ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα κοινά που καλό είναι να έχεις με τον σύντροφό σου

Εννοείται πως τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά κάποια κοινές προτιμήσεις πρέπει να υπάρχουν.

Τα κοινά που καλό είναι να έχεις με τον σύντροφό σου

Δύο αρκετά διαφορετικοί άνθρωποι πολλές φορές θα καταφέρουν να ταιριάξουν. Πόσο θα κρατήσει όμως αυτό; Μέχρι να περάσει ο έρωτας θα σου πει κάποιος ετοιμόλογος. Δεν είναι ακριβώς αλήθεια αυτό. Αν υπάρχουν κάποια βασικά κοινά και λίγη καλή θέληση, μία τέτοια σχέση πιθανότατα θα κρατήσει.

Την αίσθηση χιούμορ
Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε το χιούμορ κανενός. Μπορείς να γελάς με ό,τι θέλεις κι ας είναι λογοπαίγνια ή ακόμη και τούμπες στο Youtube. Ίσως όμως να είναι καλό με τον σύντροφό σου να μοιράζεστε παρόμοια αίσθηση του χιούμορ. Κάποια στιγμή αυτός ο αρχικός ενθουσιασμός θα χαθεί και δεν θα γελάτε πια με την κάθε κουταμάρα που λέτε ο ένας στον άλλο.

Αυτά που γαργαλάνε τον ουρανίσκο σας
Ίσως αντιδράσεις με αυτό, αλλά σκέψου το ψύχραιμα. Έστω ότι βρεις κάποιον-α που λατρεύει το μεξικάνικο και εσένα δεν το αντέχει το στομάχι σου. Σκέψου την ακόμη χειρότερη περίπτωση, εσύ να τρως κρέας και εκείνος-η να το σιχαίνεται. Ή να είναι από εκείνους τους ανθρώπους που φοβούνται να δοκιμάσουν και κολλάνε με τρία-τέσσερα πιάτα ενώ εσύ τρελαίνεσαι να δοκιμάζεις νέες κουζίνες. Δεν λέμε ότι θα χωρίσετε, αλλά μία παραπάνω διένεξη θα την έχετε και οι διενέξεις καλό είναι να αποφεύγονται.

Τις συνήθειες με το κινητό
Αυτό είναι σχετικά προφανές. Άλλοι περνάνε ώρες στο κινητό τους και άλλοι το παρατάνε ώρες σε μία γωνία. Αν ανήκετε σε διαφορετικά στρατόπεδα, η γκρίνια από το δεύτερο στρατόπεδο θα είναι δικαιολογημένη. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια διαφωνία που μπορεί να επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά γιατί κάλλιστα ο εξαρτημένος από το κινητό μπορεί να πει «Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω» και εν μέρει να έχει και δίκιο.

Αυτά που σας αρέσουν να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας
Δεν χρειάζεται να γνωριστήκατε σε ομάδα με τα ίδια χόμπι. Ούτε καν να έχετε τα ίδια χόμπι. Αλλά αν στον ένα αρέσει το windsurf, καλό είναι στον άλλο να αρέσει η βόλτα στη θάλασσα. Αν στον ένα αρέσει το σαββατόβραδο να πηγαίνει στο σινεμά και στον άλλο να πίνει μέχρι να γίνει ζάντα, κάποια προβλήματα θα τα έχετε. Και δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό επ’ άπειρον. Πρέπει να υπάρχει, τουλάχιστον, η διάθεση να ικανοποιήσετε ο ένας τον άλλο.

Τα μουσικά γούστα
Ξανά, δεν χρειάζεται να είστε και οι δύο φαν της αβάν-γκαρντ τζαζ. Ωστόσο σκέψου το εξής σενάριο: είστε στη εθνική οδό απόγευμα Καθαράς Δευτέρας, η κίνηση στα διόδια είναι αφόρητη και έχετε εξαντλήσει κάθε θέμα συζήτησης. Δεν θα βάλετε μουσική; Τι θα γίνει αν ο ένας από τους δυο σας ακούει Iron Maiden και ο άλλος Παντελίδη; Πρέπει να τα βρείτε κάπου στη μέση.

Την ανάγκη για ταξίδια
Αν δεν τα βρίσκετε εδώ, δεν σας έχουμε καλά νέα. Κάποιος από τους δύο θα ζει μίζερα. Είτε αυτός που θέλει να ταξιδεύει και δεν θα το κάνει –όσο θέλει τουλάχιστον-, είτε αυτός που τουλάχιστον μία φορά το χρόνο θα πρέπει για χάρη του άλλου να πακετάρει βαλίτσες. Τουλάχιστον, αν δεν συμφωνείτε σε αυτόν τον τομέα, θα πρέπει και οι δύο να βρείτε παρέες. Βεβαίως, κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον έρωτα της ζωής σου σε ένα ρομαντικό δείπνο στο Παρίσι.

Τις απόψεις σας για την απόκτηση παιδιών
Ίσως δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα στο οποίο πρέπει να συμφωνείτε. Όταν έρθει εκείνη η ώρα που ένας από τους δύο φέρει το θέμα στο τραπέζι, υποθέτοντας ότι και οι δύο έχετε την ίδια αντίληψη σχετικά με την απόκτηση ενός παιδιού, αν διαφωνείτε, θα έχετε μετανιώσει που δεν το συζητήσατε νωρίτερα. Αυτά καλό είναι να τα συζητάς σχετικά νωρίς. Δεν χρειάζεται η συζήτηση να είναι σούπερ συγκεκριμένη, μπορείτε απλά να συζητήσετε το ενδεχόμενο, κάποια στιγμή, στο μακρινό μέλλον, πώς θα ήταν αν είχατε παιδί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αυτοί που αντιστέκονται διστάζουν, αυτοί που διστάζουν αντιστέκονται."

Ευγένιος Ιονέσκο, 1912-1994, Γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας

  • 1812 - Ξεκινά ο Βορειοαμερικανικός Πόλεμος του 1812 ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
    1815 - Η Μάχη του Βατερλό. 
    1858 - Ο Κάρολος Δαρβίνος αποφασίζει να εκδώσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών.

© 2002-2019 MEDIA2DAY