ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Στόχοι που δεν είχες σκεφτεί ότι θέλεις να πετύχεις σε μία σχέση

Στόχος δεν είναι μόνο ο αρραβώνας και ο γάμος. Υπάρχουν κάποιοι μικροί στόχοι που προηγούνται των τελετών.

Στόχοι που δεν είχες σκεφτεί ότι θέλεις να πετύχεις σε μία σχέση

Η σχέση στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων έχει μία συγκεκριμένη ροή. Ξεκινάει με τα ραντεβού, ακολουθούν οι πρώτες επέτειοι και μετά υπάρχει η συγκατοίκηση και ίσως η οικογένεια. Για να φτάσει όμως η σχέση εκεί, υπάρχουν άλλοι μικρότεροι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν.

Να παραγγείλεις φαγητό για τον σύντροφό σου και να είσαι σίγουρος ότι θα του αρέσει

Ξέρεις ακριβώς τι του αρέσει όταν παραγγέλνετε κινέζικο, ποια είναι η αγαπημένη του πίτσα και τι βάζει στο σουβλάκι. Δε φοβάσαι ότι αυτό που θα παραγγείλεις θα καταλήξει στα σκουπίδια ή στην κοιλιά σου. Γενικά, ο διάλογος σας σχετικά με το αν θα φάτε είναι: -Να παραγγείλω; -Ναι.

Να βγείτε δυνατότεροι από μία δύσκολη και στρεσογόνα κατάσταση

Η ζωή είναι εύκολη όταν υπάρχει αρμονία και όλα κυλούν όμορφα, όταν όμως τα πράγματα δυσκολεύουν η σχέση δοκιμάζεται. Και δυστυχώς, τις ατυχίες δεν μπορείς να τις αποφύγεις, μόνο να τις αντιμετωπίσεις. Και τι πιο όμορφο από το να σε στηρίζει ο άνθρωπός σου;

Να είναι το πρώτο άτομο που σκέφτεσαι όταν χρειάζεσαι βοήθεια

Στην αρχή μιας σχέσης αν συμβεί κάτι στραβό, θα σκεφτούμε να καλέσουμε τον σύντροφό μας, αλλά επιτόπου θα το μετανιώσουμε επειδή δε θέλουμε να ενοχλήσουμε. Μόλις σταματήσεις να φοβάσαι ότι θα «ενοχλήσεις», τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι η σχέση είναι σε καλό δρόμο.

Να νιώθεις άνετα δίπλα του όταν έχεις τα χάλια σου

Είναι υψίστης σημασίας αυτό και δεν αστειευόμαστε καθόλου. Η στιγμή που μία ίωση θα χτυπήσει την πόρτα του οργανισμού σου πλησιάζει και αν είσαι στο σπίτι της σχέσης σου, θα αναγκαστεί να σε φροντίσει. Το πιο πιθανό είναι ότι αν κολλήσεις κάποια ίωση –και ειδικά αυτή της γαστρεντερίτιδας- θα είσαι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από το Γκόλουμ.

Μη φοράς συνέχεια φακούς, ωραία είναι και τα γυαλάκια σου.

Να μιλάς με συγγενείς του

Εντάξει, δεν υπάρχει λόγος να πίνετε καφέδες και να πηγαίνετε για σόπινγκ, ωστόσο ένα «χρόνια πολλά» στη μητέρα του ή ένα αίτημα φιλίας στον ξάδερφό του, είναι θεμιτά. Είναι σημαντικό να απουσιάζει ο φόβος του να μην πιέσεις τον σύντροφό σου επειδή θα έχεις μία τυπική επικοινωνία με τους δικούς του.

Να έχεις ένα ρούχο και μία οδοντόβουρτσα σπίτι του

Πρέπει να νιώθεις άνετα με τον σύντροφό σου. Στη συνθήκη αυτή συμπεριλαμβάνεται και το να ξέρεις ότι μπορείς να πας σπίτι του να μείνεις μετά από μία δύσκολη μέρα, χωρίς να χρειάζεται να περάσεις από το δικό σου για να πάρεις τα απαραίτητα. Ούτε να κουβαλάς συνέχεια μαζί σου μια τσάντα με πιτζαμάκια, ρούχα για τη δουλειά και καθαριστικά.

Να βοηθάς στις δουλειές του σπιτιού χωρίς να νιώθεις άσχημα

Τον πρώτο καιρό ο σύντροφός σου δε θα σε αφήσει να κάνεις κάποια δουλειά στο σπίτι και εσύ αντίστοιχα δε νιώθεις άνετα να πλύνεις τα πιάτα, αυτά τα κάνει η οικοδέσποινα, σκέφτεσαι. Μετά από λίγο καιρό θα πρέπει να αισθάνεσαι ότι είναι φυσιολογικό ότι αφού εκείνος μαγείρεψε, εσύ θα καθαρίσεις.

Να μη χρειάζεται να ρωτήσεις πότε θα ξαναβρεθείτε

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μόλις η σχέση αρχίζει να παίρνει μορφή και σχήμα, θα ξέρετε ο ένας το πρόγραμμα του άλλου και δε θα χρειάζεται να ρωτάς τι θα κάνει αύριο.

Να λες ό,τι κουλό σκέφτεσαι, χωρίς να το φιλτράρεις

Αυτό κανονικά θα έπρεπε να συμβαίνει από νωρίς, αλλά σεβόμαστε το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι νιώθουν λιγάκι πιο άβολα. Αν σου ήρθε μία ιδέα ή ένα ηλίθιο αστείο το μυαλό, όσο κουλό κι αν ακούγεται, θα πρέπει να μπορείς να το μοιραστείς. Οι τοίχοι πρέπει να πέφτουν και να επικοινωνείτε κάθε μέρα και καλύτερα.

Να βλέπετε μία σειρά αποκλειστικά μαζί

Αν και αυτονόητο, οφείλουμε να το αναφέρουμε. Σου ομορφαίνει τη μέρα η προσμονή του να δεις μία σειρά που έχεις κολλήσει και αγωνιάς να δεις τι θα συμβεί παρακάτω. Πόσο καλύτερο γίνεται όταν ανυπομονείς να τη δεις με τον σύντροφό σου;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY