ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Λόγοι για να περάσεις χρόνο μακριά από τον/η σύντροφό σου

Δεν μιλάμε για χωρισμό, ούτε το κλασικό «να πάρουμε λίγο χρόνο ο ένας μακριά από τον άλλο». Μιλάμε για μία εβδομάδα ανεμελιάς.

Λόγοι για να περάσεις χρόνο μακριά από τον/η σύντροφό σου

Στην αρχή είναι πάρα πολύ φυσιολογικό να περνάς όλο τον ελεύθερο χρόνο σου με τον/η σύντροφό σου. Κάποια στιγμή όμως θα πιεστείς και αυτό δεν είναι κακό. Ακόμη και οι γονείς πιέζονται από τον γονεϊκό τους ρόλο. Προβληματικό γίνεται όταν το αφήνεις να σε πιέζει και μετά ξεσπάς χωρίς λόγο. Άλλωστε, υπάρχουν κι άλλοι, πολλοί, λόγοι για να περάσεις μόνος/η μία εβδομάδα, ή έστω ένα σαββατοκύριακο.

Θα κρατήσεις τις άλλες σου σχέσεις υγιείς

Μη γίνεις αυτός ο άνθρωπος ο οποίος με το που κάνει σχέση εξαφανίζεται από προσώπου γης. Οι φίλοι ήταν, είναι και θα είναι σημαντικοί. Κι όσο τους παραμελείς, ίσως και να πληγώνονται. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι εκείνοι θα είναι κοντά σου, αν χωρίσεις ή αν πληγωθείς από τον σύντροφό σου. Μην ξεχνάς να τους αφιερώσεις ποιοτικό χρόνο.

Θα θυμηθείς πώς είναι να είσαι ανεξάρτητος

Τον πρώτο καιρό της σχέσης ξεχνάς να περάσεις χρόνο μόνος σου. Θέλεις να είσαι συνέχεια με τον σύντροφό σου. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι το εξής: ξεχνάς πώς είναι να είσαι ανεξάρτητος.  Και ανεξάρτητος δεν σημαίνει μόνο να είσαι ελεύθερος και να μη δίνεις σε κανέναν αναφορά, σημαίνει να μην εξαρτάσαι από κάποιον. Δε σου έχει λείψει λιγάκι αυτό;

Μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις

Είναι διαφορετικό να σκέφτεσαι για δύο, από το να σκέφτεσαι για έναν. Το χρειάζεσαι λίγο αυτό –θα γεμίσει τις μπαταρίες σου.

Θα ανανεώσεις τη σχέση σου

Λίγος χρόνος μακριά πάντα δεν ανανεώνει μία σχέση; Ειδικά εάν συγκατοικείς με τον σύντροφό σου. Θα σου θυμίσουμε το κλισέ: «όταν στερείσαι κάτι, εκτιμάς την αξία του».

Σε αυτή την κατηγορία υπόκειται και ο εκνευρισμός που προκαλεί η ρουτίνα. Με το που περάσεις λίγο χρόνο μακριά, θα ηρεμήσει λίγο το κεφάλι σου και θα σταματήσεις να μεγαλοποιείς οτιδήποτε βρίσκεις εκνευριστικό στον σύντροφό σου. Η ρουτίνα πρέπει να σπάει ενίοτε, και –όπως και να το κάνουμε- μέρος της ρουτίνας σου είναι και ο σύντροφός σου.

Θα έχεις χρόνο να επικεντρωθείς σε εσένα

Ενίοτε, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να νιώθουμε τύψεις όταν κάνουμε κάτι το οποίο απαιτεί την αμέριστη προσοχή μας, επειδή νιώθουμε ότι παραμελούμε τον/ην σύντροφό μας. Χρειάζεται να περάσει καιρός μέχρι να το αποβάλουμε αυτό. Μέχρι τότε, λίγος χρόνος χώρια, δε βλάπτει. Ας είναι και ένα σαββατοκύριακο.

Θα έχεις περισσότερες ιστορίες για να διηγηθείς

Υποθέτουμε ότι δεν θέλεις να γίνεις από αυτούς που κάθε ιστορία που διηγούνται περιλαμβάνει μόνο τον σύντροφό τους. Δεν είναι ωραίο να μπορείς να μιλήσεις για αστείες ιστορίες που έζησες, χωρίς κάθε φορά να πρέπει να αναφέρεις και τον/η σύντροφό σου;

Του/ης στέλνεις ένα μήνυμα

Ίσως και να είστε καιρό μαζί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχετε δέσει τον γαϊδαρο σας. Κι εσύ καλό είναι να το περάσεις αυτό το μήνυμα στο έτερον ήμισυ. Πως ναι, περνάς και μόνη/ος σου καλά.

Αποκτάς μία πιο ψύχραιμη άποψη

Κακά τα ψέματα, η καθημερινή τριβή διαστρεβλώνει την άποψη που έχουμε για τον σύντροφό μας. Κάποιες φορές παραβλέπουμε κάποια μειονεκτήματά του και κάποιες φορές τα μεγαλοποιούμε. Αν έχεις καιρό να περάσεις χώρια από τον σύντροφό σου, είναι καλό να το επιδιώξεις. Σε ένα χαλαρό περιβάλλον, μακριά από σκοτούρες και άγχη, μπορείς να βάλεις σε μία τάξη τις σκέψεις σου και να σκεφτείς τι έχει προτεραιότητα στη σχέση σας και τι θα ήθελες να βελτιώσετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY