ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς θα τον κρατήσω κοντά μου;

Οι περισσότεροι λένε ότι για να κρατήσεις κοντά σου κάποιον, πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Τι εννοούν;

Πώς θα τον κρατήσω κοντά μου;

Όσο αναρωτιέσαι πώς να τον κρατήσεις κοντά σου, τότε ίσως και να τον διώχνεις μακριά σου. Δε χρειάζεται να σπαταλάς πολύ φαιά ουσία σε τέτοιες σκέψεις. Το μυστικό είναι να φέρεσαι αυθόρμητα και να δείχνεις το ενδιαφέρον σου με υγιή τρόπο, χωρίς να σου γίνεται εμμονή το πώς θα μείνει ερωτευμένος μαζί σου. Σε ερωτεύτηκε όπως σε γνώρισε και έτσι πρέπει να παραμείνεις –κυρίως για να κάνεις τη χάρη στον εαυτό σου.

Αντικειμενική κριτική

Δεν υπάρχει λόγος ούτε να τον κράζεις διαρκώς, ούτε όμως να του λες συνέχεια πόσο τέλειος είναι σε όλα. Καλό είναι να λες την αλήθεια για να γνωρίζει πού χρήζει βελτίωσης και πού είναι καλός. Πες την άποψή σου με ειλικρίνεια και ευγένεια. Όταν η κριτική είναι αρνητική, εξήγησε γιατί το πιστεύεις αυτό και όταν είναι καλή, υποστήριξέ τον, όπως θα ήθελες να κάνει κι αυτός σε εσένα. Στους ανθρώπους αρέσει να εξελίσσονται και όταν η σχέση σε βοηθά να γίνεις καλύτερος, είναι ένα πολύ καλό μπόνους.  

via GIPHYΗ ζωή σου, η ζωή μου

Οι παλαιότεροι ήταν της άποψης ότι το ζευγάρι είναι και πρέπει να είναι δεμένο σαν γροθιά. Δεν είχαν άδικο. Ωστόσο, κάποιοι εξέλαβαν εντελώς κυριολεκτικά αυτό το ρητό. Όταν είσαι δεμένος με κάποιον, δε σημαίνει ότι γίνεστε ένα, σημαίνει ότι συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον και αυτός ο συνδυασμός είναι που σας κάνει δυνατούς. Γι’ αυτόν τον λόγο ακριβώς, καλό είναι και οι δύο, εκτός από τα του ζευγαριού, να διατηρούν και αυτά που τους έκαναν ευτυχισμένους προ σχέσης. Πέρα από την ευτυχισμένη σχέση, οι έξοδοι με φίλους, τα χόμπι και το ενδιαφέρον για το επάγγελμά μας είναι που μας κρατάνε σε εγρήγορση και δίνουν νόημα στη ζωή μας. Κι αν δεν είσαι εσύ ευτυχισμένη από τη ζωή σου, δεν θα μπορέσεις να κάνεις κάποιον άλλο ευτυχισμένο.

Άσε λίγο το κινητό στην άκρη

Αυτή είναι μία συμβουλή που πρέπει γενικά να εφαρμόζεις στη ζωή σου. Στην προκειμένη φάση, ξέρουμε ότι ανυπομονείς για ένα μήνυμά του, ξέρουμε ότι θέλεις να δεις το καινούριο του στόρι, ωστόσο καλό είναι να μη σου γίνεται εμμονή, γιατί μετά γίνεσαι stalker. Κανείς δεν θέλει για σύντροφό του έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται μονάχα για το τι κάνει το ταίρι του και γυρνάει η ζωή του γύρω από αυτό. Άσε το κινητό στην άκρη και απάντα όταν έχεις χρόνο. Πάρε τηλέφωνο όταν είσαι πραγματικά χαλαρή. Μη διακόψεις μία σοβαρή συζήτηση για να μην νευριάσει επειδή δεν το σήκωσες. Έτσι θα σε θεωρήσει δεδομένη και εσύ τον εαυτό σου ηλίθιο.

via GIPHYΠάρε τα ηνία στο σεξ

Πες τι σου αρέσει. Ή ακόμα καλύτερα δείξε με τις κινήσεις σου τι σου αρέσει. Μη ντρέπεσαι να εκφραστείς, πρέπει να σου αρέσει το σεξ για να αρέσει και σε εκείνον. Άλλωστε σε ποιον αρέσει ένας ανέκφραστος παρτενέρ στο σεξ;

 Η ιδιωτική ζωή καλό είναι να παραμένει ιδιωτική

Ξέρουμε πόσο θέλεις να ψάξεις το κινητό του, είναι σίγουρα αρκετά δελεαστικό. Αν όμως το σκεφτείς λίγο βαθύτερα, θα βρεις την απάντηση. Αν ο σύντροφός σου είναι άπιστος, το πιο πιθανό είναι να σβήνει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο μπορεί να τον ενοχοποιήσει. Αν σε απατά, δε θα το ανακαλύψεις ψάχνοντας το κινητό του, πίστεψέ μας υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι. 

Τώρα, αν εσύ ξέρεις ότι είσαι αρκετά ζηλιάρα και δε μπορείς να το ελέγξεις, ίσως και να μπορούμε να βοηθήσουμε. 

Σου αρέσεις;

Το γεγονός ότι μπήκες σε σχέση, δε σημαίνει ότι έδεσες τον γάιδαρό σου. Επιπλέον, δε σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα αποφεύγεις να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Αν σου αρέσεις περισσότερο απεριποίητη, εμείς πάμε πάσο. Αν όμως αποφεύγεις να αντικρύσεις την αντανάκλασή σου, και μάλιστα νιώθεις τύψεις, κάνε κάτι γρήγορα. Το ζητούμενο είναι να έχεις αυτοπεποίθηση και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.  

via GIPHY

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY