ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πριν τα ξαναβρείτε κάνε αυτές τις 8 ερωτήσεις

Φυσικά και μπορείς να τα ξαναβρείς με έναν πρώην. Ωστόσο πριν το κάνεις, ψάξου λίγο.

Πριν τα ξαναβρείτε κάνε αυτές τις 8 ερωτήσεις

Το γυαλί αν σπάσει δεν ξανακολλάει λένε αλλά οι άνθρωποι δεν είναι κρυστάλλινοι για να έχει εφαρμογή αυτή η λαϊκή ρήση. Οι άνθρωποι χωρίζουν και πολλές φορές τα ξαναβρίσκουν. Και μένουν για πολλά χρόνια μαζί. Αν λοιπόν βρίσκεσαι στη φάση του διλήμματος «να δεχτώ πίσω τον/ην πρώην ή δεν είναι καλή ιδέα;», μπορούμε να βοηθήσουμε.

Στον εαυτό σου

Τον βρήκε τον δρόμο του/της;

Όταν το σπάσατε η/ο πρώην σου ήταν ένα τοξικό χάλι. Μπορεί να σε πίεζε, να ζήλευε ή απλώς να είχε παραιτηθεί εντελώς από τη σχέση, για τους δικούς του/ης λόγους. Τώρα που επέστρεψε φαίνεται να βρήκε την άκρη του μίτου κα να έχει ξεπεράσει τους λόγους που τον/ην έκαναν να φέρεται άσχημα. Αφαίρεσε από την εξίσωση τον ενθουσιασμό σου και δες τον/ην με καθαρή ματιά. Άλλαξε πραγματικά; Ταιριάζουν οι συνήθειες του/ης με τις συνήθειες ενός ώριμου ανθρώπου; Όποια κι αν είναι τα δικά σου κριτήρια, αν δεν έχει καταφέρει να τα καλύψει τώρα που σε προσέγγισε ξανά, πες ένα ηχηρό «Άντε γεια».

Έχει αλλάξει;

Ίσως να σε έκανε να δυσανασχετείς ένα συγκεκριμένο κομμάτι του χαρακτήρα του. Μπορεί να ήταν υπερβολικά ακατάστατος/η ή εργασιομανής· οτιδήποτε μπορεί να σε έκανε εσένα να δυσανασχετείς και να μπαίνει εμπόδιο στην καθημερινή σου ευτυχία. Είναι δύσκολο να το διαπιστώσεις, αλλά είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να αφιερώσεις χρόνο πριν πάρεις την απόφαση να τον/ην δεχτείς πίσω.

Μήπως απλά νιώθει μοναξιές;

Κι αν σε προσεγγίζει επειδή απλώς βαριέται; Θα το καταλάβεις από τα λεγόμενά του. Αν νιώθει μοναξιές θα αναφέρει τον φίλο του που παντρεύτηκε, τη φίλη που μετακόμισε εξωτερικό, με λίγα λόγια θα σου πει εμμέσως (πλην σαφώς) ότι νιώθει μόνος/η. Δεν είναι κακό σημάδι ότι νιώθει μοναξιές, αλλά ίσως και να μην είναι και ξεκάθαροι οι λόγοι που τον ώθησαν να επικοινωνήσει μαζί σου στο μυαλό του/ης.

Πότε ήταν η τελευταία του/ης σχέση;

Αν βγήκε και με άλλα άτομα αφού χωρίσατε, τότε αξίζει να μάθεις πώς τελείωσε η τελευταία σχέση του/ης. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πληγώθηκε και τώρα να ψάχνει παρηγοριά στην αγκαλιά ενός/μίας πρώην.

Βαριέται;

Μπορεί απλώς να βαριέται αυτήν την περίοδο. Μπορεί να έχει καιρό να φλερτάρει και να γνωρίσει ένα καινούριο πρόσωπο, οπότε αποφάσισε να ασχοληθεί λιγάκι μαζί σου. Γενικά, θα καταλάβεις αν είναι αυτές οι προθέσεις του/ης από της συχνότητα που παίρνει την πρωτοβουλία να σου στείλει. Αν την παίρνει συχνά την πρωτοβουλία, τότε ίσως και να βαριέται. Όταν κάποιος γουστάρει, θα στείλει και μία και δύο φορές αλλά την τρίτη θα περιμένει να του στείλεις εσύ.

Μήπως θέλει απλά να δει τι κάνεις;

Ναι, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι και τους αγαπάμε γι’ αυτό που είναι.

Σε εκείνον/η

Μίλα μου για το χωρισμό μας

Καλό είναι να ρωτήσεις την δική του/ης οπτική για το χωρισμό σας. Τώρα που έχει περάσει καιρός μπορείτε να μιλήσετε ειλικρινά και ψύχραιμα. Ρώτα για τους λόγους που τον έκαναν να σε χωρίσει –αν σε χώρισε εκείνος/η- κι αν τον/ην χώρισες εσύ μίλησε του για τους λόγους που σε ώθησαν και το μερίδιο ευθύνης του.

Τι θέλεις από εμένα;

Αν έχετε αρχίσει πάλι να μιλάτε εδώ και κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα και πλέον έχει γίνει απολύτως ξεκάθαρο ότι θα γίνει κάποιου είδους επανασύνδεση, τότε πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς θέλει. Δεν είναι καινούριο φλερτ, οπότε μπορείς να ρωτήσεις με ευθύ τρόπο. Μπορεί να θέλει μόνο να περάσετε καλά κι εσύ να θέλεις κάτι άλλο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ζωή μας καθορίζεται από ευκαιρίες, ακόμα και απ’ αυτές που χάνουμε."

Francis Scott Fitzgerald, 1896-1940, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1912 - Απελευθέρωση της Βεροίας
    1978 - Ο Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλας γίνεται Πάπας Ιωάννης Παύλος Β'

© 2002-2019 MEDIA2DAY