ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα πιο συνηθισμένα σενάρια ερωτικών τριγώνων

Ιστορίες ερωτικών τριγώνων θα έχεις ακούσει πολλές. Ίσως έχεις ζήσει κιόλας. Μήπως έγραψαν έναν από αυτούς τους επιλόγους;

Τα πιο συνηθισμένα σενάρια ερωτικών τριγώνων

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν. Έτσι είπε ο Alexander Woollcott και πιθανότατα θα είχε στο μυαλό του ένα ερωτικό τρίγωνο, κάποιο ναρκωτικό και μία πίτσα. Ωστόσο, πόσο απολαυστικό είναι τελικά ένα ερωτικό τρίγωνο και ποιος μένει ικανοποιημένος;

Έστω ότι έχουμε τρία άτομα. Θα τα ονομάσουμε Μαρία, Πέτρος, Παύλος. Το σκεπτικό έχει ως εξής: η Μαρία βρίσκεται σε δίλημμα, να διαλέξει τον Παύλο ή τον Πέτρο;

Σενάριο 1ο : Ακολούθησε την καρδιά

Επειδή η ζωή μιμείται την τέχνη, ως πρώτο σενάριο θα παραθέσουμε το σενάριο στο οποίο η Μαρία έχει να επιλέξει μεταξύ λογικής και πάθους, μεταξύ ασφάλειας και ρίσκου. Σε αυτήν την περίπτωση η Μαρία επιλέγει να ακολουθήσει την καρδιά της και να πάρει το ρίσκο, οπότε επιλέγει τον Πέτρο.

Πού το συναντήσαμε: Η Μαρίνα Κουντουράτου επέλεξε τον Κωνσταντίνου, αντί του Αία στους Δύο Ξένους.

Σενάριο 2ο : Ακολούθησε την λογική

Το 2ο σενάριο έχει τα ίδια δεδομένα με το πρώτο, μόνο που η εδώ η Μαρία τελικά καταλήγει στην ασφαλή επιλογή, δηλαδή τον Παύλο.

Πού το συναντήσαμε: Η Κορίνα στα Εγκλήματα επέλεγε αντί του βαρβάτου νησιώτη (και του γιατρού Παύλου για να τα λέμε όλα), τον Φωτάρα.

Σενάριο 3ο: Οικειοθελής αποχώρηση

Όπως λέει και ο τίτλος του σεναρίου, σε αυτό το σενάριο, το τρίτο πρόσωπο, δηλαδή ο Παύλος, αντιλαμβάνεται ότι δεν χωρεί και γι’ αυτό αποχωρεί. Αντιλαμβάνεται ότι η Μαρία και ο Πέτρος είναι φτιαγμένοι για να είναι μαζί, οπότε παίρνει την βαλίτσα του και τους χαιρετά.

Πού το συναντήσαμε: Στους Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη, όπου η ιταλιάνα Φραντζέσκα, παραδίδει τα όπλα μπροστά στον έρωτα μεταξύ Μελίτας και Παυλάτου.

Σενάριο 4ο: Τα ‘φερε βολικά η μοίρα

Η Μαρία αναρωτιέται, να διαλέξει τον Παύλο ή να διαλέξει τον Πέτρο; Η απόφαση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ο Παύλος είναι η μακροχρόνια σχέση της και ο Πέτρος είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Εν τέλει, ανακαλύπτει ότι ο Παύλος είναι εντελώς μ***κας, οπότε η απόφαση πλέον είναι εύκολη.

Πού το συναντήσαμε: Στους Βασιλιάδες. Η Νεφέλη μαθαίνει ότι ο Αλέξης με τον οποίο είναι καιρό μαζί, μαρκάρει στενά τη Σόφη, οπότε σφραγίζει τη σχέση της με τον Λεωνίδα.

Σενάριο 5ο: Δεν κερδίζει κανείς

Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, κανένας εμπλεκόμενος του ερωτικού τριγώνου δεν καταλήγει με κανέναν. Ούτε η Μαρία με τον Πέτρο, ούτε ο Παύλος με την Μαρία, ούτε ο Πέτρος με τον Παύλο.

Πού το συναντήσαμε: Στο Singles, η Λίλα είχε να επιλέξει μεταξύ Κωνσταντίνου και Μιχάλη. Για λίγο, είχαν «σχέση» και οι τρεις μεταξύ τους. Τελικά, η Λίλα χωρίζει και τους δύο γιατί είχαν βρει μία ακόμη κοπέλα. Όπως και να ‘χει, το αρχικό ερωτικό τρίγωνο διαλύθηκε.

Σενάριο 6ο: Κέρδισαν οι τύψεις

Κι εκεί που πάει η Μαρία να εξαφανιστεί με τον Πέτρο, με φόντο το ηλιοβασίλεμα, τσουπ! οι Ερινύες την επισκέπτονται. Γίνεται κάποιου είδους ανατροπή (plot twist) και η Μαρία αποφασίζει να γυρίσει στον Πέτρο, γιατί είναι τόσο καλός και γλυκούλης.

Πού το συναντήσαμε: Σε κάθε επεισόδιο του «Εκείνες κι εγώ». Ο Ζάχος παρά τους θυελλώδεις έρωτες του και τις ανώριμες επιλογές του, καταλήγει στην ασφαλή του επιλογή, το λιμάνι του, την Ελένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY