ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Οι θυσίες που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ σε μία σχέση

Και ποια θυσία, ποια θυσία έχει κάνει αυτή(-ός) για εσεεεεεένα. Για να μην τραγουδήσεις ποτέ αυτόν τον στίχο της λαίδης, πρόσεξε τι θυσιάζεις.

Οι θυσίες που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ σε μία σχέση

Οι συμβιβασμοί και οι υποχωρήσεις είναι βασικά συστατικά σε μία σχέση. Είναι αρκετά δύσκολο σε μία σχέση να υπάρχει απόλυτη συμφωνία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά πραγματάκια που αν συμβιβαστείς η σχέση μετά θα σου φαίνεται ασφυκτική.

Τον χρόνο που χρειάζεσαι για να προσαρμοστείς
Αν ο σύντροφός σου βιάζεται, δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις. Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν σε μία αλλαγή στη σχέση. Μία αλλαγή όπως για παράδειγμα η συγκατοίκηση ή η γνωριμία με τους γονείς, είναι σοβαρά ζητήματα και πρέπει να νιώθεις έτοιμος πριν πραγματοποιηθούν.

Την προσωπικότητά σου
Πολλοί άντρες και γυναίκες, μόλις μπουν σε μία σχέση, ξαφνικά χάνουν τον εαυτό τους. Προσαρμόζονται στη σχέση, αλλάζουν στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα τους. Κάποιοι το κάνουν δικαιολογημένα, ήθελαν αυτήν την αλλαγή και με τον κατάλληλο άνθρωπο δίπλα τους το πέτυχαν. Όταν πρόκειται όμως για μικρές σου συνήθειες οι οποίες σε χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο, καλό είναι να τις διατηρείς. Για παράδειγμα, αν στον σύντροφό σου δεν αρέσει ότι γελάς δυνατά ή ότι σηκώνεσαι το βράδυ για να τσιμπήσεις κάτι, εσύ δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις.

Τις φιλίες σου
Είναι λογικό όταν μπεις σε μία σχέση να μειώνεται ο ελεύθερος σου χρόνος. Κάποια στιγμή πρέπει να δεις και τον σύντροφό σου. Ωστόσο, αν προσθέσεις και τις ώρες που θα περάσετε με την παρέα του συντρόφου σου, η τριβή με τη δική σου παρέα μειώνεται. Έχε στο νου σου όμως ότι οι φίλοι θα είναι πάντα εκεί για εσένα και μία ισορροπία μπορείς να τη βρεις.

Τον χρόνο σου
Μη σταματάς εκείνο το καινούριο χόμπι επειδή βρήκες σχέση. Μη αμελείς τον εαυτό σου επειδή δεν έχεις χρόνο. Αν μισήσεις τον εαυτό σου, μετά δεν θα μισήσεις και την σχέση σου.

Τις πνευματικές σου πεποιθήσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πηγαίνουν στην εκκλησία ή να διαλογίζονται και υπάρχουν και αυτοί που δεν πιστεύουν σε αυτά. Σε όποια ομάδα και αν ανήκεις, αν δεν έχεις πεισθεί απόλυτα για το αντίθετο, μην το κάνεις για χάρη της σχέσης σου.

Τα όνειρά σου
Μπορεί το όνειρο σου να είναι να δουλεύεις κάνοντας ταξίδια. Από την άλλη μπορεί να ονειρεύεσαι ένα περιβόλι και πέντε κουτσούβελα να παίζουν. Αν βάλεις στο ντουλάπι τα όνειρά σου, θεωρώντας ότι έχεις χρόνο ή επειδή πιστεύεις ότι είναι άπιαστα θα σκέφτεσαι συνέχεια «Τι θα γινόταν αν…».

Την ελευθερία σου
Σε μία σχέση, οι άνθρωποι από την μία είναι δύο αυτόνομες οντότητες, από την άλλη εξαρτάται ο ένας από τον άλλο. Ναι, πρέπει να συζητάς με το ταίρι σου πριν πάρεις μία απόφαση, αλλά ταυτόχρονα είναι καλό να έχεις στο νου σου ότι είναι δική σου επιλογή και απόφαση.

Τις ανάγκες σου
Σε μία σχέση όλοι κάνουμε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, αλλά έτσι λειτουργούν οι σχέσεις και γι΄αυτό είναι δύσκολες. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι προσωπικές ανάγκες, ή αν θέλεις ιδιοτροπίες, οι οποίες είναι διαφορετικές για κάθε άνθρωπο (κάποιοι για παράδειγμα ασφυκτιούν όταν ο χώρος είναι ακατάστατος). Μην αδιαφορήσεις γι’ αυτές, θα σας γυρίσει μπούμερανγκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY