ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

4 σημάδια ότι σου λέει ψέματα και πρέπει να ψαχτείς

Η γλώσσα του σώματος προδίδει πολλά. Τώρα, που ο κόσμος όμως επικοινωνεί μέσω μηνυμάτων, παρατηρήθηκαν κι άλλοι τρόποι ανίχνευσης ψεύδους.

4 σημάδια ότι σου λέει ψέματα και πρέπει να ψαχτείς

Υπάρχει πληθώρα στοιχείων η οποία μπορεί να σου αποδείξει ότι ο σύντροφός σου είναι –τουλάχιστον- ανειλικρινής. Για παράδειγμα η αποφυγή του eye contact. Ή το νευρικό τρίψιμο των χεριών την ώρα που λέει το ψέμα.

Εκτός από την κατά πρόσωπο συναναστροφή, υπάρχει και η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων. Αν και στα μηνύματα είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα, όχι μόνο για το αν κάποιος λέει ψέματα, αλλά και για το αν λέει κάτι θετικά ή αρνητικά, υπάρχουν κάποια σημάδια.

Ξαφνικά, του κόβεται η μιλιά

Ένας από τους κυριότερους λόγους για να ψαχτείς, είναι η ξαφνική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο που απαντά. Αν κάποτε συνήθιζε να σου απαντά άμεσα, και τώρα αν τον ρωτήσεις «Τι έκανες χθες το βράδυ» αργεί να σου απαντήσει ή σου λέει κάτι του τύπου «Μισό, επιστρέφω¨, οι οιωνοί δεν είναι πολύ καλοί.

Φυσικά, για κάθε κανόνα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή μία φορά άργησε να σου απαντήσει, πρέπει να έχεις τον νου σου. Οτιδήποτε μπορεί να συνέβη –ειδικά εάν μιλάτε ενώ δουλεύει. Ωστόσο, αν έχει αρχίσει να συμβαίνει πιο συχνά, είναι επειδή πιθανότατα, θέλει να κρύψει κάποιο ψέμα.

Υπεραναλύει ό,τι στέλνει

Αν συνήθιζε να στέλνει μηνύματα σεντόνια και ξαφνικά στέλνει μηνύματα μίας σειράς, καλό είναι να μην αδιαφορήσεις. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να υπεραναλύουν όταν λένε ψέματα.

Όπως και το αντίστροφο, αν ήταν μία γραμμή τα μηνύματά του και τώρα είναι φλύαρα , μπορεί να μη θέλει να καταλάβεις κάτι –για να μην «καρφωθεί» δηλαδή.

Έχει αλλάξει το στυλ του λόγου του

Παρατήρησε αν «στολίζει» τα μηνύματά που στέλνει, με φράσεις που δε συνήθιζε να αναφέρει. Ίσως είναι και λίγο πιο συναισθηματικά. Ξέρεις γιατί; Γιατί έχει τύψεις.

Αντίστοιχα, εάν έχει αρχίσει να μιλάει διαφορετικά, όχι απαραίτητα συναισθηματικά. Ίσως χρησιμοποιεί εκφράσεις που δεν χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, ίσως να έχει αλλάξει το χιούμορ του. Μπορεί να οφείλεται σε κάποια καινούρια συναναστροφή, οπότε σκέψου αν ήρθε για παράδειγμα, ένα καινούριο άτομο στη δουλειά. Αν δεν ήρθε όμως, υπάρχει περίπτωση να έχει επηρεαστεί από κάποια άτομο που μιλάει συχνά.

Ελίσσεται σαν χέλι

Ένα από τα πιο προφανή σημάδια ότι ψεύδεται ασύστολα είναι η ξαφνική αλλαγή θέματος. Δεν είναι απαραίτητο να αποφεύγει σε μία ευθεία ερώτηση όπως «Τι ώρα γύρισες σπίτι χθες το βράδυ;» Μπορεί η ερώτησή σου να είναι ακόμη πιο απλή όπως: «Τελικά πήγες χθες στο γυμναστήριο;». Ενώ ξέρεις κι εσύ, κι εκείνος, ότι κάποιες φορές θα αποφύγει το γυμναστήριο, αυτή τη φορά, αλλάζει θέμα. Μπορεί να μην είναι καλός στο ψέμα και να προσπαθεί να το αποφύγει.

Πώς να το διαχειριστώ;

Καλό είναι να μην το συζητήσεις πεπεισμένος ότι έχεις δίκιο και έχοντας βγάλει τα συμπεράσματά σου. Είναι πολύ πιθανό να πάρει αμυντική στάση και τελικά να μη καταλάβεις τίποτα.

Το βέλτιστο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις σε χαλαρό τόνο –όπως συζητάτε κάθε φορά- και να μείνεις απλώς στα γεγονότα –προσοχή, όχι στα συμπεράσματα. Πες τι έχεις παρατήρησει και μετά δώσε βάση στη γλώσσα του σώματός του. Δες αν αγχώθηκε, αν αντιδρά νευρικά, εσύ ξέρεις καλύτερα τον σύντροφό σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY