ΔΙΑΤΡΟΦΗΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Πόσες θερμίδες έχουν οι «σούπερ» καφέδες

Ο απλός καφές δεν έχει θερμίδες. Τι γίνεται όμως όταν ενισχύεται με σιρόπια, κρέμες και λοιπά νόστιμα αλλά παχυντικά πρόσθετα;

Πόσες θερμίδες έχουν οι «σούπερ» καφέδες

Ο καφές είναι το αγαπημένο μας ρόφημα. Πέρα από το να μας «ξυπνά» κάθε πρωί, έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, ενώ μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα.

Τα παραπάνω βέβαια αφορούν τον σκέτο καφέ (π.χ. φίλτρου). Όταν ο καφές ενισχύεται με πάσης φύσεως σιρόπια, σαντιγύ και κρέμες τότε τα οφέλη περιορίζονται και οι θερμίδες δηλώνουν το παρών μέσα από λιπαρά και σάκχαρα.

Σκεφτείτε πως ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (μαύρη ή άσπρη) έχει 20 θερμίδες και ένα κουταλάκι του γλυκού σαντιγύ περίπου 60.

Δείτε παρακάτω πόσες θερμίδες έχουν τα πιο δημοφιλή… ενισχυμένα ροφήματα καφέ και πάρτε τα μέτρα σας.

Ο σκέτος freddo cappuccino με αφρόγαλα έχει περίπου 160 θερμίδες και με σαντιγύ 330 θερμίδες.

Ο σκέτος ιταλικός latte καφές με γάλα και αφρόγαλα έχει περίπου 150-200 θερμίδες ανάλογα το πόσο γάλα θα προσθέσετε.

Το ρόφημα Freddoccino Espresso μπορεί να φτάσει περίπου τις 300 θερμίδες, ενώ το αντίστοιχων συστατικών (συν σαντιγύ) Mochaccino Espresso τις 400.

Καφέδες με αλκοόλ όπως ο Irish Coffee και ο καφές με Bailey’s δίνουν περίπου 350-400 θερμίδες ανά καφέ.

Ένας Flat White καφές έχει 220 θερμίδες, το ίδιο και ένας Latte Macchiato.

Ένας Caramel Macchiato έχει 280 θερμίδες, το ίδιο και ένας Iced Caramel Macchiato.

Ένας κρύος καφές με σιρόπι Mocha έχει 400 θερμίδες.

Ο Caramel Frappuccino με σαντιγύ έχει 420 θερμίδες.

Ο White Chocolate Mocha Frappuccino με σαντιγύ έχει 520 θερμίδες. Άουτς.

Οι τελευταίες περιπτώσεις καφέδων που αγγίζουν (και ξεπερνούν) τις 400 θερμίδες αντιστοιχούν σχεδόν σε…ένα γεύμα, με τη διαφορά ότι δεν προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ενός γεύματος.

Οι παραπάνω θερμίδες μπορούν φυσικά να ελαττωθούν αν επιλέξετε γάλα 2% ή 0%, ή σαντιγύ χαμηλών λιπαρών όμως και πάλι η κλασική επιλογή του σκέτου καφέ (ελληνικός, φίλτρου, εσπρέσο) παραμένει η ασφαλέστερη λύση με ελάχιστες θερμίδες.

Ν. Γ. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY