ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Παράξενα στατιστικά ευτυχισμένων σχέσεων που δεν περίμενες να ακούσεις

Βλέπεις τριγύρω σου ευτυχισμένα ζευγάρια και απορείς από πού αντλούν όλη αυτή τη χαρά; Δες μερικές παράξενες αιτίες.

Παράξενα στατιστικά ευτυχισμένων σχέσεων που δεν περίμενες να ακούσεις

Στη ζωή συμβαίνουν και μαθαίνεις συνεχώς παράξενα πράγματα. Για παράδειγμα ήξερες ότι η ανθρώπινη μύτη μπορεί να θυμάται 50.000 μυρωδιές; Ότι οι ελέφαντες κάνουν φιλίες, ταξιδεύουν για “κηδείες” και μιλάνε μεταξύ τους; Ότι μέχρι το 1998, οι μισοί Ισλανδοί πίστευαν στην ύπαρξη των ξωτικών; Ότι κάποια μαμούθ επέζησαν στα νησιά Wrangel μέχρι το 1650 π.Χ;!
Τα παράξενα της φύσης και της ζωής συμβαίνουν και σε απλά καθημερινά πράγματα, στις σχέσεις μας. Σε τι διαφέρεις εσύ και ο σύντροφός σου από ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;

Γεγονός 1ο:

Οι άνθρωποι που απατούν έχουν πιο ικανοποιητικές σχέσεις
Σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου Rutgers, το 56% των παντρεμένων που είχε κάποιες περιπετειούλες, εντούτοις δήλωσε ότι είναι ευτυχισμένο με το γάμο του.

Γεγονός 2ο:

Τα ζευγάρια που έχουν υγιείς σχέσεις, τσακώνονται συχνά
Τα υγιή ζευγάρια έχουν κατά μέσο όρο μία διαφωνία την εβδομάδα. Το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ανακάλυψε ότι τα ζευγάρια που έχουν τη συνήθεια να υψώνουν τους τόνους σε μία διαφωνία τους, αλλά να είναι και ειλικρινείς, ήταν πιο ευτυχισμένοι μακροπρόθεσμα.
Προσοχή όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρχίζεις να ρίχνεις κατάρες σαν τον Λεβέντη. Από τα 100.000 άτομα που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο του The Normal Bar, το 90% δήλωσε ότι δεν έχει βρίσει ποτέ το σύντροφό του.

Γεγονός 3ο:

Τα ζευγάρια χωρίς παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα
Δεν μας αρέσει που το λέμε αυτό, αλλά είναι η πικρή αλήθεια. Η πατρότητα και η μητρότητα εκτός από τα συναισθήματα που προσφέρουν, προσφέρουν άγχος και λίγο ύπνο. Μία έρευνα του ανοιχτού πανεπιστημίου της Αγγλίας, βρήκε ότι τα άτεκνα ζευγάρια αγαπούν τη ζωή και δουλεύουν πιο πολύ με το ρομαντισμό στις σχέσεις τους. Πράγμα που ακούγεται απολύτως φυσιολογικό. Πού να βρεις χρόνο με ένα μωρό και ένα τετράχρονο να περάσεις μια νύχτα γεμάτη πάθος και φαΐ ενηλίκων;

Γεγονός 4ο:

Τα ζευγάρια που βιάστηκαν να κάνουν νωρίς σεξ, μείωσαν τις πιθανότητες να μείνουν μαζί
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell εξέτασαν 600 ζευγάρια τα οποία ήταν είτε παντρεμένα, είτε συγκατοικούσαν, με σκοπό να δουν αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της πρώτης φοράς που έκαναν σεξ και της εντύπωσης που είχαν μετέπειτα για τη σχέση τους. Η αναμονή ενός μήνα μέχρι να γίνει το μοιραίο, αύξησε τις πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι στην πορεία. Ίσως είναι πιο ώριμο να γνωρίσεις κάποιον καλύτερα –εφόσον θες να κάνεις σχέση μαζί του-, πριν προβείς στην ερωτική επαφή. Πολλές σχέσεις, ίσως και ερωτικές επαφές θα είχαν αποφευχθεί με αυτόν τον τρόπο.

Γεγονός 5ο:

Τα ζευγάρια που κοινοποιούν τη σχέση τους στο Facebook, έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν
Γιατί πώς έχει γίνει η ζωή; Γνωριζόμαστε, βγαίνουμε, τα φτιάχνουμε, γνωρίζονται φίλοι, γονείς, το κοινοποιούμε στο Facebook, παντρευόμαστε. Η κοινοποίηση της σχέσης στο facebook, έχει σχεδόν αντικαταστήσει τον αρραβώνα.
Σύμφωνα με μία έρευνα του Facebook σε 1.3 εκατομμύρια χρήστες, τα ζευγάρια που είχαν κοινό κύκλο φίλων ήταν πιο πιθανό να χωρίσουν. Από την άλλη, τέσσερα στα πέντε ζευγάρια κατηγορούν το Facebook για το χωρισμό τους. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να γίνεται και ο χωρισμός μία ακόμη κοινοποίηση στο facebook. Πολύ δέσμευση, χωρίς λόγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ας αφήσουμε τις όμορφες γυναίκες για τους άντρες που δεν έχουν φαντασία."

Μαρσέλ Προυστ

  • 1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY