ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Πώς να του δείξω ότι άλλαξα;

Τον θέλεις πίσω, και θες να του αποδείξεις ότι αυτή τη φορά, έμαθες το μάθημά σου. Πώς θα το κάνεις όμως;

Πώς να του δείξω ότι άλλαξα;

Δεν αρκεί να το λες, πρέπει και να το εννοείς. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να κερδίσεις πίσω τον πρώην σου, όσο κι αν πιστεύεις ότι έχεις αλλάξει, και ότι αυτή τη φορά θα κάνεις τα πράγματα σωστά. Πρέπει να του το αποδείξεις, και να το εννοείς. Και λογικά τα παρακάτω θα σε βοηθήσουν…

Ζήτα ειλικρινά συγγνώμη
Η συγγνώμη είναι από εκείνα τα πράγματα που μπορείς να καταλάβεις πότε κάποιος τα εννοεί, και πότε τα λέει για να βγει απ’ την δύσκολη θέση. Ένα απλό “συγγνώμη” δεν πρόκειται να κάνει την δουλειά. Πρέπει να εξηγήσεις για ποιο πράγμα απολογείσαι, και να δείξεις ότι κατάλαβες πού έκανες λάθος. Και, προφανώς, ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε την λέξη “αλλά” μετά από μια συγγνώμη. Οι δικαιολογίες σημαίνουν ότι εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις ότι έκανες κάτι λάθος.

Σκέψου τι θα κάνεις μετά
Τον θέλεις πίσω. Πες ότι σε δέχεται. Μετά τι γίνεται; Πρέπει να είσαι διατεθειμένη να δείξεις ότι έχεις μάθει από τα λάθη σου, και ότι δεν πρόκειται να τα επαναλάβεις. Συνεπώς, εκτός από το να ζητήσεις συγγνώμη, πρέπει να σκεφτείς τι αλλαγές οφείλεις να κάνεις σε αυτή τη σχέση για να μην καταλήξετε πάλι χωρισμένοι, όπως την προηγούμενη φορά.

Πάλεψέ το
Αν σου πει αμέσως ότι δεν σε θέλει πίσω, είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσεις. Αν, πάλι, σου φανεί αβέβαιος, δωσ’ του λίγο χρόνο, αλλά μην το βάζεις κάτω. Πόσο μάλλον, από την στιγμή που εσύ έφταιγες για τον χωρισμό, πρέπει να δώσεις έναν μικρό αγώνα για να τον κερδίσεις πίσω—ή, καλύτερα, για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του ξανά. Συνέχισε να του μιλάς, προσπάθησε να βρίσκεσαι στην ζωή του και να του δείχνεις συνεχώς ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνον.

Μην γκρινιάζεις και μην απογοητεύεσαι
Προφανώς, εκτός κι αν περίμενε πώς και πώς να του ζητήσεις συγγνώμη για να σε δεχτεί πίσω, το πράγμα θα πάρει λίγο καιρό. Θα χρειαστούν κι άλλες συζητήσεις, θα χρειαστούν μέρες νεκρικής σιγής όσο το σκέφτεται και ζυγίζει τις πιθανότητες και προσπαθεί να καταλάβει αν είσαι ειλικρινής. Ναι, θα είναι δύσκολο να δεις αμέσως αποτελέσματα, αλλά μην απογοητεύεσαι. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι αλλαγές που έκανες μπορούν να σου φέρουν μόνο καλό—ίσως σε μία άλλη σχέση, αν τα πράγματα δεν λειτουργήσουν μεταξύ σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ομορφιά ξεγελάει τη σάρκα για να πάρει την άδεια να φτάσει μέχρι την ψυχή."

Σιμόν Βέιλ

  • 1910 - Ξεσπά η Μεξικανική Επανάσταση υπό την ηγεσία του Φρανσίσκο Μαντέρο.

    1945 - Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο ως εγκληματίες πολέμου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY