ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Είσαι σε σχέση για όλους τους λάθος λόγους

Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι κάνουμε λάθη. Και όλοι ξέρουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό λάθος επιλογών μας αφορά τις σχέσεις.

Είσαι σε σχέση για όλους τους λάθος λόγους

Ο έρωτας με ανταπόκριση, οι ώρες που μοιάζουν με στιγμές, οι ατελείωτες συζητήσεις είναι υπέροχο να τα βιώνει κανείς. Η ακατανίκητη επιθυμία να είσαι με τον άλλο 24/7 (και να την κρύβεις για να μην τον/ην πιέσεις) και το πάθος χωρίς δράμα, ξέρεις μέσα σου ότι αποτελούν τα ιδανικά συστατικά για σχέση. Στη δική σου περίπτωση νιώθεις ότι κάτι λείπει, ένα κενό το οποίο δεν μπορείς να καλύψεις με κανένα ταξίδι και κανένα ραντεβού. Μήπως επειδή έχεις σχέση για τους λάθος λόγους;

1. Ναι, το σεξ είναι τέλειο

Το φιλί ήταν τέλειο και το σεξ ήταν τέλειο, σχεδόν από την πρώτη φορά. Μήπως όμως αφήνεις τις ταινίες να σε παρασύρουν; Η χημεία στο σεξ δεν ισούται με τη χημεία στη σχέση. Καλό είναι να έχεις κάποια κοινά με τον σύντροφό σου, πέρα από το σεξ. Και πώς θα το καταλάβεις αυτό; Μπορείς να κάνεις μία συζήτηση (όχι, δεν πρέπει να αφορά το σεξ) για τουλάχιστον μία ώρα, χωρίς να πεθάνεις από βαρεμάρα; Αν όχι, τότε κοροϊδεύεις λιγάκι τον εαυτό σου.

2. Θέλεις να κάνεις έναν πρώην να ζηλέψει

Ενώ σου φαίνεται αυτονόητο ότι είναι εντελώς λάθος λόγος να κάνεις σχέση για να κάνεις έναν πρώην να ζηλέψει, εσύ μπορεί να είσαι ένοχος/η και να μην το έχεις παραδεχτεί στον εαυτό σου. Ψάξου λίγο: μιλάς ακόμα με τον/ην πρώην σου; Άθελά σου, συγκρίνεις πρώην με νυν; Παρακολουθείς το προφίλ του/ης;

3. Μπορείς να κάνεις σεξ όποτε θέλεις

Κι αυτό θα το καταλάβουμε. Τα one night stand δεν είναι ό,τι καλύτερο, αφού δεν προλαβαίνεις να μάθεις τι του/ης αρέσει και το αντίστροφο. Γιατί όμως πρέπει να ονομάσεις την τακτική επαφή με έναν άνθρωπο, σχέση; Δεν υπάρχει κανένας λόγος, μην τον τραβολογάς τον άνθρωπο, υπάρχουν και τα σεξουαλικά βοηθήματα.

4. Το βιολογικό σου ρολόι προσπαθεί να σε ξυπνήσει

Κοντεύεις τα τριάντα ή τα έχεις περάσει και είσαι σε μία σχέση χλιαρή; Νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις παιδί άμεσα; Ή τουλάχιστον έχεις κατασταλάξει στο ότι θέλεις παιδί; Υπάρχει μία περίπτωση να μένεις σε μία σχέση (μιεχ!) επειδή πιστεύεις ότι δε θα βρεις κάτι καλύτερο. Ναι, η σκληρή αλήθεια είναι ότι αυτό το ρίσκο υπάρχει, ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου αν αυτό που σε ενδιαφέρει πρωτίστως είναι ένας γάμος από έρωτα ή ένα παιδί.

5. Χρειάζεσαι την επιβεβαίωση

Όσο βρισκόμαστε σε σχέση, νιώθουμε θεοί. Κάνουμε τακτικά σεξ, λάμπουμε, είμαστε χαμογελαστοί και δεν καιγόμαστε να κοιτάξουμε από εδώ κι από εκεί. Από την άλλη, είχες και τους γονείς σου πριν κάνεις σχέση να σε ρωτάνε αν έχεις γνωρίσει κάποιον και «εμείς πότε θα γίνουμε παππούδες;». Δεν έχεις ανάγκη να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν. Και δεν έχεις ανάγκη μία σχέση για να λάμψεις.

6. Είστε πολύ καιρό μαζί για να χωρίσετε

Είναι πιθανό να είσαι σε αυτήν τη σχέση πάνω από τρία χρόνια –ας πούμε- και να σκέφτεσαι ότι δεν αξίζει να την λήξεις; Αν μέσα σου έχεις ξεκαθαρίσει ότι δεν έχεις πια ούτε ένα ερωτικό συναίσθημα για τον άνθρωπο με τον οποίο είστε μαζί ή ότι τον βλέπεις μόνο και μόνο σαν φίλο, δεν ακούγεται και πολύ λογικό να είστε μαζί ακόμη.

7. Έμεινες πολύ καιρό μόνη για να χωρίσεις μία πρόσφατη σχέση

Αν μπορούσαμε να δεχτούμε το νούμερο 6, αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου ότι δεν νιώθεις τίποτα περισσότερο από σεξουαλική έλξη και πουλάς το παραμύθι της σχέσης; Θα ήθελες να σου το κάνουν;

8. Είναι ωραίο να έχεις κάποιον να σε φροντίζει

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις ο άνθρωπος που είστε μαζί να είναι περιποιητικός και να σε φροντίζει. Υπάρχουν όμως πολλά στο να θέλεις μόνο αυτό και, μάλιστα, να μην ανταποδίδεις. Θα έχεις συναντήσει πολλά ζευγάρια που λειτουργούν έτσι και θα τα έχεις κατακρίνει. Την βλέπεις την ειρωνεία, έτσι;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY