ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Γιατί δεν αντέχουν οι καλοκαιρινές σχέσεις;

Από τα πιο κλασικά φαινόμενα στις ανθρώπινες σχέσεις, είναι μία καλοκαιρινή σχέση που τελειώνει όταν ξεκινούν οι πρώτες βροχές.

Γιατί δεν αντέχουν οι καλοκαιρινές σχέσεις;

Προφανώς, φέτος είχαμε περισσότερες βροχές από το Λονδίνο και την Μπογκοτά μαζί. Οι καλοκαιρινές σχέσεις είναι καταραμένες. Καταραμένες από την μεθυστική ζέστη, το αστείρευτο αλκοόλ και την κρίση προσωπικότητας που μας πιάνει και ασπαζόμαστε το χιπισμό. Είτε βρίσκεσαι στην Αθήνα, είτε σε κάποια ονειρεμένη νήσο, μία φωνή μέσα σου λέει όλα τα κλισέ «Μια ζωή την έχουμε…», «Ζήσε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου» και άλλα τέτοια ωραία. Οπότε καταλήγεις, από εκεί που ήθελες να κοιμάσαι νωρίς για να γυρίσεις το νησί ή –αν βρίσκεσαι στην Αθήνα- να ξυπνήσεις φρέσκος για τη δουλειά, να παρτάρεις μέχρι τις 6 το πρωί.

Η ζέστη σου παίρνει τα μυαλά. Δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η θερμοκρασία όπου ο άνθρωπος αποδίδει καλύτερα στο χώρο εργασίας του είναι οι 20 βαθμοί Κελσίου. Αναλογίσου λοιπόν, πόση θολούρα επικρατεί μέσα στο κεφάλι σου με όλη αυτή τη ζέστα. Οι αποφάσεις που παίρνεις τους θερινούς μήνες δεν έχουν γερά θεμέλια, εξ ού και το «Χτίζεις παλάτια στην άμμο».

Όλη αυτή η σύγχυση, μοιραία σε κάνει και πιο χίπη. Δεν σε ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, σε χαρακτηρίζει κάποιου είδους ωχαδερφισμός. Οπότε οι επιλογές σου, αρχίζουν να μην αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο που οι χειρότερες ενδυματολογικές επιλογές γίνονται το καλοκαίρι. Μετά η ζέστη μολύνει και τις ερωτικές σου επιλογές. Η ανάγκη του ζευγαρώματος είναι πιο έντονη και οι επιλογές πιο τυχαίες. Είτε στην Αθήνα, είτε στο νησί, θα πας σε μέρος που δεν είναι στέκι σου και θα συναντήσεις ανθρώπους εκτός της μικροκοινωνίας σου. Οπότε κάτι οι ορμές, κάτι το καλοκαίρι και κάτι το ποτό θα καταλήξεις με ένα άτομο που πληροί το κλισέ «Τα ετερώνυμα έλκονται». Σχεδόν πάντα.

Μετά το πρώτο βράδυ χωρίς aircondition, τo πρώτο άνοιγμα λογαριασμού ΔΕΗ –το χειρότερο, αυτό μετά το δίμηνο Ιουλίου Αυγούστου-, μετά το πρώτο θερμοσίφωνα που βάζεις για να κάνεις μπάνιο η καθημερινότητα έρχεται και σου δίνει μια γερή σφαλιάρα. Και ας έχει ακόμα ζέστη. Οι βόλτες για μπύρες σε έχουν κουράσει, θέλεις να κοιμηθείς μία μέρα παραπάνω από 5 ώρες, οι σαγιονάρες έχουν αρχίσει να λιώνουν, θες να ξεβάψεις τα νύχια των ποδιώνε. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να αρχίζει να δροσίζει για να κατεβάσεις το πάπλωμα και να έχεις κάπου να χουχουλιάσεις.

Ο καλοκαιρινός έρωτας δεν ταιριάζει ποτέ σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων που θέτεις κάθε Σεπτέμβρη. Συνήθως είναι άνθρωπος με πολύ λιγότερες έγνοιες, εντελώς διαφορετικής κουλτούρας από εσένα. Τσιπουράδικα εσύ; Κλαμπ στο κέντρο ο καλοκαιρινός έρωτας. Σινεμά και θέατρο εσύ; Μπιλιάρδο αυτοί. Μερέντα εσύ; Νουτέλα αυτοί.

Αφού λοιπόν οι ορμές άρχισαν να αναστέλλονται, η επικοινωνία ήρθε στο προσκήνιο. Ρεαλιστικά, το χειμώνα δεν θα συνεχίσεις να μιλάς για τους αστερισμούς, την προσωπική ελευθερία του ατόμου και ποιο σφηνάκι προτιμάς. Ίσως, αν αυτή την περίοδο ζεις έναν καλοκαιρινό έρωτα, να θεωρήσεις ότι είναι ρηχή η προσέγγιση αυτή, αλλά η στατιστική αγκαζέ με τις πιθανότητες θα έρθουν να σε διαψεύσουν πανηγυρικά.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ένα από τα τελευταία προνόμια των αντρών είναι που δεν χρειάζεται να είναι ωραίοι για να γοητεύσουν."

Βολίνσκι, 1934-2015, Γάλλος σκιτσογράφος

  • Ημέρα γιορτής στο ρωμαϊκό ημερολόγιο της Επόνα θεότητας προστάτιδας των αλόγων και γενικότερα των υποζυγίων, η οποία ενσωματώθηκε στην επίσημη θρησκεία της Αρχαίας Ρώμης αποκαλούμενη Epona Augusta και Epona Regina
    218 π.Χ. - Μάχη του ποταμού Τρεβία, η πρώτη μεγάλη μάχη του Β' Καρχηδονιακού Πολέμου μεταξύ των Καρχηδονιακών δυνάμεων του Αννίβα και της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας
    1918 - Εκστρατεία της Κριμαίας: Απόβαση της 156η γαλλικής μεραρχίας στην Οδησσό

© 2002-2018 MEDIA2DAY