ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς διώχνεις κάποιον μακριά

Ώρες-ώρες οι άνθρωποι γινόμαστε πιεστικοί, χωρίς να μπορούμε να το αντιληφθούμε. Και διώχνουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε μακριά μας.

Πώς διώχνεις κάποιον μακριά

Πόσο όμορφος είναι ο πρώτος καιρός που περνά με τη νέα σου σχέση! Όλα σου φαίνονται ρόδινα, τόσο που φοβάσαι μη γίνει κάτι και όλο αυτό καταστραφεί. Οπότε τι κάνεις; Γίνεσαι αυτοκαταστροφικός και προσπαθείς υποσυνείδητα να τα διαλύσεις μόνος/η σου.

Είσαι συνέχεια διαθέσιμος/η

Είναι πολύ όμορφο να θέλεις να περνάς χρόνο με τον σύντροφό σου, αλλά γιατί να τον/ην απασχολείς 24/7; Στην αρχή, δηλαδή τις πρώτες 3 ή 4 μέρες, μπορεί να το βρει κολακευτικό, μετά γίνεται κουραστικό. Για να λειτουργήσει μία σχέση, πρέπει να δίνει ο ένας στον άλλο τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζεται. Εξάλλου, πώς αλλιώς θα του/ης λείψεις;

Νομίζεις ότι έχει την υπερδύναμη να διαβάζει το μυαλό σου

Κακώς οι άντρες προσάπτουν αυτό το στερεότυπο στις γυναίκες. Είναι και οι άντρες ένοχοι και μπορούν πολύ εύκολα να πέσουν σε αυτήν την παγίδα. Αρχικά, δεν είσαι μωρό για να «κρατάς μούτρα» και να περιμένεις τον γονιό/σύντροφό σου να μαντέψει τι σκ*τά σου συμβαίνει. Ωρίμασε και μάθε να συζητάς.

Δημιουργείς ενοχές

Δώσε βάση: όταν ξεπερνάμε μία διαφωνία ή έναν διαπληκτισμό σημαίνει ότι τον ξεπερνάμε. Δεν τον «τρίβουμε» στα μούτρα του άλλου με κάθε ευκαιρία. Αν δεν το έχεις ξεπεράσει πραγματικά μέσα σου, ίσως πρέπει να το συζητήσεις. Είναι ανώριμο να το αναφέρεις όποτε σε «στριμώχνει» ή σε άσχετους τσακωμούς.

Τα μοιράζεσαι όλα

Δεν αμφιβάλλουμε ότι είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να νιώθεις την άνεση να μοιραστείς τα πάντα με τον σύντροφό σου, ειδικά στην αρχή. Καλό είναι όμως να έχεις εγκράτεια. Κατ’ αρχάς κυρίως για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, επειδή ποτέ δεν ξέρεις αν θα μετανιώσεις την απόφαση να τα πεις όλα. Και δεύτερον, διότι κάθε φορά πρέπει να ζυγίζεις τις καταστάσεις. Είναι μεγάλο βάρος για ένα καινούριο έτερον ήμισυ να ξέρει τους πιο κρυφούς σου φόβους. Και το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Υπομονή, θα του/ης τα πεις όλα εν καιρώ.

Δεν είσαι ο εαυτός σου

Αν σταμάτησες να πηγαίνεις γυμναστήριο ή να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου, τότε εκτός από τον εαυτό σου, βλάπτεις και τη σχέση σου. Ο/η σύντροφός σου επέλεξε να είναι μαζί σου γιατί είδε κάποια θελκτικά χαρακτηριστικά σε εσένα , κι εσύ πας να τα αλλάξεις.

Φτύνεις κατηγορίες

Στον αντίποδα τώρα, όταν κατηγορείς μονίμως τον σύντροφό σου, τελικά θα τον διώξεις μακριά σου. Είναι καλό να θέλεις να τον/η βλέπεις να βελτιώνεται, αλλά η «τιμωρία» και η επικριτικότητα, συχνά έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν έχει σημασία τι θα πεις, αλλά πώς θα το πεις. Δείξε ότι οι προθέσεις σου είναι καλές.

Βάζεις απροειδοποίητα τεστ

Θυμάσαι πόσο αγχωτικά ήταν στο σχολείο τα απροειδοποίητα τεστ, έτσι; Αν είσαι από αυτούς τους ανθρώπους, που κάνουν συνέχεια ερωτήσεις-παγίδα κι αν δεν τους αρέσει η απάντηση του συντρόφου τους, λένε «Σε τέσταρα και προφανώς απέτυχες», συγγνώμη, αλλά θα πρέπει να το αλλάξεις. Είναι αγενές, δεν αρμόζει σε έναν ενήλικα και είναι εξαιρετικά αγχωτικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY