ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς να χωρίσεις με έναν ερωτευμένο

Κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος, πόσο μάλλον όταν ο σύντροφός είναι σε άρνηση. Διαβάστε πώς να μην το κάνετε πιο δύσκολο.

Πώς να χωρίσεις με έναν ερωτευμένο

Δυστυχώς όταν κάποιος νιώθει την ανάγκη να χωρίσει, δεν συμβαίνει κατόπιν συνεννόησης με το ταίρι του. Μακάρι όλοι οι χωρισμοί να ήταν κοινή συναινέσει. 

Από την άλλη, το άτομο που έχεις απέναντι σου, είναι πολύ πιθανό να μην έχει ιδέα. Ή να έχει, απλά να αδυνατεί να το συνειδητοποιήσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χωρισμός είναι ακόμη πιο δύσκολος, αφού ξέρεις ότι ο "νυν" πρώην θέλει να είστε μαζί και εξακολουθεί να σε αγαπάει και σαν άνθρωπο και σαν σύντροφο.

Το βασικότερο πράγμα που πρέπει να έχεις στο κεφάλι σου είναι η καλή επικοινωνία. Εσένα σου έχει περάσει, ο άνθρωπος που είναι απέναντι σου έχει ιδρώσει και ξειδρώσει 17 φορές από την ώρα που θα αρχίσεις να μιλάς. Πρέπει να έχεις υπομονή ώστε να διατηρήσεις τους τόνους χαμηλά και να κάνεις τα παρακάτω:

1.       Δώσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα
Πραγματικά ξεκάθαρο. Μην υποκύψεις, μην αρχίσεις να στεναχωριέσαι και από λύπηση πεις «Εντάξει, βλέπουμε». Το ξέρεις ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, δεν το έμαθες χθες. Πρέπει να σκοτώσεις την ελπίδα στο μυαλό του συντρόφου όντας κάθετος/-η. Δεν φτάνει που χωρίζετε, θα τον αφήσεις με φρούδες ελπίδες; Ξέρουμε, ακούγεται πολύ σκληρό, αλλά αν δεν το κόψεις μια και έξω, απλά παρατείνεις τη θλίψη του.

2.       Δώσε ένα ξεκάθαρο λόγο
Το πρώτο πράγμα που θα ακούσεις είναι «Γιατί; Από πότε το σκέφτεσαι;». Ετοιμάσου να απαντήσεις σε όλα. Θα σε ρωτήσει και γιατί δεν το ανέφερες νωρίτερα. Αν ο λόγος είναι ότι δεν νιώθεις πια έρωτα, πες το. Αν έχεις ερωτευτεί άλλον άνθρωπο πάλι πες το. Αν νοιάζεσαι πραγματικά, δεν πρέπει να προσπαθήσεις να χαϊδέψεις αυτιά. Ίσως σε μισήσει για λίγο, αλλά εν τέλει θα εκτιμήσει την ειλικρίνειά σου. Σκέψου ότι αυτό θα βοηθήσει το άλλο άτομο να προχωρήσει στη ζωή του χωρίς να αναρωτιέται.

3.       Μετακόμισε, χθες
Είναι πάρα πολύ κακή ιδέα να μείνεις κάτω από την ίδια στέγη με έναν πρώην. Κάν’ το λίγο εικόνα σε παρακαλώ. Ο πρώην θα ελπίζει ότι θα τα ξαναβρείτε αν σε κάνει να ζηλέψεις. Φέρνει σπίτι ένα one night stand – σιγά αφού έχετε χωρίσει. Εσύ ζηλεύεις λιγάκι, κάνετε σεξ και μετά λες ότι δεν γίνεται να είστε μαζί. Αν γίνει αυτό είσαι απαράδεκτος/-η και ό,τι έκανες στα πρώτα βήματα πάει στράφι.
Πρέπει να φύγεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το σπίτι, ώστε να αφήσεις χώρο να προχωρήσει. Δεν ξέρουμε τι θα κάνεις, αλλά θα φύγεις.

4.       Απόφυγε τη συμπάθεια
Τι εννοούμε με αυτό; Πρέπει να αντιμετωπίσεις το θέμα με σκληρότητα. Αν σε καλεί μετά από μεθύσι, πριν το μεθύσι, το πρωί, μετά τη δουλειά, πρέπει να το κόψεις. Χωρίς πλάκα. Δεν πρέπει να δώσεις εξηγήσεις σε κάτι που τραβάει, εκτός κι αν έχεις κάνεις παπαγιά.
Αν οι κλήσεις συνεχιστούν, πρέπει να ζητήσεις ευγενικά να σταματήσει και να εξηγήσεις ότι με αυτό δεν κάνει καλό στον εαυτό του. Όσο συνεχίζεις να απαντάς, κρατάς τη φλόγα της ελπίδας αναμμένη. Και θυμήσου τα λόγια του Καζαντζάκη «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος».

Τι να μην κάνεις

Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσεις με την τακτική Ψεκάστε Σκουπίστε Τελειώσατε. Δηλαδή:

1. Δεν πρέπει απλά να εξαφανιστείς
Εννοώντας να φύγεις χωρίς να πέσει αυλαία. Ο σωστός, ο χωρισμός ο ντόμπρος περιλαμβάνει συζήτηση και να κοιτάξεις τον άλλο στα μάτια. Δεν πρέπει να αφήσεις ερωτηματικά.

2. Μην το λες από ‘δω κι από ‘κει
Τουλάχιστον πριν το κάνεις. Και ειδικά μέσω κοινωνικών δικτύων. Ο κίνδυνος να το ανακαλύψει, είναι τεράστιος. Είτε κοιτώντας τυχαία το κινητό σου, είτε αν βρεθεί κάποιος άλλος που το έμαθε από την αδερφή σου και πει «Πώς είσαι μετά τον χωρισμό;». Άουτς.

3. Μην προσπαθήσεις να το προκαλέσεις
Είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Αυτό που γίνεσαι ένα ελεεινό σκουπίδι για να κάνεις τον άλλο να σε χωρίσει; Όχι, μη. Δεν έχεις ούτε τα κότσια να το πεις, ούτε να αναλάβεις την ευθύνη; Τότε μην κάνεις σχέσεις.

4.Μην απαντήσεις με κλισέ
Δεν φταις εσύ, φταίω εγώ και άλλες τέτοιες μπούρδες αποκλείονται. Σύντομα, θα αποκαλυφθεί το ψέμα σου και θα νιώσεις πολύ πιο άσχημα. Με αυτόν τον τρόπο πάλι αφήνεις ερωτηματικά και ελπίδες. Μην κάνεις αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν. Κανόνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η εξίσωση της θρησκείας με την πίστη είναι μάλλον πρόσφατη."

Arnold J. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

  • 963 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ρωμανός Β'.
    1884 - Γεννήθηκε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
    1945 - Στα τέλη του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY