ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Με τι κριτήρια να επιλέξεις σύντροφο (συμβουλές από άντρες)

Υπάρχει κάποιο μοτίβο που παρατηρεί το ανδρικό φύλο ώστε να εντοπίζει αυτούς που δεν είναι βλάκες;

Με τι κριτήρια να επιλέξεις σύντροφο (συμβουλές από άντρες)

Η ζωή είναι άδικη. Οι άνθρωποι έχουν μία τάση να μαγνητίζονται από το μυστήριο, το άγνωστο, αυτό που προκαλεί ίντριγκα και αγωνία. Η εξέλιξη θα έπρεπε να τους ωθεί να επιλέξουν το ασφαλές, αλλά τουλάχιστον όσον αφορά τα ερωτικά, γυναίκες και άντρες έλκονται από αυτό που θα τους προκαλέσει να το κατακτήσουν.

Η παγίδα σε αυτήν την περίεργη γενετική προδιάθεση είναι ότι αυτή η πρόκληση μπορεί να επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Χαρακτήρας, προσωπικότητα και παιδεία έρχονται σε δεύτερη μοίρα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητες. Κι όχι απλώς επισκιάζονται, αλλά εξιδανικεύονται κιόλας.

Παρ’ όλα αυτά, δε θα διαφωνήσουμε ως προς το ενδιαφέρον που σου προκαλεί –στην αρχή- το μυστήριο, το πρόβλημα είναι ότι οι μάσκες κάποια στιγμή πέφτουν και είναι πολύ πιθανό αυτό το πέπλο μυστηρίου να μεταφράζεται ως πέπλο ανασφάλειας και όλα να γκρεμιστούν.

Εφόσον κάποιος δεν είναι σε φάση να ζήσει την περιπέτεια, όλο αυτό το παιχνίδι που θυμίζει το «Φιδάκι και Σκάλες» καταλήγει να είναι κουραστικό και χρονοβόρο χωρίς αιτία. Και ποιος θέλει να χάνει χρόνο; Από την άλλη, πώς μπορεί κανείς να κρίνει πώς φέρεται ένα άτομο του αντίθετου φύλου, το οποίο όμως έχει καλές προθέσεις και καμία όρεξη για παιχνίδια; Γι΄αυτόν τον λόγο, για τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να μάθουν, ρωτήσαμε άντρες και μάθαμε. Και μαντέψτε: οι απαντήσεις δε διέφεραν και πολύ.

Να σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια είναι βασικό. Μη μπερδεύεις όμως την ασφάλεια με την εμφάνιση· το ύψος και η διάπλαση δεν μπορούν να σου προσφέρουν ασφάλεια. Το ζητούμενο είναι να είσαι προτεραιότητα του συντρόφου σου, να σε υπερασπίζεται όποτε χρειαστεί -όχι απλώς να σου ανοίγει την πόρτα . Έτσι μπορεί να ξέρει ότι σε κάθε δυσκολία που θα παρουσιαστεί, κάθε φορά που θα νιώσει στεναχώρια, όποτε νιώσει την ανάγκη, θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει στον άνθρωπό της και να του ζητήσει τη βοήθειά του. Και θα είναι εκεί.

Να σε κάνει να χαμογελάς. Η ζωή χωρίς γέλιο είναι ανούσια, αδιάφορη, τρομερά βαρετή. Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν ο άνθρωπός σου, αν όλα κυλήσουν όμορφα και αποφασίσετε πως θα πορευτείτε μαζί, να σε κάνει να χαμογελάς;

Να προσπαθεί να σε γνωρίσει. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά, καθημερινά κιόλας πρέπει να προσπαθείς γι’ αυτές. Είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπός σου από την αρχή της σχέσης, μέχρι και μετά από πέντε χρόνια να θέλει να μαθαίνει πράγματα για εσένα. Είναι σημάδι ότι σε αγαπάει και ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του.

Να μπορεί να επικοινωνήσει. Αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την επικοινωνία. Ναι, τσακωμοί θα υπάρξουν, διαφωνίες και τριήμερα μούτρα, το τελικό αποτέλεσμα είναι που έχει σημασία· όσες δυσκολίες κι αν παρουσιαστούν, η συζήτηση μεταξύ σας να μην είναι σε μορφή ντιμπέητ, αλλά με σκοπό την λύση. Κι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, να ξέρει να σωπάσει. Δέκα λεπτά σιωπηρής συνύπαρξης ίσως και να λένε πολλά.

Να μπορεί να δώσει χώρο. Για να πετύχει η σχέση, καλό είναι και οι δύο να νιώθουν ότι είναι ελεύθεροι, ώστε να μη χρειαστεί να έχουν την ανάγκη να ξεσπάσουν.

Να μπορεί να αυτοσαρκαστεί. Ο αυτοσαρκασμός, εκτός από το γέλιο που προσφέρει, είναι και σημάδι ανθρώπου που τα έχει καλά με τον εαυτό του.

Να είναι ευθύς. Όσο και να μας πληγώνει κάποιες φορές η ωμή ειλικρίνεια, είναι βασικό συστατικό για τη σωστή επικοινωνία. Γιατί προτιμάς να ακούσεις την αλήθεια από το να ακούσεις κάποια στιγμή στο μέλλον «Και πρέπει να μάθεις ότι ποτέ δε μου άρεσε…».

Να μοιράζεστε τις ίδιες ηθικές αξίες. Η ηθική του κάθε ανθρώπου διαφέρει και τον επηρεάζει σε κάθε πτυχή της ζωής του. Αν οι απόψεις σας περί ηθικής δε συνάδουν, τότε πάντα θα νομίζετε και οι δύο ότι ο άλλος είναι ο φταίχτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY