ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πιθανοί λόγοι για να αφήσεις κάποιον να φύγει

Κάποιοι άνθρωποι, όταν έχουν συμβιβαστεί, δεν βρίσκουν το κουράγιο να χωρίσουν. Κι αν ο/η σύντροφός σου είναι τέτοιος, πρέπει να βρεις εσύ το κουράγιο.

Πιθανοί λόγοι για να αφήσεις κάποιον να φύγει

Ανέλπιδες προσπάθειες σε έφεραν σε ένα συναισθηματικό τέλμα. Νιώθεις ότι δεν έχεις άλλα να δώσεις –δε βλέπεις βελτίωση, ούτε αλλαγή. Δεν ξέρεις όμως και πώς να το εκφράσεις, ούτε που να εστιάσεις. Ίσως λοιπόν να ταυτιστείς με κάποια από αυτές τις σκέψεις.

Νιώθεις ότι ποτέ δεν θα είσαι σε θέση να του/ης φτιάξεις την ημέρα. Όσο κι αν προσπαθείς να ανεβάσεις τη διάθεσή του/ης, λέγοντας ότι όλα θα πάνε καλά, τίποτα δεν αλλάζει. Εύχεσαι  τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Νιώθεις ότι δεν είναι περήφανος/η που ξυπνάει δίπλα σου το πρωί. Νιώθεις ότι ίσως και να φανταζόταν άλλον άνθρωπο δίπλα του/ης. Κι αυτό σε κάνει και εσένα να νιώθεις το ίδιο: θα ήθελες έναν άνθρωπο που να σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντάνια.

Βλέπεις ότι δεν τον/ην εμπνέεις. Παρατηρείς ότι όποτε είστε μαζί δεν είναι δημιουργικός/ή. Παρά την θετική σου στάση, παρά το γεγονός ότι της/του τονίζεις καθημερινά πόσο περήφανος/η είσαι για τα κατορθώματά του/ης. Νιώθεις ότι ποτέ δεν θα τον/ην κάνεις να νιώσει ικανός/η –τουλάχιστον περισσότερο από όσο νιώθει.

Βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι δεν είναι περήφανος/η για εσένα. Βλέπεις ότι οι φίλοι του σε συμπαθούν και ίσως και να ήθελαν να μείνετε μαζί. Ο/Η σύντροφός σου, όμως, δείχνει ότι έχει συμβιβαστεί.

Η αλήθεια ορισμένες φορές είναι σκληρή. Και εκείνος/η προτιμά να μην σου λέει πάντα την αλήθεια. Προτιμά να παίξει παιχνίδια μαζί σου, αντί να είναι ειλικρινής και ευθύς.

Ακόμη κι αν έχει γνωρίσει τους ανθρώπους που σε αγαπούν, νιώθεις ότι δεν θέλει να έχει σχέση μαζί τους. Νιώθεις ότι τους αποφεύγει. Κι αν στην αρχή είχες λόγους να πιστεύεις ότι αυτό είναι φυσιολογικό, τώρα αισθάνεσαι ότι έχει αρχίσει να είναι παράλογο. Είναι ανούσιο να πρέπει να κρατάς επτασφράγιστο μυστικό μία σχέση. Είτε αυτή έχει ημερομηνία λήξης, είτε όχι.

Νιώθεις ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ να γίνεις κομμάτι της ζωής του/ης. Αυτό το κομμάτι που κάθε άνθρωπος ξεχωριστά νιώθει ότι δεν μπορεί να ζήσει μακριά του. Η αίσθηση ότι εάν λείψει αυτός ο άνθρωπος από τη ζωή σου, τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο. Αντιθέτως, νιώθεις ότι δεν θα μπορέσετε ποτέ να γελάσετε με τις καλές σας στιγμές ή τις κακές στιγμές τις ζωής σας, καθώς οι μέρες περνούν και αυτές οι στιγμές δεν εκεί, μονάχα μια μετριότητα.

Νιώθεις ότι ποτέ δεν θα καταφέρεις να μην αδράξεις μία ευκαιρία για χάρη του/ης συντρόφου σου. Και το στενάχωρο είναι ότι θα το ήθελες τόσο πολύ, αλλά νιώθεις ότι δεν θα εκτιμηθεί ποτέ και πως ποτέ δεν θα έκανε το ίδιο για εσένα.

Νιώθεις ότι ποτέ δεν ήσουν, ούτε θα γίνεις ο/η εκλεκτός/ή της ζωής του/ης. Έχεις αποδεχτεί ότι αποτελείς μία φάση στη ζωή του/ης. Εύχεσαι να μην ίσχυαν όλα τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς ισχύουν.

Τέλος, ακόμη κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Ακόμη κι αν όλα αυτά είναι στο μυαλό σου, νιώθεις ότι ο άνθρωπος σου δεν πρέπει να σε κάνει να νιώθει έτσι. Κι αυτός ίσως είναι ο καλύτερος λόγος για να τον αφήσεις να φύγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY