ΣΧΕΣΕΙΣSEX

Τι μπορείς να κάνεις αν πονάς στο σεξ;

Ο πόνος κατά τη διάρκεια τους σεξ είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Τι μπορείς να κάνεις αν πονάς στο σεξ;

Ένα από τα πολλά, πραγματικά πολλά, σενάρια απογοήτευσης κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ο πόνος. Και ναι, κάποιες φορές ο πόνος μπορεί να είναι καλοδεχούμενος, να τον αποζήτησες, άλλες όμως έρχεται απροειδοποίητα, επειδή μετακίνησες το πόδι σου ένα μιλιμέτρ.

Και μετά, άντε πάλι από την αρχή. Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Αν είναι να ‘ρθει, θε να ‘ρθεί.

Ωστόσο, γιατί έρχεται;

Ένας πιθανός λόγος, και ίσως ο πιο συχνός, είναι η έλλειψη φυσικών λιπαντικών υγρών ή κάποια αμυδρά σκισίματα στον κόλπο ή η μυϊκή κούραση της περιοχής -αν έχετε επιδοθεί σε μαραθώνιο, εσύ και το αντικείμενο πόθου σου. Αυτοί είναι οι συνήθεις ύποπτοι και μπορούν αρκετά εύκολα να θεραπευτούν. Όταν όμως η αίσθηση πόνου πολλαπλασιάζεται, ή ακόμη υπάρχει η αίσθηση καψίματος ή επίμονου πόνου, τότε οι λόγοι μπορεί να ποικίλλουν.

Ίσως εάν παραμελήσατε μία ουρολοίμωξη ή μολύνσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με το τοίχωμα του κόλπου και το αιδοίο, τότε είναι πολύ πιθανό να νιώσετε άβολα στο σεξ και πρέπει να το αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό. Οι ουρολοιμώξεις είναι πολύ πιθανό να προκληθούν αν ξεχνάτε να ουρήσετε μετά το σεξ.

Άλλες φορές η χρήση διαφορετικών προϊόντων καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή ή λιπαντικών ή, ακόμη χειρότερα, προϊόντων για κολπικές πλύσεις, μπορεί να προκαλέσει κνησμό και πόνο. Επιπλέον, μπορεί να έχετε αλλεργία στο λάτεξ και να πρέπει να αντιμετωπίσετε έγκαιρα την αλλεργία.

Ακόμα ένας υπαίτιος είναι οι ορμονικές αλλαγές. Για παράδειγμα, στην εμμηνόπαυση, τα οιστρογόνα που ευθύνονται για την ενυδάτωση του κόλπου μειώνονται απότομα και κάτι τέτοιο επηρεάζει άμεσα το σεξ. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε την περιοχή, χρησιμοποιώντας κάποιο λιπαντικό και κάνοντας τις απαραίτητες ενδοκρινολογικές εξετάσεις ώστε να διατηρείτε τα επίπεδα ορμονών όσο πιο φυσιολογικά γίνεται.

Τέλος, μετά από μία καισαρική τομή ή κάποια χειρουργική επέμβαση είναι πολύ πιθανό να σχηματιστεί ουλώδης ιστός. Με τη σειρά του αυτό μπορεί να προκαλέσει μειωμένη ροή αίματος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την σεξουαλική διέγερση. Επιπλέον, η έλλειψη λίπανσης μπορεί να προκαλέσει περισσότερες αμυχές στην περιοχή και να γίνει χειρότερο το πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα μπορείτε να το συζητήσετε με το γυναικολόγο σας και να σας προτείνει κάποιο έλαιο κατά της φλεγμονής ή ό,τι θεωρεί εκείνος ότι ταιριάζει σε εσάς.

Φυσικά, υπάρχουν ακόμη περισσότεροι και πιο σύνθετοι λόγοι οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Ακόμη και η ανατομία σας μπορεί να ευθύνεται για τον πόνο που νιώθετε, ίσως σε κάποιες συγκεκριμένες στάσεις.

Τι μπορείτε να κάνετε

Οι πρώτες βοήθειες σε αυτές τις περιπτώσεις, προτείνουν να χρησιμοποιείτε λιπαντικό, εφόσον νιώθετε ξηρό τον κόλπο σας. Έπειτα, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά προφυλακτικά που υπάρχουν στην αγορά, σε περίπτωση που το προφυλακτικό είναι ο ένοχος. Αν είναι θέμα pH, τότε θα πρέπει να σταματήσετε τις κολπικές πλύσεις για λίγο καιρό και να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν, ίσως με βάση το χαμομήλι, για εξωτερικές πλύσεις. Να θυμάστε ότι σε κάθε προϊόν για κολπικές πλύσεις αναγράφεται η συχνότητα με την οποία μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και για ποιον λόγο.

Ένας ακόμη τρόπος για να επέμβετε εσείς, είναι να «βοηθήσετε» το πυελικό έδαφος να αιματώνεται καλύτερα. Αυτό θα το καταφέρετε είτε με τις γνωστές ασκήσεις Κέγκελ, είτε με κάποιο είδος άσκησης όπως η γιόγκα. Μέχρι εκεί.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην καταφεύγετε σε ύποπτα γιατροσόφια. Ορισμένα από αυτά, δεν αμφιβάλλουμε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικά, αλλά εάν δεν είναι, καθυστερείτε την θεραπεία που θα μπορούσατε να έχετε ξεκινήσει νωρίτερα. Καλό είναι να θυμάστε ότι όταν οποιαδήποτε ενόχληση στο αναπαραγωγικό σας σύστημα επιμένει, πρέπει να επισκέπτεστε γυναικολόγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο ιδεαλιστής περπατά στις μύτες των ποδιών του, ο υλιστής στις φτέρνες του."

Malcolm de Chazal, Φιλόσοφος

  • 480 π.Χ. – Ναυμαχία του Αρτεμισίου: Ο ενωμένος ελληνικός στόλος υπό το Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη εξαναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο στο ακρωτήριο Αρτεμίσιο της Βόρειας Εύβοιας.
    1933 - Στην Ινδία αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές.
    1939 - Υπογραφή Συμφώνου μη Επίθεσης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY