ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Τι να μην κάνεις στα κοινωνικά δίκτυα μετά από ένα χωρισμό

Μιλάμε για εκείνα που όταν ξεπεράσεις το χωρισμό θα τα βλέπεις και θα ντρέπεσαι.

Τι να μην κάνεις στα κοινωνικά δίκτυα μετά από ένα χωρισμό

Είναι γεγονός. Όσο μεγαλύτερος είσαι ηλικιακά, τόσο πιο δύσκολος ο χωρισμός και τόσο χειρότερη η αλληλεπίδραση σου με τα κοινωνικά δίκτυα. Όταν είσαι δεκαοκτώ χρονών, έχεις μεγαλώσει μαζί με το διαδίκτυο, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για εσένα, δεν σε νοιάζει να μοιραστείς τον πόνο σου με τους διαδικτυακούς σου φίλους. Θα βρεις κάποιο θρεντ στο reddit να μιλήσεις. Αν είσαι όμως άνω των 25, παίζεις με τη φωτιά. Αν είσαι ανω των 50, φτάνεις πάτο ανεβάζοντας ανά μία ώρα φωτογραφίες με ξεπεσμένες μάγισσες του δάσους συνοδευόμενες από δακρύβρεχτα αποφθέγματα που μιλούν για χωρισμό. Το χειρότερο είναι ότι -σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι- νομίζεις πως δεν καταλαβαίνει κανείς άλλος στο news feed του για τι πράγμα μιλάς, παρά μόνο ο πρώην. Κάνεις λάθος, ο κόσμος δεν είναι χαζός, τουλάχιστον με όποια θέματα αφορούν το κουτσομπολιό, και μια χαρά γελάει με τις υπερβολές σου.

Και να ήταν μόνο αυτό. Τα ντροπιαστικά ποστ που κάνουμε μετά από ένα χωρισμό, είναι η λιγότερο επώδυνη, για την προσωπικότητα μας, γκάφα. Η ανάγκη του να ξεπεράσουμε το χωρισμό γρήγορα και αναίμακτα, μας οδηγεί στις πιο χαζές και ανώριμες αποφάσεις. Γιατί το ίντερνετ είναι πάντα εκεί και σε εκμεταλλεύεται.

Ανώριμη απόφαση Νο1

Η διαγραφή ή το μπλοκάρισμα του πρώην
Αν τουλάχιστον δεν σε κεράτωσε και σου άδειασε το σπίτι, την ίδια μέρα, είναι αρκετά παρορμητική κίνηση. Σε ένα μήνα που θα το έχεις ξεπεράσει και ίσως θελήσεις από ενδιαφέρον να ρωτήσεις τι κάνει, θα σου είναι δύσκολο να ξαναπατήσεις το «Προσθήκη στους φίλους».

Το facebook έχει προνοήσει για τέτοιες καταστάσεις και σου δίνει πληθώρα επιλογών. Για αρχή μπορείς να πατήσεις δίπλα ακριβώς από το κουμπί της διαγραφής, το κουμπί «Να μην ακολουθώ». Έπειτα, μπορείς να επιλέξεις το κουμπί «Να μην ακολουθώ για 30 μέρες». Αν δεν θέλεις να βλέπει τις δικές σου αναρτήσεις, βάλ’τον στη λίστα με τους «Περιορισμένους» φίλους, ώστε να βλέπει μόνο τις δημόσιες αναρτήσεις. Λύσεις υπάρχουν.

Ανώριμη απόφαση Νο2

Η διαγραφή κοινών σας φωτογραφιών
Δεν χρειάζεται να μάθει όλος ο πλανήτης ότι έχετε χωρίσει και αν σπεύσεις να σβήσεις όλες τις φωτογραφίες που είστε μαζί, σίγουρα θα το καταλάβει. Αν επιμένεις, μπορείς να διαγράψεις εκείνες που φιλιέστε κάτω από το φεγγαρόφως, αλλά αυτές από το τελευταίο σας ταξίδι στη Βουδαπέστη, άστες, κρίμα είναι.

Ανώριμη απόφαση Νο3

Μη υπερ-αναλύεις δημόσια
Αν αλλάξεις την κατάσταση σου, από «Σε σχέση» σε «Single», προσπάθησε να μην το κοινοποιήσεις. Καλά, για αναρτήσεις που μιλάνε για το χωρισμό σας, δεν το συζητάμε, απαγορευτικές. Μεταξύ σας χωρίσατε, δε χρειάζεται να το βροντοφωνάζετε.

Ανώριμη απόφαση Νο4

Αναρτήσεις “Πέγκυ Ζήνα”
Σίγουρα έχεις παρατηρήσει φίλους που μετά από χωρισμό, σπεύδουν να ανεβάσουν τραγούδια δείχνοντας πώς είναι καλά, περνάνε μια χαρά και θέλουν να του πεις ψέματα. Πρώτον, ξέρεις ότι δεν ισχύει, οπότε γιατί να το κάνεις; Δεύτερον, θα δώσεις κακή εντύπωση, αυτήν του ανθρώπου χωρίς συναισθήματα που δεν επηρεάστηκε από έναν χωρισμό. Ανέβασε μία πραγματικά καλή στιγμή που είχες με τους φίλους σου. Οι ψεύτικες καλές στιγμές, βγάζουν μάτι.

Ανώριμη απόφαση Νο5

Εκδικητικές αναρτήσεις
Ξέρεις πολύ καλά για τι μιλάμε. Για εκείνες τις αναρτήσεις που συμβολίζουν το “Ήσουν πο***να/μα***κας”. Όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Ανώριμη απόφαση Νο6

Να συνομιλείς με το/τη φίλη του/της
Αυτό συμβαίνει πιο συχνά σε μικρότερες ηλικίες. Ναι, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρεις το αίμα σου πίσω, αλλά μάλλον δεν αξίζει. Ούτε λάικ σε φωτογραφίες και αναρτήσεις. Πάρε το χρόνο σου.

Ανώριμη απόφαση Νο7

Η στενή παρακολούθηση
Είναι πολύ δελεαστικό να μπεις τον/την βάλεις στη λίστα των «Στενών Φίλων» και να σε ειδοποιεί το facebook για ό,τι κάνει. Παρ΄όλα αυτά, συγχαρητήρια, βρήκες τον τρόπο να μην τον/την ξεπεράσεις ποτέ. Το μόνο πράγμα που θα σε απωθήσει από το να παρακολουθείς τον λογαριασμό του/της πρώην είναι να απασχολείς συνεχώς το μυαλό σου, κάνε συνέχεια κάτι, χρησιμοποίησε το χωρισμό σου δημιουργικά. Έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY