ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Είναι όντως τέλειος ή έχεις ρίξει τον πήχη;

Νιώθεις ότι βρήκες το άλλο σου μισό; Μήπως όμως έχεις καιρό να βρεις κάποιον να ταιριάζεις έστω και τώρα έχεις ρίξει –αρκετά- τον πήχη;

Είναι όντως τέλειος ή έχεις ρίξει τον πήχη;

Μετά από μία μακρά περίοδο ξηρασίας είναι πολύ πιθανό να έχεις ρίξει τον πήχη. Και θεμιτό κάποιες φορές. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται ο σύντροφός σου να είναι φτυστός ο Jason Momoa –σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να ρίχνεις τον πήχη. Σε άλλες όμως, ίσως και να παραβλέπεις αυτά που δεν θα έπρεπε.

Δεν έχεις συνηθίσει να σου φέρονται σωστά

Μπορεί να έχεις συναντήσει στη ζωή σου τις λάθος περιπτώσεις. Ίσως ήσουν άτυχη. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σε προβληματίσει ώστε να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς τι θέλεις εσύ από τον δυνητικό σύντροφό σου. Δεν θέλεις απλώς κάποιον που να είναι καλύτερος από τους προηγούμενους, αλλά κάποιον που να ανταποκρίνεται στις δικές σου επιθυμίες.

Πώς έχεις ορίσει το "καλό παιδί";

Καλό παιδί δεν θεωρείται κάποιος που είναι απλώς ευγενικός. Αν το μόνο πλεονέκτημα της προσωπικότητάς του είναι οι καλοί του τρόποι, τότε είναι αρκετά πιθανό να είναι απλώς γλοιώδης. Είναι ωραίο χαρακτηριστικό η ευγένεια, αλλά ενίοτε μπορεί να είναι απλώς προσποιητή.

Δε βλέπεις τα μειονεκτήματά του

Αν έχεις βολευτεί σε αυτή τη σχέση και συνδυαστικά με τις κακές σου εμπειρίες, φοβάσαι ότι η ατυχία σου θα σε ρίξει ξανά σε κάποιον ο οποίος θα αποδειχτεί «καμένο χαρτί», τότε ίσως παραβλέπεις τα μειονεκτήματα του συντρόφου σου. Όλοι έχουμε τα αδύνατα μας σημεία, αλλά αν αυτά που παραβλέπεις είναι μείζονος σημασίας, τότε πρέπει να σταματήσεις να εθελοτυφλείς και να επανακαθορίσεις τα στάνταρ σου.

Δεν γνωρίζεις την αξία σου

Από την άλλη, μπορεί να κάνεις τα στραβά μάτια επειδή θεωρείς ότι εσύ δεν αξίζεις αυτό που σου ταιριάζει και έχεις συμβιβαστεί. Μπορεί να είναι καλός τύπος, ίσως όμως δεν ανταποκρίνεται στις δικές σου προσδοκίες, οι οποίες μπορεί και να μην είναι ουτοπικές.

Είναι πολύ όμορφος

Αν υστερεί σε όλα τα άλλα και είναι απλώς όμορφος, θα το καταλάβεις σύντομα. Ωστόσο μία μικρή υπενθύμιση ότι μπορεί το μόνο που σε έχει μαγέψει η ομορφιά του, δε βλάπτει.

Περηφανεύεται ότι είναι φεμινιστής

Δεν είναι λίγοι οι άντρες οι οποίοι ισχυρίζονται πως είναι φεμινιστές, καμιά φορά με δόλιους σκοπούς, και δε χάνουν ευκαιρία να το τονίσουν. Τέτοια θέματα όμως δεν τα υπογραμμίζεις, τα δείχνεις με τις πράξεις σου.

Περηφανεύεται ότι είναι «ντόμπρος/καλό παιδί»

Κατ’ αρχάς είναι λίγο ανισόρροπο να κάνεις κομπλιμέντα στον εαυτό σου. Δεύτερον, μπορεί να πει: «Προσπαθώ σαν άνθρωπος να είμαι ντόμπρος/καλό παιδί» σε μία σχετική συζήτηση και όχι να περηφανευτεί από το πουθενά.

Μοιράζεστε τα ίδια ενδιαφέροντα

Είναι επίσης πολύ συχνό φαινόμενο να μας ελκύουν άνθρωποι του περίγυρου μας, με κοινά ή παραπλήσια ενδιαφέροντα. Αρκεί όμως αυτό; Μάλλον όχι. Δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή του αρέσει κι αυτού η ποίηση είναι ο κατάλληλος σύντροφος για εσένα. Μπορεί να είναι απλώς ένας βλάκας που του αρέσει η ποίηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY