ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Όσα κάνουν τα ραντεβού απαίσια

Τα πρώτα ραντεβού χαρακτηρίζονται από τέσσερις λέξεις που αρχίζουν από «α»: είναι απαίσια, άχαρα, άβολα και αμήχανα.

Όσα κάνουν τα ραντεβού απαίσια

Οι καινούριες γνωριμίες είναι τέλειες. Τα καινούρια φλερτ ακόμη πιο τέλεια, όπως και ο έρωτας που ακολουθεί. Επειδή όμως σε αυτή τη ζωή για να εκτιμήσεις τα όμορφα πράγματα, πρέπει να δεις και τα άσχημα, αναγκαστικά θα ζήσεις το βασανιστήριο του πρώτου ραντεβού. Αν νομίζεις ότι υπερβάλλουμε, διάβασε και ίσως ανακαλέσεις.

Τα ρούχα
Το αληθινό ζόρι ξεκινάει από τη στιγμή που θα αρχίσεις να ετοιμάζεσαι. Η πρώτη σου σκέψη είναι να φορέσεις το αγαπημένο σου σετάκι. Έπειτα σκέφτεσαι ότι έχει παλιώσει κάπως, κρίμα είναι να αποκτήσει από αυτό κακή γνώμη. Μετά μπαίνεις στο fb ή στο insta για να ξεσηκώσεις καμιά ιδέα από το δικό του/της στυλ. Αναρωτιέσαι μήπως είναι λάθος να υποκριθείς κάτι που δεν είσαι. Αποφασίζεις να φορέσεις κάτι που να συνδυάζει και τα δύο στυλ, ανεπιτυχώς. Έχεις 50% πιθανότητες να εμφανιστείς μοντέλο, 50% shopping star.

Η τοποθεσία
Κάθε επιλογή μοιάζει μάταιη. Παίζει κάτι ωραίες ταινίες στο σινεμά, αν θέλεις να μην ανταλλάξεις κουβέντα για δύο ώρες στο νερό. Άνοιξε ένα ωραίο έθνικ εστιατόριο, αλλά το δείπνο με έναν άγνωστο θα είναι σαν συνέντευξη για δουλειά. Άσε που με την έθνικ κουζίνα μπορεί να προκύψουν διάφορα ατυχήματα. Κι αν τον/την καλέσεις στο μπαρ που βγαίνετε με την παρέα σου; Θα σε περάσει για εντελώς παράξενο (εδώ που τα λέμε, ποιος βγαίνει πρώτο ραντεβού και φέρνει και την παρέα του;) και θα νιώθει εντελώς έξω από τα νερά του/ης.

Ωραία, ας διαλέξω μία δραστηριότητα, σκέφτεσαι. Τι μπορεί να του/ης αρέσει; Μήπως να προτείνω μία γκαλερί; Κι αν κάνω λάθος επιλογή και με περάσει για άσχετο/η; Το βρήκα, θα δω σε τις εκδηλώσεις έχει πατήσει «Θα πάω» στο facebook.

Άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια να είσαι ο εαυτός σου. Έτσι προστάζουν όμως τα πρώτα ραντεβού.

Η πρώτη συνάντηση                                              
Έστω ότι αποφάσισες την τοποθεσία, την πρότεινες και έχετε κανονίσει να συναντηθείτε εκεί στις 7 η ώρα το απόγευμα. Λογικά, κάποιος από τους δύο θα φτάσει πρώτος. Και πριν καν ξεκινήσει το ραντεβού, έρχεται και η πρώτη άβολη στιγμή. Είτε είσαι αυτός που έχει φτάσει πρώτος, είτε είσαι ο δεύτερος, είσαι αναγκασμένος για μερικά ατελείωτα δευτερόλεπτα να υποκριθείς ότι δεν τον/ην έχεις δει να έρχεται ή να στέκεται εκεί, κοιτώντας το υπερπέραν με αποκορύφωμα το χαρακτηριστικά ψεύτικο: «Ωπ (εδώ είσαι εσύ;)». Ακολουθεί μία άχαρη χειραψία με ανταλλαγή ιδρώτα και ακόμη δύο πιο άχαρα φιλιά σταυρωτά, με τα χείλη στο γύρισμα να ακουμπούν ανεπαίσθητα, κάνοντας τα όλα ακόμη πιο αμήχανα.

Η αβεβαιότητα
Ποιος/α είναι αυτός που έχεις απέναντί σου, ούτε που ξέρεις. Όλα είναι πιθανά όταν βγαίνεις με έναν άγνωστο. Κι αν δεν πάει καλά; Κι αν έχετε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και εξελιχθεί πολύ άσχημα το ραντεβού; Κι αν ακούσεις κάτι πολύ ακραίο; Ναι, όλα αυτά είναι πιθανά, κι εσύ το ξέρεις. Και το γεγονός ότι το ξέρεις, βγαίνει προς τα έξω.

Πώς θα πάτε;
Αν δεν δώσετε ραντεβού σε ένα συγκεκριμένο σημείο και κάποιος από τους δύο περάσει να πάρει τον άλλον; Αν προτείνεις να δώσεις λεφτά για τη βενζίνη και σε περάσει για απροσάρμοστο; Κι αν δεν το προτείνεις και σε περάσει για γαϊδούρι; Προτιμώ την άχαρη χειραψία, σκέφτεσαι.

Η πληρωμή
Τόσες πολλές απόψεις έχουν ειπωθεί για το θέμα. Αν επιμείνει να πληρώσει ο άντρας είναι σεξιστικό. Αν διαιρέσετε τον λογαριασμό στα δύο και πρέπει ο καθένας να πληρώσει 15.70, μοιραία η κατάσταση θα κλιμακωθεί σε αυτό το –εξαιρετικά- άκομψο αλισβερίσι κερμάτων. Μήπως πρέπει να πληρώσει αυτός που πρότεινε την έξοδο; Ίσως είναι μια καλή λύση – αν ήξερες ποιον έχεις απέναντι σου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έρχεται αρκετά σύντομα."

Άλμπερτ Αϊνστάιν

  • 1929 - Αρχίζει το μεγάλο Κραχ του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και ακολουθεί η κατάρρευση της δυτικής οικονομίας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY