ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Σημάδια ότι η σχέση σου θέλει να φύγει

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Αν όμως το καταλάβεις έγκαιρα, ίσως προλάβεις να φύγεις εσύ πρώτα – έτσι για το γ**ώτο.

Σημάδια ότι η σχέση σου θέλει να φύγει

Εντάξει, μη σκας, έτσι είναι η ζωή. Έχεις κάποιες υποψίες ότι ο γκόμενος σου έχει τάσεις φυγής και θέλεις να τις επιβεβαιώσεις. Η αλήθεια είναι ότι η Άνοιξη είναι μία καθοριστική εποχή για τις σχέσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι άνθρωποι που μόλις φτάσει ο Απρίλιος νιώθουν ότι το καλοκαίρι ξεκίνησε και ξαφνικά θέλουν να νιώσουν την απόλυτη ελευθερία. Μπορεί ο δικός σου να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, μπορεί και όχι. Παρ' όλο που κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, κάποια κοινά σημάδια παρατηρούνται σε όλους.

Είναι λιγάκι «αλλού»
Τον βλέπεις ότι δεν είναι συγκεντρωμένος. Του μιλάς, αργεί να απαντήσει – πολλές φορές απαντάει με ένα σκέτο «Ε;». Εντάξει ίσως να τον προβληματίζει κάτι, δεν αντιλέγουμε. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, αυτό είναι το πρώτο σημάδι ότι σκέφτεται τον χωρισμό.

Δεν προειδοποιεί
Αν δεν είναι στοιχείο του χαρακτήρα του να σε ενημερώνει αν θα βγει με την παρέα του ή αν έχει σκοπό να καλέσει κάποιον σπίτι (στην περίπτωση όπου μένετε μαζί) και τώρα πια «ξεχνάει» να σε ενημερώσει, αυτό είναι ένα σχετικά κακό σημάδι. Ίσως να νιώθει ότι απλώς πρέπει να το κάνει, να το βλέπει σαν αγγαρεία.

Αποφεύγει να μιλήσει για το μέλλον
Καλοκαίρι πλησιάζει, όλο και σε κάποιον γάμο θα σε έχουν καλέσει. Προφανώς, το δεύτερο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό –μετά το τι θα φορέσεις- είναι να ρωτήσεις τον δικό σου αν θα σε συνοδεύσει. Δοκίμασε να κάνεις μία τέτοια πρόταση, εν ανάγκη ας είναι και ψεύτικη, και δες τι θα απαντήσει. Αν αποφύγει να σου απαντήσει αμέσως ναι, μάλλον έχεις πρόβλημα.

Δυσανασχετεί εύκολα
Ό,τι ρομαντικό αναφέρεις τον κάνει να δυσανασχετεί; Για παράδειγμα, μπορεί να του έχεις δείξει μία φωτογραφία από κάποιο σας ταξίδι και να σε σόκαρε η αντίδρασή του. Μπορεί να του είπες «Μωρό μου κοίτα τι μαγείρεψα, αυτό που είχα φτιάξει την πρώτη φορά που σε κάλεσα σπίτι». Αν δεν παρατήρησες ίχνος χαράς στο πρόσωπό του, μάλλον έχεις πρόβλημα.

Περνάει περίοδο αλλαγών
Η λέξη «αλλαγή» τελευταία είναι στο προσκήνιο.  Μήπως ο σύντροφός σου έχει διάφορες εξάρσεις αλλαγής; Κάποιο κούρεμα; Μήπως μπαίνει συχνά σε site που πουλάνε αυτοκίνητα; Σκέφτεται να ξεκινήσει σεμινάρια εξ αποστάσεως τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμά του; Αν έχει σκοπό να σε χωρίσει, ίσως γενικά περνάει μία φάση στην οποία θέλει να αλλάξει πράγματα στη ζωή του.

Περνάει κρίση ηλικίας 
Ένα εκ των σημαδιών κρίσης ηλικίας είναι κι αυτό. Αν έχεις παρατηρήσει ότι παλιμπαιδίζει, ίσως στα άμεσα πλάνα του να είναι και ένας χωρισμός.

Δεν είναι πια ρομαντικός
Μπορεί να είστε πολλά χρόνια μαζί, μπορεί να είστε απλώς μερικούς μήνες. Όσο μακροχρόνια και αν είναι η σχέση σας, κάποιες ρομαντικές στιγμές θα τις έχετε. Από το να πάτε μαζί ένα θέατρο και μετά για δείπνο, μέχρι να κοιμάστε αγκαλιά τα βράδια. Αυτό το κάτι δικό σας το οποίο σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς και αγαπημένοι. Αν και η τελευταία ρανίδα ρομαντισμού έχει χαθεί, μάλλον δεν τον εμπνέει ερωτικά αυτή η σχέση.

Βρίσκει αφορμές για να τσακωθείτε
Αυτά που δεν τον ενοχλούσαν πια, τώρα τον ενοχλούν. Το παράπονο για τα σκουπίδια που ξέχασε να πετάξει, τώρα του φαίνεται εκνευριστικό. Ίσως η σχέση τον κουράζει και δεν θέλει να το παραδεχτεί στον εαυτό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έρχεται αρκετά σύντομα."

Άλμπερτ Αϊνστάιν

  • 1929 - Αρχίζει το μεγάλο Κραχ του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και ακολουθεί η κατάρρευση της δυτικής οικονομίας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY