ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς να του δείξω ότι με χάνει;

Όταν χάνεις κάτι εκτιμάς την αξία του. Εσύ όμως δεν θέλεις να σε χάσει, θέλεις να τον θορυβήσεις.

Πώς να του δείξω ότι με χάνει;

Είναι πάρα –μα πάρα- πολύ λεπτή η γραμμή μεταξύ της αυθόρμητης αδιαφορίας και της επιτηδευμένης. Αν αδιαφορήσεις εκούσια, θα καταλάβει ότι είσαι απελπισμένη και παίζεις το τελευταίο σου χαρτί. Για το Θεό (Χριστό, Βούδα, Τομ Χάρντι, όποιος σε βολεύει) ό,τι και να κάνεις, μην υπερβάλλεις. Δεν θέλεις να εκδικηθείς, θέλεις να δείξεις ότι σταμάτησες να ενδιαφέρεσαι και ότι δεν έχεις κουράγιο να προσπαθήσεις. Οτιδήποτε άλλο, θα φανεί ότι το κάνεις εσκεμμένα.

Κανόνισε μόνη σου
Περιμένεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ να σου πει εκείνος τι θα κάνετε; Αν θα κάτσετε μέσα, αν θα βγείτε με τους φίλους σου ή με τους φίλους του. Κόψε αυτήν την τοξική συνήθεια. Αρχικά πρέπει να περνάτε και λίγο χρόνο χώρια και δεύτερον πρέπει να μπορείς να μιλήσεις στους φίλους σου χωρίς να είναι εκείνος μπροστά. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα νιώσει ότι σε χάνει, αλλά θα νιώσει ότι είσαι ευτυχισμένη και χωρίς αυτόν, που σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο. Γενικά, αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι δεν πρέπει να κρεμιέσαι από πάνω του.

Άλλαξε αυτά που έχει συνηθίσει
Έχει συνηθίσει να τον παίρνεις το πρωί τηλέφωνο για καλημέρα; Άλλαξε το. Έχει συνηθίσει να τον ρωτάς πώς ήταν η μέρα του; Άσ’ τον να ρωτήσει και υποκρίσου ότι ενδιαφέρεσαι, τόσο όσο να φανείς αδιάφορη. Βγαίνετε πάντα Σάββατο βράδυ; Κανόνισε κάτι άλλο.

Δείξε απογοητευμένη
Σκέψου όλα αυτά που σε κάνουν να του γκρινιάζεις. Μπορεί να είναι η πετσέτα που κάνει μπάνιο και δεν την κρεμάει ποτέ, μπορεί να είναι τα παπούτσια του που δεν τα βγάζει ποτέ έξω να αεριστούν, μπορεί να είναι και αυτό το γ**μώπιατο που δεν το πάει ποτέ στο νεροχύτη. Αν συνήθιζες να γκρινιάζεις γι’ αυτούς τους λόγους, άλλαξε ρότα. Κοίτα το τραπέζι και το βρώμικο πιάτο κάνοντας ένα μικρό μειδίαμα και πήγαινε να βρεις τις φίλες σου. Οι άντρες γκρινιάζουν επειδή οι γυναίκες τους γκρινιάζουν, αλλά στην πραγματικότητα το εκλαμβάνουν σαν αγάπη και ενδιαφέρον. Αν σταματήσεις να παραπονιέσαι, θα νομίζει ότι σταμάτησες να ενδιαφέρεσαι.

Πες όχι
Με το που άρχισαν να πιάνουν τα παραπάνω tips, άρχισες να γυρνάς στις παλιές σου συνήθειες; Όχι, πες όχι. Απόρριψε τις προτάσεις του ευγενικά. Πες ότι νιώθεις κουρασμένη, ότι έχεις να βγεις αύριο με τη φίλη σου και θα ήθελες σήμερα να ξεκουραστείς. Κάτι που θα δείξει αδιαφορία, όχι οφθαλμό αντί οφθαλμού.

Δείξε του μερικές καινούριες κινήσεις
Δεν είμαστε στην κρεβατοκάμαρά σας να ξέρουμε πώς ήταν το σεξ μέχρι σήμερα, αλλά πιστεύουμε ότι όλο και κάτι καινούριο θα έχεις να του κάνεις.

Γιατί ξέρεις τι σκέφτεται ένας άντρας όταν του κάνεις καινούρια πράγματα; Πού τα έμαθες εσύ αυτά; Ποιος σου έδειξε αυτήν την τέχνη;

Ξεκίνα ένα χόμπι
Και αν θες να το πας ένα επίπεδο παραπάνω, προγραμμάτισε το τις ημέρες που συνήθως βρίσκεστε. Όση ώρα κάνεις τη γυμναστική σου ή ό,τι άλλο αποφασίσεις, θα συνηθίσει το μυαλό σου να εστιάζει αλλού – δεν υπάρχει μόνο αυτός. Επιπλέον, θα ανεξαρτητοποιηθείς, δεν θα έχεις κάτι να περιμένεις από αυτόν εκείνες τις ημέρες.

Ακύρωσε τον
Τελευταία στιγμή. Είναι άσχημο, το ξέρουμε αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις σαν ύστατη λύση. Έχε στο νου σου ότι πρέπει να έχεις ένα πολύ καλό λόγο κι ας είναι ψέμα. Πες ότι θα βγεις με τη φίλη σου γιατί δεν είναι καθόλου καλά και θέλει να σου μιλήσει. Στο τονίζουμε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δείξεις ότι το κάνεις από αντίδραση γιατί η αντίδραση δείχνει εξάρτηση.

Σβήσε –λίγες- φωτογραφίες σας
Αρχικά, είναι λιγουλάκι αστείο να έχεις φωτογραφίες που γλωσσοφιλιέσαι με τον γκόμενό σου. Σβήσ’τες. Σβήσε και μερικές άσχετες ακόμη για ξεκάρφωμα. Πρώτον, κανέναν δεν ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες με γλωσσόφιλα –get a room- και δεύτερον ό,τι έχει σχέση με εσένα, δεν χρειάζεται να βροντοφωνάζει: «Έχω σχέση». Έχεις κι άλλα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν.
Αν σε ρωτήσει γιατί τις έσβησες, πες ότι σου φαινόταν κάτι που θα έκανε μία χαζογκόμενα και ότι είχες παραγεμίσει το προφίλ σου με φωτογραφίες, οπότε έκανες έτσι κι αλλιώς ξεκαθάρισμα.

Κάνε πλάνα χωρίς αυτόν
Είναι ένα ταξίδι χωρίς αυτόν; Είναι η πρεμιέρα μιας ταινίας; Ανάφερε του πλάνα που έχεις κάνει, αλλά δεν τον συμπεριλαμβάνουν.

Πες του ότι θέλεις να μιλήσετε
Επειδή οι άντρες είναι άντρες και δεν θα στοχαστούν και πολύ γιατί έχεις αλλάξει συμπεριφορά, πες το ξεκάθαρα. Πες ότι τον τελευταίο καιρό έχεις αρχίσει να μην περνάς καθόλου καλά και ότι σου έχει περάσει από το μυαλό ο χωρισμός. Ίσως γίνει μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Δεν είμαστε τίποτα. Αυτό που ψάχνουμε είναι το παν."

Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 1770-1843, Γερμανός ποιητής

 • 1864 - Νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη.
  1974 - Πεθαίνει ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης.
  1979 – Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
  1985 - Η έκρηξη του ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ρουίς στην Κολομβία δημιουργεί ένα λαχάρ που προκαλεί το θάνατο περίπου 25.000 θανάτους.
  1990 - Ξεκινά τη λειτουργία του ο Παγκόσμιος Ιστός.
  2002 - Το πετρελαιοφόρο πλοίο Prestige βυθίζεται ανοιχτά της Γαλικίας προκαλώντας οικολογική καταστροφή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY