ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τι να κάνεις αν σου πει «σ’ αγαπώ»

Νιώθεις ότι το ταίρι σου έχει γίνει αρκετά στοργικό τελευταία και σκέφτεται να σου πει σ’ αγαπώ, αλλά εσύ δεν είσαι έτοιμος/η; Αυτό το κείμενο είναι για εσένα.

Τι να κάνεις αν σου πει «σ’ αγαπώ»

Για μερικούς ανθρώπους το σ’αγαπώ είναι βαριά κουβέντα και οι φορές που την έχουν πει είναι μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών. Άλλοι νιώθουν πιο άνετα να το πουν και μόλις νιώσουν την ανάγκη το ξεστομίζουν. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, τότε ίσως αυτές οι προτάσεις να σε βοηθήσουν.

Μην αφήσεις να σε πιέσει

Το πιο πιθανό είναι ότι δε θα σε πιέσει με τα λόγια του/ης, αλλά άθελά του, με την έκφραση του προσώπου του, το θλιμμένο ύφος και την ελπίδα στο βλέμμα που αναμένει από στιγμή σε στιγμή να ξεστομίσεις το πολυπόθητο «Κι εγώ». Μην το κάνεις από λύπηση, κρίμα είναι.

Να είσαι ειλικρινής απέναντι του/ης

Αν από την άλλη σκέφτεσαι ότι ένα μικρό ψεματάκι θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και είσαι διατεθειμένος/η να πεις το σ’ αγαπώ χωρίς να το πιστεύεις, ξανασκέψου το. Δεν είναι σοφή απόφαση· αφενός θα καταλάβει ότι λες ψέματα, αφετέρου θα το μετανιώσεις όταν κληθείς να το ξαναπείς.

Αγκάλιασε τον/ην

Παίρνοντας τον/ην μία αγκαλιά δείχνεις ότι είσαι συναισθηματικά δεμένος/η, αλλά δεν σου είναι ακόμη εύκολο να ξεστομίσεις το σ’ αγαπώ. Επιπλέον, θα δείξεις ότι δεν έχεις φρικάρει εντελώς.

Καθησύχασε τον/ην ότι ενδιαφέρεσαι

Είναι σε αρκετά ευάλωτη θέση αυτή τη στιγμή, οπότε καλό είναι να δείξεις και να πεις ότι ενδιαφέρεσαι και ότι είναι θέλεις να είσαι μαζί του/ης πάρα πολύ. Πρόσεξε, μην πεις «Ενδιαφέρομαι για εσένα, αλλά…». Καθώς είστε αγκαλιά πες ότι ενδιαφέρεσαι και θέλεις πολύ να είστε μαζί.

Κάνε τον/η να καταλάβει ότι εκπέμπετε στο ίδιο κύμα

Το γεγονός ότι δεν μπορείς να το πεις, δε σημαίνει ότι δε σου έχει περάσει από το μυαλό ή ότι δεν έχεις αρχίσει να το νιώθεις. Σημαίνει απλώς ότι είτε φοβάσαι να το πεις, είτε ότι απλώς δεν νιώθεις ακόμη έτοιμος/η. Ξεκαθάρισέ του/ης ότι νιώθεις πράγματα κάθε φορά που την/ον βλέπεις κι ότι έχεις συναισθήματα. Γύρνα τη συζήτηση σε αυτά που νιώθεις κι όχι αυτά που δεν νιώθεις (ακόμη). Νιώθεις έλξη; Νιώθεις ασφάλεια; Νιώθεις την ανάγκη να τον/ην φροντίζεις; 

Μη φέρεσαι αμήχανα

Είναι πολύ πιθανό μετά από αυτήν την εξομολόγηση να νιώσεις λίγο άβολα όποτε είστε μαζί. Ξεπέρασε το, δε σου αποκάλυψε κάποια συμπαντική άβολη αλήθεια, ότι σε αγαπά σου είπε. Αν δε προσπαθήσεις να το αποβάλεις από το μυαλό σου και αρχίσεις να φέρεσαι χαζά, θα νομίζει ότι σε τρόμαξε και σιγά-σιγά ότι σε διώχνει από κοντά του/ης.

Σε παρακαλούμε, μην πεις ευχαριστώ

Ορισμένες φορές, όταν μας πιάνουν απροετοίμαστους, είμαστε διατεθειμένοι να πούμε ό,τι μας κατεβαίνει στο μυαλό μόνο και μόνο για να γεμίσουμε το κενό στη συνομιλία –ειδικά όταν ο διάλογος αφορά ένα τέτοιο θέμα. Το «σε ευχαριστώ» ίσως και να είναι χειρότερη απάντηση από το «Εγώ πάλι όχι».

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Μπορεί να μην κατάφερες να ανταποδώσεις το σ’ αγαπώ επειδή ήσουν απροετοίμαστος/η. Ίσως η συμπεριφορά σου, ο τρόπος που τον/ην κοιτάς να μαρτυρούν πως όντως νιώθεις το ίδιο, αλλά να μην έχεις κάτσει να το σκεφτείς. Συλλογίσου λοιπόν αν νιώθεις το ίδιο, κάποια στιγμή που θα είσαι μόνος/η.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY