ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς να καταστρέψεις αργά και βασανιστικά τη σχέση σου

Ακολουθεί οδηγός με λίστα κινέζικων βασανιστηρίων που σκοτώνουν αργά μία σχέση.

Πώς να καταστρέψεις αργά και βασανιστικά τη σχέση σου

Οι σχέσεις δεν καταστρέφονται από τη μία μέρα στην άλλη. Για παράδειγμα κάποιοι συγχωρούν την απιστία. Για να σκοτώσεις μία σχέση, πρέπει να έχεις μακροπρόθεσμο πλάνο και κυρίως, πρόγραμμα. Ακολουθώντας τα παρακάτω, θα κατορθώσεις να πείσεις τον σύντροφό σου, ότι είσαι το πλέον ακατάλληλο άτομο για σχέση. Το καλύτερο; Δε θα θέλει να σε ξαναδεί στα μάτια του.

1. Προσπαθώντας να τον/την βελτιώσεις
Ναι, κάποιες συνήθειες είναι εκνευριστικές, όπως το να αφήνεις τη χρησιμοποιημένη κούπα του καφέ χωρίς νερό στο νεροχύτη. Εξίσου εκνευριστικό όμως είναι να προσπαθείς να αλάξεις ένα συστατικό χαρακτήρα, όπως το να είναι συνεσταλμένος.

2. Κατακρίνοντας την οικογένειά του/της
Ίσως αυτά που υπονοεί η εν δυνάμει πεθερά σου να μην είναι και πολύ κολακευτικά. Αν πέσεις στο επίπεδο της, δεν θα έχεις τη δικαιολογία που έχει εκείνη - ότι ενδιαφέρεται για το παιδί της και ότι είναι μεγάλη γυναίκα.

3. Διαπληκτιζόμενοι σε κοινή θέα
Αυτά καλό είναι να μη γίνονται γενικότερα. Ειδικά, κάποια στιγμή θα γίνετε τόσο περίγελως, που δεν θα μπορείτε να το συγχωρήσετε στον εαυτό σας.

4. Αποφεύγοντας τον τσακωμό
Παν μέτρον άριστον. Αν προσπαθείτε να αποφύγετε τον τσακωμό, σημαίνει ότι είτε συμβιβάζεστε, είτε ότι ο σύντροφος είναι τόσο επίμονος-εγωκεντρικός που εγκαταλείπετε την προσπάθεια πριν καν αρχίσει.

5. Αποφεύγοντας τη συνομιλία
Το «Τι έχεις –Τίποτα» είναι πιο ξεπερασμένο και από την κόντρα Βίσσης-Βανδή. Αν αποφεύγεις διαρκώς να πεις στο σύντροφό σου ποιο είναι το πρόβλημα, μακροπρόθεσμα ένας από τους δύο θα ματαιώσει τούτη δω τη σχέση.

6. Αποφεύγοντας τη συγχώρηση
Κάποιες στιγμές πρέπει να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να σκέφτεσαι τι θα έκανες εσύ. Αν δεν το κάνεις, το σύννεφο στη σχέση θα είναι τόσο μόνιμο, όσο τα σύννεφα της Τρίπολης.

7. Διαλέγοντας τον λάθος χρόνο και τόπο
Θες να παραπονεθείς; Θες να τσακωθείς; Αν θες να καταστρέψεις τη σχέση σου, κάν’το πριν από ένα ρεβεγιόν, ένα πάρτι, μία επίσκεψη, μετά τη δουλειά. Εγγυημένη ξενέρα.

8. Επιλέγοντας την οδό του δράματος
Είπαμε να τσακωθείς και εσύ το παράκανες. Εντάξει, δεν είναι ωραίο να αφήνει τα παπούτσια στο σαλόνι, αλλά με κλάματα και φωνές θα υποθέσει ότι είσαι λίγο τρελός/ή.

9. Κατασκοπεύοντας
Σε συνδυασμό με το 8 και το 11 είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να χωρίσεις. Κανείς δεν θέλει να του ψάχνουν το κινητό ή να τον παρακολουθούν. Κυρίως, κανείς δεν θέλει να τον υποπτεύονται.

10. Αφήνοντας τη ζήλια να κερδίσει
Κάνοντας το 10, έχεις αφήσει σίγουρα τη ζήλεια να κερδίσει. Αν δεν έχεις κάνει το δέκα, ξεκίνα προπόνηση, αποφεύγοντας να μπεις στο προφίλ του/της.

11. Αφήνοντας το delivery να κερδίσει
Όσο παραμελείς τον εαυτό σου, εκεί έξω υπάρχει κάποιος άλλος άνθρωπος που τον περιποιείται. Και μπορεί να φλερτάρει το σύντροφό σου.

12. Δημιουργώντας κοινό προφίλ
Πηγαίνοντας μαζί στους φίλους σας, πηγαίνοντας μαζί για ψώνια. Μήπως έχετε και κοινό χόμπι; Κοινό χώρο εργασίας;

13. Πολλάκις ψευδόμενοι
Ναι, και τα μικρά ψεματάκια μπορούν να σκοτώσουν μία σχέση. Πρώτα έρχεται το μικρό ψεματάκι, μετά η ανακάλυψη του και μετά το χάος.

14. Θεωρώντας τη σχέση δεδομένη
Είναι ωραίο να νιώθεις ασφαλής, αλλά αν αρχίσεις να παρανιώθεις άνετα ξεπερνάς και το επίπεδο της φιλίας. Είσαι πιο κοντά στο επίπεδο «φαντάροι στον Έβρο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Καλύτερα να έχω δυναμικά άδικο παρά κακομοίρικα δίκιο."

Tallulah Bankhead, 1902-1968, Αμερικανίδα ηθοποιός

  • 325 - Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας, κατά την οποία οι αρχηγοί της Χριστιανικής Εκκλησίας τιμούν την Αγία Τριάδα, υιοθετούν την Ομολογία Πίστεως (το «Πιστεύω»), και ορίζουν πότε θα εορτάζεται το Πάσχα.
    1530 - Γεννιέται ο Ιβάν ο Τρομερός, Τσάρος της Ρωσίας.
    1944 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Σύμμαχοι απελευθερώνουν το Παρίσι από την Ναζιστική Γερμανία.
    1990 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφασίζει στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY