ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Τι να κάνεις όταν δεν σου απαντά επίτηδες

Παραδόθηκε, Διαβάστηκε και μετά εξαϋλώθηκε. Τι να κάνεις σε εκείνες τις περιπτώσεις που δεν σου απαντάνε και θέλουν να το ξέρεις.

Τι να κάνεις όταν δεν σου απαντά επίτηδες

Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που δεν ανοίγουν το μήνυμά σου, για να μην νομίζεις ότι σε αγνοούν και υπάρχουν και εκείνοι που το ανοίγουν και σου τρίβουν στη μούρη το «Διαβάστηκε». Στην πρώτη περίπτωση, όπου απλά καθυστερούν να απαντήσουν, ξέρεις ότι απλώς το αναβάλλουν. Στην δεύτερη που διαβάζουν επιδεικτικά το μήνυμά σου και δεν σου απαντούν, δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις, είναι μαχαιριά στην καρδιά. Ξέρεις όμως ότι δεν είναι λόγος για να πελαγώσεις.

Αρχικά, για ποιον λόγο δεν σου απαντάει;

-          Μπορεί να τον έχεις πρήξει και να θέλει το χώρο του. Μερικοί άνθρωποι δεν αντέχουν να βρίσκονται όλη μέρα πάνω από το κινητό τους.

-          Αν είναι κάποιος που φλερτάρεις, δεν απαντάει για σε κάνει να καταλάβεις ότι δεν ενδιαφέρεται.

-          Είναι απασχολημένος. Ίσως η συζήτηση «πέθανε» πριν λίγα λεπτά και αμέλησε να πει κάτι όπως: «Τα λέμε μετά». Συμβαίνει και στους καλύτερους.

-          Είναι εκνευρισμένος. Εσύ ξέρεις καλύτερα γιατί.                                                                                

Πώς θα το διαχειριστείς

Δεν είναι το τέλος του κόσμου, ίσως ούτε το τέλος της συνομιλίας σας. Ωστόσο, σε κανέναν δεν αρέσει να αγνοούν τα μηνύματά του, πόσο μάλλον φίλοι και μικρές καψούρες. Υπάρχουν καλύτερες λύσεις όμως, από το να κάθεσαι να κοιτάς το κινητό με το σπινθηροβόλο βλέμα της αγελάδας.

Για αρχή, μην στείλεις στο καπάκι
Θέλεις να μάθεις γιατί διάβασε το μήνυμά σου και δεν σου απαντάει και θέλεις να το μάθεις τώρα. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει όμως, που σημαίνει πως οτιδήποτε σε αυτή τη ζωή θέλει υπομονή για να μεστώσει. Μπορεί να έχει συμβεί το οτιδήποτε, και επιμενόμενος, φαίνεται ότι είσαι σε απόγνωση και πιέζεις καταστάσεις. Πάρε μία ανάσα, μήπως πάρει κι αυτός μία ανάσα.

Τρεις ημέρες
Ο Χριστός έκανε τρεις ημέρες για να βγει από τον τάφο του. Αν έβγαινε την πρώτη μέρα, μερικοί δεν θα είχαν καταλάβει καν ότι είχε πεθάνει, τη δεύτερη μέρα το ίδιο. Την τέταρτη ημέρα, θα ήταν πολύ αργά. Η Τρίτη μέρα είναι η ιδανική. Περίμενε λοιπόν τρεις ημέρες και στείλε ένα αναγνωριστικό μήνυμα
Παρατήρησε αν οι απαντήσεις του είναι μονολεκτικές ή προσπαθεί να αναπτύξει κουβέντα και πράξε αναλόγως.

Αλτ!
Το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις στο επόμενο πεντάλεπτο που ακολουθεί μετά το «Διαβάστηκε» είναι να στείλεις κάτι αφοριστικό. Για ξανασκέψου το λίγο. Γιατί να πιέσεις κάποιον που δεν θέλει να σου μιλήσει;

Ζήτα μία γνώμη
Η γνώμη ενός τρίτου, συνήθως είναι διαφωτιστική. Δείξε σε ένα φίλο σου τα μηνύματα και ρώτα τον, αν είπες κάτι προσβλητικό ή αν πίεσες πολύ.

Σκούντα τον
Υπάρχει περίπτωση αν ένα άτομο είναι αρκετά κοινωνικό και λαμβάνει μιλούνια μηνυμάτων στα εισερχόμενα του, να έχει ξεχαστεί. Όντως. Σκέψου λίγο εκείνες τις ημέρες που έχει γιορτή, τι γίνεται και σε πόσους ξεχνάς να απαντήσεις. Την επόμενη μέρα –από εκείνη που διάβασε το μήνυμα σου και δεν απάντησε- πάτα ένα like σε μία δημοσίευσή του. Σαν υπενθύμιση.

Απόφυγε την passive aggressive συμπεριφορά
Αν τελικά απαντήσει, φέρσου σαν ενήλικας απόφυγε τα αντίποινα. Ίσως σκεφτείς ότι πρέπει να αργήσεις να απαντήσεις, το οποίο θα σου φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα-υπάρχει περίπτωση να καταλάβει ότι το κάνεις επίτηδες.

Οπισθοχώρησε
Αν βλέπεις ότι δεν πιάνει τίποτα, οπισθοχώρησε. Οι πιθανότητες λένε ότι δεν είναι εύφορο το έδαφος για επικοινωνία, οπότε γιατί να περιμένεις. Κάποιοι περιμένουν μήνυμα σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ομορφιά ξεγελάει τη σάρκα για να πάρει την άδεια να φτάσει μέχρι την ψυχή."

Σιμόν Βέιλ

  • 1910 - Ξεσπά η Μεξικανική Επανάσταση υπό την ηγεσία του Φρανσίσκο Μαντέρο.

    1945 - Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο ως εγκληματίες πολέμου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY