ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Γιατί να παντρευτείς ενώ μπορείς με αυτά τα λεφτά να...

Ωραίο το παραμύθι, τα τούλια και η κατάνυξη η οποία συνοδεύει το μυστήριο. Αυτές οι ιδέες, όμως, ίσως σε κάνουν να αναθεωρήσεις την ιδέα ενός πολυτελούς γάμου.

Γιατί να παντρευτείς ενώ μπορείς με αυτά τα λεφτά να...

Είναι δικό σου θέμα αν θα παντρευτείς ή όχι, με θρησκευτικό γάμο ή πολιτικό ή σύμφωνο συμβίωσης. Αποκλείεται όμως να μην έχεις βρεθεί έστω σε μία συζήτηση στην οποία κάποιος φέρνει στο τραπέζι τα έξοδα που συμπεριλαμβάνονται με ένα γάμο. Παπάς, εκκλησία, δεξίωση, dj, φωτογράφος, μπομπονιέρες, νυφικό, γαμπριάτικο κοστούμι, στολισμός, λουλούδια, λουλουδούδες μετά στα μπουζούκια. Αν μπορείς να παντρευτείς σε ένα γραφικό εκκλησάκι, ξυπόλυτος, υπό τους παφλασμούς των κυμάτων και να κάνεις τα παρακάτω, γιατί να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό σε ένα και μόνο μυστήριο;

Μπορείς να κάνεις ανακαίνιση στην κουζίνα σου
Μιλάμε γι’ αυτές τις κουζίνες που βλέπεις στο Pinterest. Μπορείς να τοποθετήσεις επιτέλους τον φούρνο σου ψηλά και να έχεις σε άλλο σημείο την κεραμική εστία. Μετά μπορείς να φτιάξεις πάγκο-τραπέζι όπου θα τρως σαν αληθινός Ευρωπαίος. Δεν σε ενδιαφέρει η κουζίνα; Μπορείς να ανακαινίσεις έναν άλλο χώρο στο σπίτι σου, με το δικό σου γούστο, όχι του Σπύρου Σούλη.

Μπορείς να πάρεις ένα καινούριο αυτοκίνητο
Αναλόγως το budget του ιδανικού γάμου που έχεις στο μυαλό σου. Ένα minimum δεν θα είναι 10.000; Υπάρχουν άπειρα αυτοκίνητα στην αγορά και πολύ καλά μάλιστα σε αυτήν την τιμή. Και πού ξέρεις, με αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να πηγαίνεις το παιδί σου σχολείο.

Μπορείς να δωρίσεις τα χρήματα αυτά σε ιδρύματα
Ξέρεις πόσα ιδρύματα υπάρχουν και περιμένουν την βοήθειά σου; Από την Ελπίδα, μέχρι την Κιβωτό του Κόσμου και ένα σωρό άλλα ιδρύματα. Η ευφορία μετά την προσφορά είναι ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα. Και η επιστροφή φόρου από την Εφορία μετά τη δωρεά.

Μπορείς να σπουδάσεις αυτό που πάντα ονειρευόσουν
Φωτογραφία; Μαγειρική; Μόδα; Αντί να δώσεις τα λεφτά στον φωτογράφο και στον μάγειρα, μάθε μόνος/η σου την τέχνη.

Μπορείς να καλύψεις το ενοίκιο ενός (τουλάχιστον) χρόνου
Φαντάζεσαι πώς θα είναι για έναν ολόκληρο χρόνο να μην αφαιρείς από τον μισθό το ενοίκιο; Κυρίως, πώς θα νιώθεις αν για τις τελευταίες μέρες του μήνα δεν τρέφεσαι αποκλειστικά με όσπρια και μακαρόνια.

Ένα τουρ στην Αμερική ή στο Μπαλί ή όπου τραβάει η όρεξή σου
Αν είσαι από αυτούς που σε κάθε προσωπικό λογαριασμό ή στο CV βάζουν σαν χόμπι τα ταξίδια, πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά αυτήν την πρόταση. Έχεις 10.000, μπορείς να κάνεις τις πιο γαμάτες διακοπές της ζωής σου.

Μπορείς να κάνεις ένα τεράστιο πάρτι
Τι έχεις φανταστεί ότι θα ήθελες να κάνεις στο τραπέζι του γάμου σου, αλλά δεν φτάνει το budget; Αντί να χαλάσεις ένα σκασμό λεφτά σε νυφικά, μπομπονιέρες κτλ, δώσε τα όλα στο πάρτυ. Με τόσα λεφτά ίσως έχεις την ευκαιρία να φέρεις ακόμη και τον αγαπημένο σου dj.

Μπορείς να τρως κάθε μέρα για ένα χρόνο από delivery
Ακόμη κι αυτό μπορείς να κάνεις. Για ένα χρόνο τέρμα το μαγείρεμα. Mόνο t-bone και σαλάτες από το τοπικό μπριζολάδικο.

Μπορείς να ανανεώσεις και την δικιά σου γκαρνταρόμπα σου και του συντρόφου σου
Μπουφανάκια, πουκαμισάκια, παπούτσια, παπούτσια, πολλά παπούτσια.

Μπορείς να τα βάλεις στην άκρη για μια περίπτωση ανάγκης
Τι εύχονται στους γάμους; Υγεία, ευτυχία. Κράτα το υγεία. Αν γίνει κάτι, θα βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που χάλασες τόσα λεφτά σε ένα εθιμοτυπικό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY