ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Ήρθε η ώρα να τον/ην αφήσεις να φύγει

Το ένστικτό σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά τον τελευταίο καιρό στη σχέση σου. Μήπως ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι σας;

Ήρθε η ώρα να τον/ην αφήσεις να φύγει

Όταν είσαι με κάποιον για αρκετό καιρό, δεν μπορείς να χωρίσεις έτσι απλά. Αγαπάς τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου και αρνείσαι να συνειδητοποιήσεις ότι ίσως αυτή η σχέση να έχει φτάσει στο τέλος της. Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια, τα οποία όταν διαρκούν καιρό γίνονται ακόμη πιο έντονα.

Οι τσακωμοί σας αυξάνονται

Λογικό είναι να τσακώνεστε πού και πού. Όταν όμως αυτό μπαίνει στην καθημερινή σας ρουτίνα, πριν το πλύσιμο των πιάτων και μετά το γεύμα, μάλλον πρέπει να σου κρούσει τον κώδωνα. Αν οι μικρότερες διαφωνίες μετατρέπονται σε καυγάδες, η κατηφόρα δεν έχει σταματημό.

Δεν προσπαθεί

Δεν υπάρχουν εκπληξούλες πια. Δεν υπάρχει διάθεση να γίνει καλύτερη η σχέση. Δεν υπάρχει διάθεση για να διορθώσει αυτά για τα οποία παραπονιέσαι. Οι επέτειοι δεν γιορτάζονται πια και τα τετ-α-τετ ραντεβού σας ακυρώνονται. Και εκείνος/η δεν προσπαθεί να κάνει κάτι για να επανορθώσει. Θα λέγαμε ότι αυτό είναι ένα αρκετά κακό σημάδι.

Προσπαθεί να σε χειριστεί

Μπορεί να σου δείχνει με διάφορους τρόπους ότι δεν σε εμπιστεύεται, σε τακτική βάση. Και τότε είναι που αρχίζουν τα προβλήματα στη σχέση. Εσύ μπορεί να έχεις την ίδια συμπεριφορά, αλλά ο/η σύντροφός σου για κάποιον παράξενο λόγο έχει αλλάξει, δεν σε εμπιστεύεται και προκαλεί σκηνές. Οι αιτίες είναι αρκετές, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα: μέσα από αυτή τη συμπεριφορά του/ης βγαίνουν χειριστικές συμπεριφορές οι οποίες μόνο ευχάριστες και κολακευτικές δεν είναι. Κι ό,τι δεν λύνεται, κόβεται.

Το σεξ έχει πεθάνει

Τον πρώτο καιρό ξεκινάει με μία απόρριψη. Η μία απόρριψη γίνεται δύο και ο αριθμός όλο και ανεβαίνει. Κάποια στιγμή η απόρριψη οδηγεί στην απόλυτη ξενέρα με αποτέλεσμα να κάνετε σεξ μία φορά τον μήνα. Αν αυτό κρατάει για πάνω από ένα εξάμηνο, κάπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ίσως και να μην ταιριάζετε.

Προτιμάς να βλέπεις τους φίλους σου

Εντάξει, αν προσπαθεί να σε χειριστεί κι αν το σεξ έχει πεθάνει, είναι λογικό να μην θέλεις να περάσεις χρόνο μαζί του/ης. Ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερο σημάδι ότι πρέπει να τον/ην αφήσεις να φύγει όταν σε αυτήν τη συνθήκη συμπεριλαμβάνεται και η ανάγκή σου να περνάς περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου. Είναι λογικό να κρατάς μία ισορροπία μεταξύ φιλίας και σχέσης, όταν όμως η παρέα σου αρχίζει και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερού σου χρόνου, ίσως και να μην θέλεις να είσαι σε αυτήν τη σχέση πια.

Νιώθεις ότι εξελίσσεστε χώρια

Καταλαβαίνεις τι εννοούμε. Ίσως πριν δύο τρία χρόνια ξεκινήσατε αυτή τη σχέση με όνειρα για το κοινό μέλλον. Εσύ έχεις βάλει πλώρη και λίγο-λίγο επιτυγχάνεις τους στόχους που έχεις βάλει. Εκείνος/η έχει μείνει όμως στάσιμος/η. Βεβαίως, μπορεί να συμβαίνει και το ανάποδο. Όταν πρωτογνωριστήκατε, ίσως οι στόχοι σας να συμβάδιζαν, τώρα όμως αυτό έχει αλλάξει.

Νιώθεις ότι δε σε σέβεται

Και είναι τόσο σημαντικός ο σεβασμός σε μία σχέση! Μπορεί να υποβιβάζει τους προβληματισμούς σου. Μπορεί να μην προσπαθεί να μπει στη θέση σου και να συγκρίνει τα κακά σου βιώματα με τα δικά της/ου. Ξανά, όποιος κι αν είναι ο λόγος, το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι εκεί, ότι δεν σε σέβεται, με αποτέλεσμα να μη σε στηρίζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY