιλάς. Αν αυτό το αθώο τσεκάρισμα εξελιχθεί σε έρευνα του Σέρλοκ Χολμς και ανάλυση της γλώσσας σώματος στις φωτογραφίες που έχει προστεθεί, υπάρχει πρόβλημα.

Προτίμησε να μάθεις κάποιον από κοντά και όχι μέσω –λανθασμένων ενίοτε- συμπερασμάτων. Τέλος, σκέψου αφού έχεις ξεψαχνίσει τις μέχρι προ 5 ετών δημοσιεύσεις του/της, να σου ξεφύγει κάτι που είδες από τότε, όταν γνωριστείτε από κοντά. Θα καταλάβει ότι πέρασες τουλάχιστον μία ώρα κατασκοπεύοντας τον τοίχο του μέχρι να φτάσεις σε τόσο παλιές δημοσιεύσεις. Αν φύγει τρέχοντας, καλά θα κάνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY