ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Μήπως η σχέση σου σε θλίβει;

Οι σχέσεις πότε σε ρίχνουν, πότε σε ανεβάζουν. Όταν όμως η κατηφόρα κρατάει, πρέπει να το συνειδητοποιήσεις και να πάρεις τα μέτρα σου.

Μήπως η σχέση σου σε θλίβει;

Σε μία σχέση φταίνε και οι δύο. Πότε φταίει ο ένας λίγο παραπάνω, πότε ο άλλος. Ορισμένες φορές όμως αυτός που φταίει δεν καταλαβαίνει ότι σου προξενεί θλίψη και ότι η σχέση έχει αρχίσει να κινδυνεύει. Ίσως και εσύ να μην το συνειδητοποιείς ότι η σχέση είναι υπεύθυνη για τη διάθεσή σου.

Εύχεσαι το σεξ να ήταν πιο συχνό

Ξέρεις ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό, περιόδους ξηρασίας περνούν τα περισσότερα ζευγάρια. Εσένα όμως η αυτoπεποίθησή σου έχει πιάσει πάτο και νιώθεις ότι φταις εσύ κι ότι δεν είσαι ποθητός/ή. Κι όσο ο καιρός περνάει και αυτό επιδεινώνεται εσύ αναστατώνεσαι περισσότερο. Σιγά-σιγά έχεις αρχίσει να αποδέχεσαι ότι η σχέση από εδώ και στο εξής θα είναι «λευκή». Εφόσον έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο, πρέπει να κάνεις κάτι γρήγορα για εσένα.

Έχεις αποδεχθεί ότι δεν είναι ποτέ ρομαντικός/ή

Ακόμη κι αν έχουν περάσει χρόνια από τότε που πρωτογνωριστήκατε, καλό είναι πού και πού η σχέση να παίρνει μία «ένεση» ρομαντισμού. Αν έχεις ξεχάσει πώς είναι να σε αγαπάει κανείς και να σου το δείχνει, τότε μάλλον κάτι δεν πάει και πολύ καλά. Και δεν μιλάμε για ρομαντικά δείπνα σε ακριβά εστιατόρια με πιάτο την Αθήνα, αλλά ένα πρωινό φιλί συνοδευόμενο από ένα «σ’ αγαπώ» ή ένα δείπνο-έκπληξη φτιαγμένο από τα χεράκια του/ης. Τέτοια θέματα πρέπει να τα συζητάτε και να μην περιμένετε να αλλάξουν από μόνα τους με τον καιρό.

Έχετε γίνει ένα

Έχεις ξεχάσει από πότε έχεις να βγει μόνος/η από το σπίτι, και ενώ στην αρχή ένιωθες ότι έτσι είναι τα ευτυχισμένα ζευγάρια, τώρα έχεις αρχίσει να πνίγεσαι. Από τη μία πνίγεσαι και από την άλλη νιώθεις ότι αγχώνεσαι στην ιδέα να βγει ο καθένας μόνος του. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να βρείτε λύση άμεσα, καθώς είστε δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, δεν έχετε μετουσιωθεί σε ένα. Και θυμήσου ότι στις καλύτερες σχέσεις υπάρχει εμπιστοσύνη.

Έχεις πάρει κιλά

Όσο και να σκεφτείς, δύσκολα θα βρεις φιλικό σου ζευγάρι που να μην έχει πάρει κιλά τουλάχιστον ο ένας από τους δύο. Είναι αναμενόμενο τον πρώτο καιρό να μη θέλετε να βγείτε, να κάνετε σεξ όλη μέρα και να τρώτε. Κάποια στιγμή όμως αυτό σταματά, επανέρχεστε στην καθημερινή φροντίδα του εαυτού σας και όλα γυρίζουν στο φυσιολογικό. Αν εσύ όμως νιώθεις πολύ πεσμένος/η ώστε να βρεις τη δύναμη να βγεις από τη «θαλπωρή» που προσφέρει μία πίτσα σπέσιαλ, τότε κάποιο άλλο κενό προσπαθείς να καλύψεις, το οποίο ίσως και να πηγάζει από τη σχέση.

Ακόμη κι όταν είστε μαζί νιώθεις μοναξιά

Αυτό ίσως είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου. Έχετε αποστασιοποιηθεί και αυτό είναι αρκετά αισθητό. Δε χρειάζεται να είστε σε διαρκή επικοινωνία μιλώντας για φιλοσοφικά ζητήματα καθημερινά, αλλά μία συζήτηση για το πώς ήταν η μέρα σας καλό είναι να την κάνετε.

Δεν έχετε τις ίδιες βλέψεις για το μέλλον, αλλά μένεις επειδή νιώθεις άνετα

Αν εσύ θέλεις να κάνεις παιδιά αλλά το ταίρι σου δε θέλει, γιατί μένεις σε αυτή τη σχέση; Ίσως επειδή νιώθεις άνετα και είναι ακόμη νωρίς για να σκεφτείς τόσο μακροπρόθεσμα. Μάλλον πρέπει να ξανακάνετε αυτή την κουβέντα ώστε να ξέρετε αν υπάρχει λόγος να είστε μαζί.

Νιώθεις ότι σε «κοντράρει» για τα πιο ασήμαντα ζητήματα

Ό,τι κι αν πεις νιώθεις ότι δεν το επικροτεί. Ίσως απλώς το κάνει επειδή χρειάζεται μία βαλβίδα εκτόνωσης. Δεν είναι ότι θα σε βρίσει, αλλά νιώθεις ότι σε έχει στήσει στον τοίχο. Κι αν έχεις αρχίσει κι εσύ να αντιδράς έτσι, δεν πρέπει να το αφήσετε έτσι.

Εύχεσαι να είχε περισσότερους στόχους

Δεν είναι οικονομικό (μόνο) το θέμα, αλλά και θέμα ονείρων. Μπορεί να θέλετε και οι δύο πάρα πολύ να πάτε ταξίδια στο εξωτερικό, τα οποία δυστυχώς θέλουν και χρήματα. Αν δε σου φαίνεται καθόλου ρεαλιστική αυτή σας η επιθυμία επειδή ο/η σύντροφός σου δεν έχει κίνητρο να βρει μία καλύτερη δουλειά, τότε ίσως και να έχεις αρχίσει να νιώθεις ότι σε κρατάει πίσω. Και το να μένεις στάσιμος είναι ένα από τα χείριστα των συναισθημάτων.

Επικρατεί ένα χάος

Η αλήθεια είναι ότι ένα καθαρό και συμμαζεμένο σπίτι σου προκαλεί χαλάρωση και γαλήνη. Επίσης είναι αλήθεια ότι αν με τον σύντροφό σου δε συμφωνείτε σε αυτό, σύντομα (αν δεν έχει ήδη συμβεί) θα σας προκαλέσει νεύρα και στεναχώρια. Καλώς ή κακώς ένα σπίτι για λόγους υγιεινής όμως, πρέπει να είναι καθαρό κι αν θέλει να σε βλέπει χαρούμενο/η θα πρέπει να συμβιβαστεί με αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ζωή είναι μια τολμηρή περιπέτεια ή δεν είναι τίποτε άλλο."

Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας

  • 1558 - Αρχίζει η Ελισαβετιανή εποχή: Η βασίλισσα Μαρία Α' της Αγγλίας πεθαίνει και τη διαδέχεται στο θρόνο η ετεροθαλής αδελφή της, Ελισάβετ Α'.
    1968 - Ο Αλέκος Παναγούλης καταδικάζεται εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.
    1973 - Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
    2011 - Η κυβέρνηση Μόντι (κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ιταλία) ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY