ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τι να κάνεις αν ο σύντροφός σου δε σε υποστηρίζει

Νιώθεις ότι ο σύντροφός σου είναι αρνητικός ή αδιαφορεί αναφορικά με τα όνειρά σου; Δες τι μπορείς να κάνεις.

Τι να κάνεις αν ο σύντροφός σου δε σε υποστηρίζει

Έχει τεράστια σημασία σε μία σχέση να νιώθεις ότι ο σύντροφός σου σε στηρίζει, όσο άπιαστα κι αν είναι τα όνειρά σου. Από το να θέλεις να πας ταξίδι τον επόμενο μήνα, μέχρι να θέλεις να γίνεις διευθυντής/ρια στην εταιρεία που δουλεύεις. Ιδού τι μπορείς να κάνεις αν δε σε στηρίζει ο σύντροφός σου.

Έχει κρατήσει καιρό; Θα κρατήσει;

Ας υποθέσουμε ότι με το έτερον ήμισυ βγαίνετε καιρό τώρα. Είναι η πρώτη φορά που δε σε στηρίζει μετά από όλο αυτό το διάστημα; Τότε πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου γιατί συμβαίνει αυτό. Εφόσον ο σύντροφός σου στηρίζει κάθε σου απόφαση, αλλά τώρα είναι διστακτικός, σημαίνει ότι δεν είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του, αλλά αντίδραση σε κάτι.

Έχε ενσυναίσθηση

Μήπως, υποσυνείδητα, δεν στηρίζεις εσύ τον σύντροφό σου και άθελά του και εκείνος κάνει το ίδιο; Από την άλλη μπορεί να νιώθει ότι τον έχεις αφήσει έξω από όλο αυτό, με αποτέλεσμα να μη θέλει να ανακατευτεί, κυρίως για εσένα. Συζητήστε κι αυτήν την περίπτωση. Μπορεί να πιστεύει ότι οι στόχοι σας δε συμβαδίζουν και πως θα μπουν ανάμεσα στη σχέση σας. Ο λόγος μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός από αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Μην αμελείς να δώσεις πληροφορίες

Μπορεί ο σύντροφός σου να μην έχει ιδέα τι έχεις τραβήξει μέχρι τώρα για την προαγωγή σου ή για κάποιο όνειρό σου γενικότερα. Ίσως να μην έχει ιδέα πόσο πολύ το θέλεις ή τι έρευνα έχεις κάνει για να δεις πόσο εφικτό είναι το όνειρό σου. Όσο ο σύντροφός σου δε γνωρίζει βασικές πληροφορίες για αυτά που έχεις στο μυαλό σου, είναι λιγάκι ουτοπικό να περιμένεις να σε στηρίξει.

Μίλησε για τις δικές σου επιφυλάξεις

Ακόμη κι αν έχεις περάσει ώρες ερευνώντας το κατά πόσο είναι δυνατό να πετύχεις ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο σου, σίγουρα θα έχεις στο μυαλό σου την πιθανότητα να αποτύχεις. Αν δείξεις ότι έχεις σκεφτεί και τα υπέρ και τα κατά, τότε θα καταλάβει ότι το έχεις πάρει σοβαρά. Κι αν το σκεφτείς λιγάκι βαθύτερα, υποστήριξη από τον άνθρωπό σου χρειάζεσαι όταν φοβάσαι ότι θα αποτύχεις κι όχι όταν πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλά.

Πηγαίνετε σε έναν σύμβουλο

Δε χρειάζεται να δεσμευτείτε ότι θα πηγαίνετε για το επόμενο εξάμηνο, κάθε εβδομάδα στον σύμβουλο σχέσεων. Μπορείτε να τον επισκεφθείτε μία φορά και να δείτε αν η συμβουλευτική ταιριάζει σε εσάς. Όσο έχετε ένα τρίτο πρόσωπο να καθοδηγεί τη συζήτηση, τόσο πιο εύκολο θα σας φανεί να ανοιχτείτε.

Μείνει αισιόδοξος/η

Όταν κάποιος δεν σε υποστηρίζει για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πιστέψεις εσύ σε αυτά. Η αρνητική στάση του συντρόφου σου αυτή τη στιγμή είναι αμελητέα. Εστίασε εσύ στον στόχο σου και δώσε του να καταλάβει ότι όσο αρνητικός κι αν είναι, εσύ έχεις πάρει την απόφασή σου.

Προσπάθησε να καταλάβεις αν περιμένεις κάτι από εκείνον/η

Δεν είναι σωστό να πιέσεις κανέναν να κάνει κάτι το οποίο δε θέλει να κάνει. Αν δηλαδή εσύ έχεις ένα σχέδιο στο μυαλό σου, αλλά για να το πετύχεις είναι προϋπόθεση να συμμετέχει κι εκείνος με τον οποιοδήποτε τρόπο, τότε θα πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα. Το γεγονός ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην ιδέα σου να ανοίξεις μία καφετέρεια, δε σημαίνει ότι δε σε υποστηρίζει. Καλό θα είναι να επαναπροσδιορίσεις τις προσδοκίες που έχεις από τον σύντροφό σου.

Δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους

Αν ο στόχος σου είναι να φύγεις από την πόλη που μένεις και ο σύντροφός σου δε θέλει ουτε να σε ακολουθήσει, αλλά ούτε και να έχετε σχέση εξ αποστάσεως, τότε το καλύτερο είναι να ακολουθήσεις την καρδιά σου. Στην τελική, θα πρέπει να αποφασίσεις, θέλεις να κάνεις ευτυχισμένο τον σύντροφό σου ή τον εαυτό σου;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις."

John Sculley

  • 1909 - Η Ελληνική κυβέρνηση αγοράζει το θωρηκτό Αβέρωφ, τα 8 από τα 24 εκατομμύρια δραχμές είναι δωρεά του Γεωργίου Αβέρωφ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY